Xenia's day

Tärkeimmät arvot parisuhteessa

Teksti: Xenia

Havahduimme mieheni kanssa viime viikolla siihen, että meidän toinen hääpäivä kolkuttelee ovella. Yhtä olemma pitäneet 5 ja puoli vuotta ja on jotenkin lähes outoa ajatella sitä kaikkea, mitä tuohon aikaan on mahtunut.

Moni asia on muuttunut valtavasti, suurimpina asioina tietenkin meidän lasten syntymät. Välillä ihan kutkuttaakin ajatella niitä ensihetkiä milloin tavattiin. Mietinkö silloin, että tuon tyypin kanssa haluan olla aina vai mitä mulla kävi mielessä. hitsit kun pääsisikin tuohon hetkeen ja päivään joskus takaisin, olisi aika hauskaa!<3

Se on kuitenkin varma, että oikean ihmisen olen rinnalleni löytänyt. Olemme käyneet monta vaikeaa asiaa läpi heti alkuun. Maan vaihtaminen, uuden elämän luominen ja tietenkin lapsen saanti ovat tietyllä tavalla melkoisia kriisejä parisuhteelle. Siihen kun lisää vielä sen, että etsii vielä itseään niin ei se aina ole ollut helpoimmasta päästä.

20160813-_W8U6169

Nyt, viisi vuotta myöhemmin tuntuu kuitenkin niin oikealta ja niin hyvältä ja turvalliselta. Miten onnekas olenkin siitä, että saan jakaa arkeni hänen kanssaan ja juuri hän on lasteni isä ja heille aivan paras mahdollinen sellainen. Mietin tuossa yhtenä päivänä sitä, mitä kaikken eniten miehessäni ja meidän parisuhteessa arvostan ja mulle tuli mieleen muutama asia.

20160813-_W8U6259

Hän on minun paras ystäväni

Minulle on siunaantunut ympärille joukko upeita ihmisiä, joita saan kutsua ystäväkseni ja toki sieltä löytyy se paras tyttöystäväkin, jonka kanssa ollaan tunnettu ja salaisuudet jaettu jo yli 15 vuotta, uskomatonta. En laskekaan näitä kahta toisensa poissulkeviksi asioiksi, vaikka siis miestäni kutsunkin parhaaksi ystäväkseni. Hänelle voin kertoa mitä vain ja päinvastoin. Voin uskoutua, kertoa huolista ja itkeä hänen olkaansa vasten jos joskus on ollut sellainen tilanne. Tiedän, että häneen voin luottaa 100% ja se nimenomaan luo minulle turvallisuuden tunnetta.

P1010514

Vastavuoroisuus ja toisen huomioiminen

Näillä tarkoitan nimenomaan niitä pieniä asioita, en niinkään sitä, että antaisi lahjoja tai vastaavaa muuta suurieleisempää. Tarkoitan sitä, että laittaa kahvin toisella valmiiksi, pyyhkii lumet toisen autosta tai tuo suklaata kaupasta – pyytämättä. Mieheni patistaa minua lähtemään välillä ulos ystävävieni kanssa ja haluaa, että minulla on muitakin rooleja kuin äidin ja puolison rooli. Toisaalta patistan myös miestäni vastavuoroisesti käymään ulkona ystäviensä kanssa. Mielestäni illan istuminen miesten kesken on sekin todella tärkeetä ja myönnän, että nautin myös välillä siitä, että saan olla ihan yksikseni. Yleensä jos tiedän miehen tekevän jotain viikonloppuna suunnittelen illan menuta herkuista leffaan oikein pitkän kaavan mukaan. 😀 Hah.  Mutta siis. Mä ajattelen sen niin, että kun miehen ja mun elämä on tasapainossa, olemme onnellisempia ja näin ollen myös onnellisempia yhdessä! <3 Toki sitä ei voi eikä haluakaan mennä enää yhtä vapaasti kuin ennen lapsia, mutta ymmärrätte varmasti mitä tarkoitan!<3

20160813-_W8U7221

Molemminpuoleinen kunnioitus

Ei ole varmaan jäänyt täälläkään epäselväksi kuinka ylpeä miehestäni olen. Hän on luonut koko uransa täällä ihan alusta asti itse ja saanut ystäviä ihan ilman mua. Olen ikuisesti hänelle kiitollinen siitä, että hän minun vuokseni halusi tänne muuttaa, mutta sitäkin enemmän tunnen ylpeyttä siitä, miten hienosti hän on asiansa järjestänyt. Muistan kuinka vanhempani tapasivat mieheni ensimmäistä kertaa ja heti 10 minuutin jälkeen isäni sanoi minulle, että tuossa on hyvä mies. Minä kunnioitan häntä valtavasti, mutta sen lisäksi hän arvostaa minua ja sitä mitä minä teen. Siinä missä monelle tämä alani saattaisi olla liikaa, hän kannustaa minua tekemään juuri sitä, mikä oikealta tuntuu. Hän ei pudistele päätään kun sanon, etten halua todennäköisesti työllistyä opiskelemallani alalla ja kertoi olevansa ylpeä kun hain toiseenkin kouluun. Hänen kanssaan tunnen olevani arvostettu, ja se on mielestäni tärkeää parisuhteen kannalta, mutta on samalla myös asia mitä haluan lasteni oppivan. Siis sen, että mamma kunnioittaa daddyä ja toisin päin!<3

Hassuttelu

Meillä on hyvin samanlainen huumorintaju ja heitämmekin vitsiä todella usein. Välillä nauramme katketaksemme lasten hassuille jutuille, viimeisimpänä tyttäreni tapa kutsua hääpukua naimismekoksi. Joku huivi minkä hän halusi antaa minulle oli naimishuivi ja niin edespäin ja olen tässä yrittänyt aina vaan toistaa, että hääpuku, hääkoru, hää sitä ja tätä. 😀 Liikuttavaa.

Joka tapauksessa. Mun mielestä on ihanaa nauraa yhdessä ja toivonkin, että sitä tehdään aina vaan tulevaisuudessakin!

IMG_8290
P1010101

Samanlainen arvomaailma ja tulevaisuuden toiveet

Se nyt on ehkä tietyllä tavalla itsestäänselvyys, että arvomaailmojen on ainakin tietyiltä osin kohdattava, jos haluaa, että arki pelaa ja toimii. Jos toinen haluaa lapsia ja toinen ei, voi olla vaikea jatkaa eteenpäin ja sama juttu on jos toinen haluaa luoda uraa ja toinen odottaa, esimerkiksi että äiti jäisi koko lasten lapsuusiäksi kotiin.

Meidän arvomaailmat kohtaa todella hyvin. Ajattelemma samoin kaikista niistä isoista asioista, ja hyvin monista pienemmistäkin jutuista. Tähän kohtaan voisin lisätä myös sen, että vedämme yhtä köyttä. Etenkin tuo meidän pieni neiti on nyt siinä iässä, että minun kieltoni jälkeen mennään daddyn pakeille ja toisin päin. Mielestäni onkin hyvä pitää mielessä aina se, että puhalletaan yhteen hiileen, sillä kokonaisuus ratkaisee.

kuva2

Extrana lisäisin tähän vielä sen, että lasten saannin jälkeen arvostan häntä vieläkin enemmän. Hän on uskomaton isä meidän lapsille ja minut valtaakin hyvin usein onnentunne kun olemme kaikki koolla. Sellainen, että millään muulla ei ole mitään väliä. Rakastan meidän pieniä autoretkiä katsomaan aina vaan uusia tontteja ja ties mitä, samalla kun lapset kuorsaavat takapenkillä. Ne on niitä hetkiä, jotka antavat voimaa niinä päivinä kun edellisenä yönä ollaan valvottu hampaita tekevän pojan kanssa (eli siis tänään, kolmas kahvisaavi tuossa vieressä just:D).

Tästä varmaan unohtui vielä tuhat ja yksi asiaa, mutta tässä nyt muutama asia, mitä minulle tuli mieleeni.

ps. Hain taas lisää kahvia ja käytiin salaa tytön kanssa syömässä tummaa suklaata. Vitsillä heitän aina, että ei kerrota daddylle ja ensimmäinen mitä hän tekee kun mieheni tulee kotiin on, että ”me syötiin mamman kanssa suklaata”. 😀

 

Lue myös

X