Xenia's day

Talviloma buukattuna

Teksti: Xenia

Mä en oikeastaan edes tiedä, miten päädyin buukkaamaan meille ensi talven lennot jo nyt. Kaikkihan lähti siitä kun googlailin jo muutama viikko sit eri kohteita. Edelleen, lasten ollessa pieniä halutaan kohtuullista aikaeroa, mutta lentomatkan pituuden suhteen oltiin jo valmiita joustamaan hieman Arabiemiraatteja enemmän.

Ensimmäinen vaihtoehtomme, ja itseasiassa yksi ehdoton tulevaisuuden matkakohde Seychellit kiinnosti suuresti, mutta jäin sit kuitenkin miettimään, olisiko se parempi sit kun kumpikin lapsista on jo ihan lapsia eikä taaperoita, jotka eivät ota mitään kuuleviin korviinsa. Esimerkiksi sit kun poika on tytön ikäinen ja tyttö on 7 on matkustaminenkin tietenkin ihan erilaista kun ei tarvitse miettiä kaikkea ihan niin tarkoin kuin esimerkiksi vauvan kanssa matkustaessa.

Long story short. Tsekkasin lentoja Mahelle (Seychelles) ja satuin siinä sit kokeilemaan myös Malen (Malediivit) lentojen hintaa ja nehän vasta miellyttivätkin ja sinne meni ostoskoriin. 😀

Mä mietin itseasiassa silloin häämatkaa ennen Malediiveja yhtenä vaihtoehtona, mutta totesin sit kuitenkin, että viikon matka-ajalle (matkustus mukaan lukien) tuo on hieman liian kaukana ja muutenkin, meidän matkustusaika oli Euroopan kohteiden parasta aikaa. Lisäksi ihan rehellisyyden nimissä ainakin mua miellyttää tietyllä tasolla ajatus esimerkiksi Seychelleistä vielä Malediiveja enemmän kun sitä tekemistä kuitenkin on tai ainakin se alue, millä voi liikkua on isompi. MUTTA. Kun on kaksi lasta, josta toinen vasta vuoden ikäinen, ei sitä tule mitään juurikaan tehtyä. Itseasiassa aivan unelma loma lasten ollessa pieniä on juurikin se, että on hiekkaa, uima-allas, kauniita maisemia ja meri. Mitään muuta ei ainakaan me tarvita.

Noh, eihän se eilen jäänyt lentoihin kun päädyin Tripadvisorin kautta booking.comiin ja löysin aivan ihanan resortin, jonka hinnat eivät järkyttäneet. Lets Face it, Malediivit kun voi olla aivan todella kallista ja siinä selaillessa silmiin osui varmaan tuhat ja yksi resorttia, joiden kokonaishinta 8 yölle oli tyyliin 39.000. Sanomattakin taitaa olla selvää, ettei meikäläisten tuloilla ole tuollaiseen varaa, mutta pakko suositella täälläkin tuota meidän valintaamme, joka on aika uusi resortti ja tähän mennessä eri sivustoille jätettyjen arvosteluiden perusteella myös erittäin pidetty sellainen. Nimittäin Reethi Faru Resort.

Kyselin jo siinä varauksen yhteydessä extra sänkyä ja pinnistä ja vastaus tuli heti aamuun mennessä, vaikka meidänkin matka koittaa vasta ensi vuoden maaliskuussa. Palvelu siis pelaa ja noh, maisemat ja puitteet ovat aika huikeat. Katsokaa nyt!

malediivitkuvat on heidän sivuiltaan lainattu! 

Aijaijai. Mä päädyin pitkän pohdinnan jälkeen ottamaan Bed & Breakfast majoitusmuodon kun olin ensin tutustunut ravintoloiden hintoihin. Tähän oli itseasiassa aika montakin syytä. Ensinnäkin perhelomalla ei juurikaan tule alkoholia kulutettua illallisviinilasillista lukuun ottamatta ja sehän maksaa usein all inclusivessa aika paljon. Sen lisäksi haluamme voida käydä syömässä missä milloinkin ja milloin nälkä yllättää. Emme siis ennalta määriteltyinä aikoina ja ennalta määrätyssä paikassa. Todennäköisesti otan kuitenkin lapsille (ja meille, mitäpä sitä valehtelemaan että maissinaksut maistuu itse kullekin) snacksejä mukaan Suomesta, joten kunnon aamupalalla pärjää varmaan niin, että lounaalla syödään jotain kevyttä rantabaarissa ja illalliselle mennään meidät tuntien joskus viideltä. 😀

Siitä muuten tulikin mieleen, että varasin lennot Qatar Airwaysiltä ja siihen hintaan kuului kaikille 30 kilon laukku. Mä arvostan tätä aivan todella, sillä mun mielestä on suorastaan ärsyttävää, että suurin osa lentoyhtiöistä on siirtynyt siihen, että laukku pitää erikseen ostaa siihen lentolipun päälle. Tottakai bisnesmatkustaminen on asia erikseen, mutta suurin osa esim Dubaihin matkaavista on varmaankin menossa lomalle ja tarvitsee enemmän kuin kahdeksan kiloa. Eikö se oletus voisi siis mieluummin olla se että laukku tulee mukaan ja sit erikseen voisi pienentää hintaa sillä, ettei laukkua otakaan. Se on nimittäin niin, että näet jonkun edullisen hinnan ja sit kun laitat laukut päälle niin se kaksinkertaistuu tyyliin. Pidin enemmän entisestä systeemistä, mutta makuasioita varmasti nämäkin.

Nojoo, joka tapauksessa. Nyt on lomat buukattu seuraavalle 8 kk:lle kun joulu Enkuissakin on jo hoidossa. Kyllä nyt jaksaa sit loman jälkeen painaa koko syksyn ja talven kun tietää, että siinä välissä pääsee anopin luokse viettämään joulua ja sit löhöämään Malediiveille. Tai siis juoksemaan lasten perässä, mutta ei kyllä haittaa<3

Ah, noi maisemat. En kestä!

 

X