koti

Talonmaalaus loppusuoralla

24.5.2017 Teksti: Xenia

Yhteistyössä Virtasen Maalitehtaan kanssa

P5190099

Se on jännä miten vaikeaa on saattaa kaikki pienetkin jutut loppuun vasta sisäänmuuton jälkeen. Kummasti nimittäin  puuttuvaan listaan tai muuhun pieneen kosmeettiseen juttuun tottuu todella nopeasti ja sit niitä ollaan laittamassa joskus viiden vuoden jälkeen kun iskee inspiraatio vihdoin ja viimein. Talon ulkomaalaus on kuitenkin sellainen juttu, joka on jo talon suojaamisenkin kannalta tärkeä ja me jätettiin se nyt tälle keväälle kun viime kevät ja kesä meni kaikkea muuta puuhastellessa ja muun muassa häitä järkätessä.

Sain kyselyä alkuvuodesta siitä, josko olisin kiinnostunut kokeilemaan yhteistyön merkeissä Virtasen Maalitehtaan maaleja. Maalien osalta suurin osa taitaa tuntea vain ne kaikkein tunnetuimmat brändit, mutta pikaisen googlailun ja heidän referenssikuvansa nähtyäni vastasin myöntävästi.

P5190097

Virtasen Maalitehtaan tunnetuin maali on Virtasen 4 öljyn laatumaali. Koko brändin ideologia perustuu siihen, että heidän maaleillaan maalausväli on todella pitkä ja maalit ovatkin saavuttanut suuren suosion muun muassa saariston rankoissa olosuhteissa, jossa monet muut maalit alkavat halkeilemaan hyvinkin nopeasti. Peukalosääntönä minulle kerrottiin että yksi kerros kestäisi 10 vuotta, 2 kerrosta 20 vuotta ja 3 kerrosta 30 vuotta eli hyvinkin pitkään ja mikä parasta, värinsä kauniina säilyttäen.

P4140110

Taustalla meidän pieni auttaja, jonka ulkovaatteista suurimmassa osassa on maalitahroja kun piti käydä auttamassa..

Mieheni on käyttänyt vaikka mitä maaleja niin sisällä kuin ulkona ja hän oli erittäin tyytyväinen tähän. Maali on vesiohenteista maalia huomattavasti paksumpaa ja sitä saakin levittää paksumman kerroksen. Lopputulos on kauniin pehmeä värisävyltään ja peittokyky aivan todella hyvä kuten alemmasta kuvasta näkyy. Tuossa on siis talotehtaan puolesta pohjamaalattua lautaa, joka on saamassa ensimmäistä kerrosta päälleen. Sekin riittäisi jos vain ulkonäkö vaikuttaisi lopputulokseen, mutta me ollaan nyt toisella kierroksella eli pääjulkisivu on nyt kahdesti maalattu ja samaten myös talon takapuoli. Hieman pidempi projekti kun tehdään viikonloppuisin, mutta mikäpä siinä.

Maali ei myöskään valu samalla tavoin kuin monet vesiohenteiset, mutta toisaalta ei myöskään halkeile kuten monet muut öljymaalit ja ammattimaalarit ovatkin antaneet kiitosta tästä reseptistä, joka on kehitetty vuonna 1963 ja säilyttänyt suosionsa siitä lähtien.

P4140085

Öljypohjainen maali kuivuu huomattavasti vesiohenteista pidempään ja kosketuskuivaksi tätä voisi sanoa yleensä parin päivän jälkeen. Toisaalta vesisade ei haittaa ja välillä mies taisi maalata kun lunta tuli tupaan niin sanotusti. Virtasen neljän öljyn laatumaali onkin nimenomaan loistava Suomen sääolosuhteissa ja kuten mieheni sanoi, se kaunistaa puuta aivan älyttömän paljon. Puu ikään kuin herää henkiin tämän kanssa ja tietysti on kiva tietää, että puu myös hengittää tämän kanssa toisin kuin esimerkiksi akryylipohjaisen maalin kanssa.

P5190237

Talomme näyttää auringonpaisteessa hieman vaaleammalta kuin mitä se oikeasti on ja siksi lisäsinkin tuon ylläolevan kuvan. Olen nimittäin sävyyn aivan todella tyytyväinen ja päätyisin siihen milloin vain uudestaan. Nythän meillä on pian menossa rakennuslupapaperit sisään sijoitusasunnon puolesta ja tiedämme ehdottomasti mitä maalia päädymme tuolloin käyttämään. Sävyn valinta tosin hiukan tiukempaa kun kyseessä vanha kaupunki ja sen asemakaava, mutta mikäs sen hauskempaa kun nähdä samaa maalia eri sävyssä.

P5190104

Lopputulos on todella kaunis ja myönnän aina välillä pihaan ajaessani huokailevani siitä miten paljon kauniimmalta talo näyttää kun maalia on pinnassa. Tälle vuodelle tosiaan irtosi tämä maalausprojekti, mutta ensi vuonna jatketaan lisää kun autotalli pistetään aluilleen. Pienin askelin kohti täysin valmista, mutta olen todella iloinen, että tätä päädyttiin toteuttamaan jo näin keväällä ettei koko kesä mene maalatessa.

Suosittelen siis kaikille talonmaalaajille tutustumista muihinkin maaleihin kuin tunnetuimpien brändien maaleihin. Virtasen maalitehtaan neljän öljyn laatumaalin edullinen hankintahinta, hengittävyys, hyvä levittyvyys, pitkä kestoikä ja värin säilyminen ovat tekijöitä, jotka vaikuttavat monen kohdalla maalin valintaan. Jälleenmyyjien listaus löytyy täältä mikäli talonmaalaus on ajankohtaista, omalta osaltamme emme voi kuin suositella!

Xenia

Arkisto

Instagram

  • I love these cushions!😍 #homedecor #interiordesign #homeinterior #scandinaviandesign #scandinavianhome

xeniasday

Kommentit

Sävynä on 615x!:)

Kommentit

Ei voi kuin ihastella teidän kotia. Erittäin kaunis on.

On kyllä hienon näköistä. Iso peukku 🙂

Kiitos Erika!:)

Todella hyvä väri ja upea talo, voitko paljastaa mikä Virtasten maalitehtaan maalikartan sävy on kyseessä?

Väri on itseasiassa löydetty tikkurilan puutalokartasta ja on 615x!:)

Tämä talon siniharmaa-maali ei siis olekaan mainostamasi maalimerkiltä? Jotenkin käsitin näin 😀 Hyvä kun oikaisit!

Virtasen maalitehtaan maali on sävytetty toiselta merkiltä löytyneellä maalikartan sävyllä, tämä on ihan yleinen käytäntö. 🙂

Niin kaunis!! Kyllä Kannustalot ja etenkin nuo heidän ns. kartanomallit vaan on se juttu. Olen odottanut kovasti kuvia talostanne ulkopuolelta, joten tämä oli kiva yllätys. Näin joskus aiemmin jonkun kuvan instassa talostanne, jossa se näytti paljon tummemmalta. Jännä miten paljon valo vaikuttaa sävyihin. Ei varmasti ollut helppo valita oikeaa sävyä, mutta tuo on kyllä ihan nappivalinta! Taittaa ehkä aavistuksen siniseen? aurinkoista viikkoa. 🙂

Ovat munkin makuuni, rakastan tällaista hieman klassisempaa tyyliä myös taloissa! Valo tosiaan vaikuttaa paljon! Väri on siniharmaa joka taittaa vielä liilaan. Näyttää auringossa qihan erilaiselta tosiaan ku varjossa!!:)

Superkaunis talo! Väri on myös ihan täydellinen, oikeastaan aika kiva miten väri ”vaihtelee” auringonvalon mukaan.

Samaa mieltä! Värin valinta oli loppupeleissä helppoa kun oltiin läntätty muutama vaihtis seinälle!:)

Vitsit miten kaunista! Ihana talo, ja tuo sävy on tosiaan nappivalinta! Harmi, että me ei olla miehen kanssa yhtään omakotitalo-asujia, ollaan liian mukavuudenhaluisia (=laiskoja) ylläpitotehtäviin jne. 😀 Ihastelen näitä unelmataloja muilla. 🙂

Piti muuten kysyä miten oot kokenut reissaamisen Helsingin ja Porvoon välillä? Pari potentiaalista työpaikkaa on tullut hakuun Porvoon puolella, ja mietin et oliskohan tuollainen tunnin matka suuntaansa liian rankka päivittäin kuljettavaksi. Sä taidat kulkea ihan autolla (etkä julkisilla) tuota väliä?

kaikella tosiaan puolensa!!:) mä liikun aika paljon omalla autolla, mutta aika usein myös bussilla kun siinä saa tehtyä töitä samalla, netti löytyy jnw! Isäni on käynyt Helsingissä töissä viimeiset 30 vuotta ja tosi monet muut samaten!!:)

Todella kaunis talo! 🙂 <3

Kiitos Laura!<3

Onko teidän piha myös jo valmis? Olisi kiva nähdä kuvia!

Osittain, mutta suurin osa tehdään vasta ensi vuonna (etupihan kiveys yms). 🙂

Teillä on kyllä todella tyylikäs ja kaunis talo, niin sisältä kuin ulkooltakin. Kaikkea hyvää sulle loppuraskauteen ja onnea koko perheelle uudesta pikkutyypistä.

Kiitos kauniista sanoista Jenni ja ihanaa loppukevättä ja kesää!:)

Vau mikä talo!!

Kiitos Jenna!<3

Ooh! Ihan mielettömän kaunista, sulla on kyllä pettämätön sisustussilmä!
Onkohan tuota teidän ulko-ovea saatavilla jostain vai kuuluuko talopakettiin?

Se valittiin talopaketin kanssa mutta olikohan matti ovi tai vastaava merkki!:)

Kiitos vastauksesta. Mattioven sivuilla ei ollut kuin sisä- ja mökkiovia, mutta pitääpä kysyä kuitenkin! Mukavaa viikonloppua!

Niinpä näyttääkin. Hitsit kun en nyt yhtään muista, eikä Kannustalon sivuiltakaan löytynyt nopealla googlailulla vastausta. :/

Ok, mutta kiitos kun yritit selvittää kuitenkin! Ehkäpä se sattuu tulemaan vastaan nyt kun ovia selaillaan! 🙂

Nätti on talo. Kysyisin terassista; oletteko käsitelleet terassilautoja jotenkin?

Ne on käsitelty ennen kuin laitettiin, mutta joko tänä vuonna tai ensi vuonna pitäisi käsitellä öljyllä. Nyt pohditaan vain väriä. Väritöntä tai harmahtavaa, vaikea valinta. 🙂

Teillä on todella kaunis talo. Olen jo pitkään lukenut blogiasi ja ihastellut teidän kotia 🙂

Kiitos Hanna-MAri!<3

Moikka!
Kyselisin, että saako ikkunoistanne nuo ns. ”Kehikot” pois ikkunanpesun ajaksi? Vai miten helpoiten onnistuu tuollaisten ikkunoiden pesu? 🙂 Itse sain juuri pestyä omat ikkunani ( asun siis kerrostalon kolmannessa kerroksessa). Sieltä on mukava roikkua ja pestä niitä. 😀 Muumien Nipsun sanoin ” liian puhtaat ikkunat ovat vaarallisia linnuille.” 😀 Nipsukaan muistaakseni pitänyt ikkunoiden pesusta, haha! 😀
Oikein hyvää viikonloppua! Itse tänään vikaa päivää töissä. Alkuviikolla leikkaus ja jään siitä sairaslomalle. Heinäkuussa sitten LOMAA ja heinäkuun lopulla sitten uusiin työkuvioihin alle 3v ryhmään päiväkotiin. Niin mahtava viikko ollut, kun pomo tuli sanomaan, että minut valittiin. (Nyt tehnyt sijaisuutta toisessa ryhmässä. )
Isäni aina sanonut, että kun työnsä tekee niin hyvin kuin osaa, ennen pitkään se palkitaan. That’s true! Tuloksena ainakin vuoden soppari. Katsotaan sitten, mitä elämällä on tarjota sen jälkeen! So happy! 🙂
Sori tämä hypetys.. eli siis hyvää viikonloppua! 😀

Kehikot lähtee tosiaan helposti irti, muuten olisi hullua ikkunoiden pesu (joka muuten vielä odottaa tekijäänsä hups tältä keväältä hups). 😀 Eli yhdyn siis Nipsun kommenttiin! 😀 Hei paljon tsemppiä saikkuun ja kesälomaan ja suuresti onnea hienoista uutisista! Työ palkitsee tekijänsä ja hyvät ja ahkerat tyypit menestyy aina!<3

Kiitos kauniista sanoista & hyvää viikonloppua! 🙂

Moi, millä maalilla talon seinät oli ensimmäisen kerran maalattu kerta nyt vasta tutustuit ko. maalimerkkiin? Jutusta kumminkin ymmärtää että olette nyt vain valkoiset kohdat käsitelleet tällä Virtasella. Muistan blogistasi lukeneeni siitä ekasta maalauksesta silloin rakennusvaiheessa, kun saitte valittua värin jolla talo tulee maalatuksi.

Olemme maalanneet lähes kokonaan yhden kerroksen perus akrylaattimaalilla värillisiin kohtiin ja toistamiseen sit Virtasen neljän öljyn maalilla. Valkoiset kohdat sit puolestaan kahdesti Virtasen maalilla. 🙂

Kiitos, nyt valitsi Virtasen maalitehdas hyvän kanavan markkinoinnille, pistetään korvan taakse ensi kesän maalausurakkaa varten. Hyvältä näyttää siis maali ja myös maalisävy! Onko teillä joku sävy tuossa valkoisena käytetyssä maalissa?

Eiku se oli ihan vissiin juuri tätä varten tarkoitettu eli ei erikseen sävytetty. Se näytti tosi kermaiselta kun levitettiin ja kuivuu sit kauniiksi valkoiseksi, näkee hyvin toisellakin kerroksella mihin on jo maalannut! 🙂

Hienolta näyttää! Voisiko saada värikoodin?

Sävynä on 615x!:)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *