Xenia's day

Syyskuun viimeinen ja asu viime keväältä

Teksti: Xenia

Tervehdys kaikille täältä toimistolta. En edes ymmärrä, miten mennään vasta puolessa päivässä vaikka olen ehtinyt tekemään jo yhtä jos toistakin ja käymään jopa ystävien kanssa lounaalla. Vitsit muuten että olikin hyvää. Söin kurpitsakeittoa fetajuustolla, aijai!

Viikonlopun jäljiltä onkin ehkä fiksua syödä aavistuksen kevyemmin. Viikonloppu aloitettiinkin nimittäin pizzan ja karkin voimin ja lauantaina meillä oli viellä ystäväperheen tytön syntymäpäiväjuhlat, jossa tuli syötyä vaikka ja mitä. Eilen olikin juuri sellainen olo, että tarvitsi kaikkea raikasta ja terveellistä – kyllä olotilasta nimittäin huomaa saman tien jos ruokavalio poikkeaa lähes täysin normaalista. Yleensähän uskon 80/20 sääntöön, mutta viikonloppuna mentiin kyllä noiden suhteen päinvastoin eli 20/80. 😀 Toisaalta eipä se haittaa, välillä näitä tulee.

Innostuttiin eilen myös katsomaan Masterchef Australiaa, sopivasti tähän ruokateemaan liittyen. Vitsit että on jotenkin tosi kiva katsoa muiden tekemiä ruokia kun omat kotikokkailut ei todellakaan yllä lähellekään vastaavaa tasoa. Naurettiinkin miehen kanssa, että jossain sokkotestissä osaisi suurinpiirtein tunnistaa ruuan, mutta ei todellakaan kaikkia siihen laitettuja ainesosia pelkästään maistelemalla. Siltikin. Tuo ohjelma on kyllä sellainen, että kovinkaan nälkäisenä sitä ei kannata katsoa, jos ei halua juosta telkkarin ja jääkaapin väliä alvariinsa. Ne kauniit annokset kun saavat kyllä veden kielelle. 😛 Muita, jotka tykkää katsoa Masterchef Australiaa?

P5280268 2

Juhlintojen ja rentoilun lisäksi käytiin eilen tytön golf-päättäjäisissä Kraftwerk -liikuntakeskuksessa ja siitä taisi kyllä tulla meidän perheen vakiopaikka. Siellä on vaikka ja mitä tekemistä koko perheelle ja meidän molemmat lapset nauttivat silmin nähden pomppiessaan, kiipeillessään ja hyppiessään vaahtomuovialtaaseen. Ne innostuneet ilmeet ovat kyllä paras palkinto vanhemmalle ja toki tuo myös aktivoi lasta todella hyvin – tyttö nimittäin tänään mainitsi kipeytyneistä lihaksista. Ilmankos tuo kun siellä juostiin ja kiipeiltiin yhteensä pari tuntia. 😀

P5280335 2

Tänään onkin niin syysilma kuin olla ja voi vaikka yllättävän lämmintä onkin. Loppuviikkoa kohti sit viileneekin ja saa kaivaa kyllä loputkin villakangastakit esiin. Mä en voi sietää sitä jos palelen, vaan mieluummin puen aavistuksen liikaa päälleni. Tähän on ehdottomasti tullut muutos nuoruudesta kun hiihdettiin läpi talven ohutpohjaisissa lenkkareissa. Tästä muuten puhuttiin just Jannin kanssa, että lenkkarimuoti on muuttunut noista ajoista aika roimasti. Silloin kaivattiin mahdollisimman siroja ja ohutpohjaisia lenkkareita ja nyt paljon jykevämpiä versioita. Toisaalta silloin ei voinut myöskään vetää hattua päähän kun tukka saattoi mennä huonosti ja selkäkin vilkkui mahdollisimman lyhyen takin alta. Muistan aina kuinka vanhemmat ja isovanhemmat tästä huomauttivat mutta eihän sitä tietenkään ottanut kuuleviin korviinsa. Sitä oli niin aikuinen ja niin hyvä tekemään päätöksiä itsekin. Täytyykin tämä muuten pitää mielessä noin 10 vuoden päästä kun alan todennäköisesti hokemaan vastaavia juttuja omille lapsille. 😀

P5280267 2

Tää viikko on aika kiva kun ei ole suuresti aikataulutettuja juttuja vaan saan aika vapaasti määritellä päivien tekemiset aina aamuisin. Tapaamisia tai muita kalenterimerkintöjä ei ole yhtä suurissa määrin kuin parina edellisenä viikkona, mikä on mulle ihan tervetullutta vaihtelua. Ajattelin vetää huomenna kotitoimistopäivän ja saada tämän viikon aikana myös kirppiskasaa rakennettua ja varattua jonkun pöydän. Miten tuo homma voikin olla niin ylitsepääsemättömän vaikeaa?

Nyt kahvia napaan ja sit valmistautumista iltapäivän tapaamiseen. Sen jälkeen maanantai onkin lähes kokonaan pulkassa.

Ihanaa alkavaa viikkoa teille kaikille! Mitäs muuten pidätte tästä asusta, joka on itseasiassa viime keväänä jo kuvattu, mutta unohtunut tuonne yhteen kansioon.

X