Xenia's day

Täsmävinkit kuivan talvi-ihon hoitoon

Teksti:
Xenia

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic

Syksy on mun ihon kannalta todella vaikeaa aikaa. Ja kun siihen pistää päälle vielä raskauden tuomat hormonimuutokset, olen tänä syksynä kärsinyt iho-ongelmista enemmän kuin koskaan. Ihoni on ollut samaan aikaan kuiva, samea, mutta myös epäpuhdas, mutta olen löytänyt todella hyvän ja osittain jo hyvinkin ennalta tutun kombon, jolla taistella sitä vastaan. Nyt ihoni voi nimittäin verrattain todella hyvin.

Kaikki seuraavat tuotteet löydätte House Of Organicin verkkokaupasta, jossa on nyt meneillään myös Black Week kampanjat, jossa kaikki on 20%:n alessa ja nämä mainitsemani tuotteet ovat vähintään 30%:n alessa eri päivinä 2.12 asti! Laitan tuotteet ja tietoa niistä samassa järjestyksessä kuin niitä käytänkin ja selitän miksi mikäkin toimii juuri tässä vaiheessa.

PB210239

Madara Exfoliating Scrub Kasvokuorinta

Mulla on aina ollut ongelmia ihon tukkeutumisen kanssa ja etenkin alkuraskaudesta kärsin alkusyksyn viimoissa todella tukkoisesta ihosta. Silloin luin jostain, että parhaiten tukkeumia vastaan taistellaan ensin kuorimalla kasvot ”mekaanisella kuorinnalla” ja vielä sen jälkeen hedelmähappokuorinnalla. Tämä onkin siis mun step 1 kosteutettuun ihoon. Ensin pesen meikit pois kasvoilta ja pyörittelen sit tätä Madaran kuorintaa kasvoilla noin minuutin ennen kuin huuhtelen sen pois. Kasvokuorinta on alessa tästä päivästä alkaen.

Madara AHA Brightening Peel Mask – Kirkastava AHA naamio

Mekaanisen kuorinnan jälkeen kuivaan kasvot ja lisään kasvoille silmänympärysihoa lukuun ottamatta kirkastavaa hedelmähappokuorintaa ja annan sen vaikuttaa 5-10 minuuttia. Tämä kuorinta on loistava vaikken sen tuoksusta välitäkään, mutta uskon sen olevan omalla kohdallani yksi avaintekijöistä pehmeään ihoon. Kuorinta saattaa kihelmöidä vähän ja tämän pois pestyäsi näkee kuinka suuri osa epäpuhtauksista on saman tien noussut pintaan.  Kirkastavan naamion löydätte alesta tästä päivästä alkaen.

Madara SOS Hydra Mask kosteusnaamio

Kirkastavan naamion ja kuorinnan jälkeen laitan aina kosteusnaamiota, jonka annan vaikuttaa vaikka koko illan ajan. Välillä saatan käydä suihkuttamassa naamion päälle esimerkiksi alempana olevaa Bybin hyalyronihapposuihketta tuomaan vielä lisää kosteutta ja aktivoimaan naamiota. Ennen nukkumaanmenoa poistan kuitenkin naamion joko vedellä tai pumpulilla ja sen jälkeen seuraa seuraavat rutiinit. Kosteusnaamio löytyy alesta sunnuntaista alkaen.

PB210243

BYBI Beauty Mega Mist Hyaluronihappo Kasvosuihke

Naamiosta puhdistetuille kasvoille lisään aina ensimmäisenä hyalyronihapposuihketta, aivan kuten aina ennen muita kasvojenhoitotuotteita. Se tekee ihon vastaanottavaisemmaksi muille tuotteille. Tämä suihke on alessa tästä päivästä alkaen.

Yin Your Skin Jaderulla

Tämä oli mulle uusi tuote, jota halusin kokeilla, koska olen kokenut kasvojen olevan aika turvonneet etenkin aamuisin nyt raskauden aikana. En tiedä liittyykö se tuohon alati tukkoiseen nenään vai lisääntyneeseen verimäärään, mutta jotain pieniä vippaskonsteja kaipasin. Ja tämä kyllä auttaa! Hieron tällä nyppyläisellä rullalla kasvot läpi joko kasvosuihkeen tai ensimmäisen seerumin jälkeen. Se tuo verenkiertoa kasvoille ja toisin sanoen tuotteet imeytyvät entistäkin paremmin. Aamulla tämä rutiini luo puolestaan hyvän ja terveen värisen pohjan meikille. Jaderulla on alessa sunnuntaista alkaen.

Evolve Organic Beauty Hyaluronihappo seerumi

Mun ikuisuussuosikki, jota laitan aina ensimmäisenä seerumina. Jos käytätte päällekkäin useampaa seerumia, kannattaa aina laittaa se ohuin alimmaiseksi ja antaa sen imeytyä jonkun aikaa. Mä saatan laittaa vaikkapa teeveden kiehumaan näiden eri kauneustuotekerroksien välissä, että ne ehtivät imeytyä ihoon. Hyaluronihapposeerumin löydätte alesta maanantaista alkaen.

Madara SOS Hydra Repair Intensive Serum

Viimeisenä ennen perus yövoidetta lisään vielä Madaran SOS -sarjan kosteuttavaa seerumia, joka on ollut mun luottotuote talvisin jo useamman vuoden ajan. Se todella auttaa ihon kosteuttamisessa ja ainakin itselläni tämä koko edellä mainittu rutiini näkyy seuraavana aamuna erityisen heleinä kasvoina. SOS-seerumin löydätte alesta maanantaista alkaen! 🙂

PB210258

Näiden ulkoisten apukeinojen lisäksi korostaisin lisäksi sisäisen kosteutuksen tärkeyttä. Veden juonti, hyvät rasvat, sisäisesti nautittu hyaluronihappo (ei minulla käytössä nyt raskausaikana, koska harmaata aluetta) auttavat kaikki omalta osaltaan pitämään ihon pehmeänä ja kimmoisana, mutta oman kokemukseni mukaan ne eivät näillä edes takaisin suhaavilla lämpöasteilla ja viimoilla riitä, vaan tarvitaan vähän muitakin apukeinoja.

Onko teidän iho taipuvainen kuivumaan tai näyttämään elottomammalta näin talven tullen?

X