Xenia's day

Talohaaveita

Teksti: Xenia

Nonni, päästiinhän me tähänkin aiheeseen vihdoin. Tilanne on nimittäin nyt se, että meidän tarjous on hyväksytty eräästä määrä-alasta, jolla on jo poikkeuslupahakemus vireillä. Paikka ei ole asemakaava-alueella, joten siihen tarvitaan erillien lupa rakentaa, joten sen saanti on myös meidän tarjouksen ehtona eli varsinaiset kaupat tehdään vasta myöhemmin. Mitään syytä en näe miksi tuota ei saisi, joten uskallan tässä jo vähän haaveilla ja suunnitella. (lue: selata miehen kanssa Pinterestiä vimmastusti lasten nukkumaanmenon jälkeen ja nähdä tätä myöten unia erilaisista pohjaratkaisuista ja kaiken maailman julkisivuista).

Sen verran vielä tästä meidän tulevan kodin lokaatiosta, että se sijaitsee lähes maaseudulla, mutta vain 5 minuutin ajomatkan päästä meiltä ja 10 minuutin ajomatkan päästä Porvoon keskustasta. Näkymät ovat upeat, joki virtaa siinä vieressä ja tilaa on vaikka muille jakaa.

En ikinä olisi uskonut mieltyväni tällaiseen paikkaan, mutta niin se vain sydän kertoo, mikä tuntuu oikealta. Tietyllä tavalla tämä oli kuitenkin osittainen kompromissi kahden eri toiveen välillä. Sen välillä, että saadaan tilaa ja rauhaa, ja sen välillä, ettei olla liian kaukana kaikesta kuten lasten päivähoidoista, tulevista kouluista yms.

Joka tapauksessa. Nyt käydään keskusteluja eri välittäjien kanssa ja sit lähtee tämä talo myyntiin. Jotenkin lähes outo olo, vaikka kyllähän tätä on mietitty jo pidempään ja jo tänne muutettaessa tiedettiin, ettei tämä ole meidän loppuelämän koti, kuten tuskin tulee tuo seuraavakaan olemaan. Siinä kyllä aikeissa elellä ehkä pidempään kuin tässä, mutta mistäs sitä tietää..

Nonni, se nyt tontista ja tästä meidän nykyisen talon myynnistä ja sit itse suunnitelmiin.

Sijainti ja ympäröivä luonto huomioon ottaen, oli meille jo saman tien selvää, että haluamme aika erinäköistä taloa kuin tällä hetkellä. Siinä missä tämä nykyinen kotimme on klassinen, seuraava talo tulee olemaan modernimpi ja näillä näkymin ihan alusta asti, ns. pitkästä rakennettu.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten saanko esitellä meidän tulevia toiveita. Olen nimennyt tämän Barnhouse – kansioon, sillä sitä se muistuttaa: modernia latoa!<3

barn houset

kuvat Pinterest -kansiostani Barnhouse

Toiveena on saada mahdollisimman paljon ikkunaa niihin suuntiin, jossa ei ole naapureita, sillä siellä on myös kauneimmat näkymät. Joki, metsää ja peltoa. Mietimme, että talon katto jatkuisi hieman yli, sillä se varjostaisi hieman, vaikkakin tuo pääty isoine ikkuinoineen tulisi todennäköisesti kohti ilta-aurinkoa ja pidempi sivu etelään, eli sinne pitäisi keksiä sit ehdottomasti aurinkosuojaa kaihtimien tai vastaavien muodossa.

Miehellä on palava halu päästä rakentamaan tuollainen ”boksi”, yläkertaan ja sinne ollaan kaavailtu kylpyhuonetta (kylpyamme lasisen seinän edessä) tai jopa kylpyhuone/sauna yhdistelmää.

Meillä on kauheasti ideoita, joita ollaan kirjoitettu ylös suunnittelun varalta ja ihan ensiksi tietenkin odotellaan poikkeuslupaa ja kysellään kaupungilta minkä näköistä rakennusta saadaan sinne rakentaa. Mun suosikkini on tuo ylävasen, joka menisi todella kauniisti ympäröivään maisemaan, joten en usko sen olevan ongelma. Nähtäväksi jää!

Oijoijoi. Pitää vähän toppuutella itseään koska tämän talon myynnissä voi vielä mennä aikaa, mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eikö niin? 😀

Ah miten innoissani olen. Ja kun kysyin tytöltä muuten, että minkälaisen huoneen hän tuonne haluaisi, niin vastaus oli liila. Selväpä se.. Lapset <3

Lue myös

X