Xenia's day

Tätä et tiennyt minusta

Teksti: Xenia

 

 • Rakastan huutokauppoja ja antiikkia. Voisin kuluttaa päivän ihaillen kaikkea kaunista ja tehden löytöjä. Samaten netin huutokaupat kuten Bukowskis ja Hagelstam ovat seurannassa jatkuvasti. Tällä viikolla olen tehnyt melkoisia löytöjä ja asetinkin itselleni tavoitteen saada mahdollisimman moni uuteen työhuoneeseen tarvittavista jutuista hankittua second handina!
 • Asuin koko lapsuuteni samassa talossa 20-vuotiaaksi asti ja sen jälkeen olen muuttanut kahdeksan kertaa, koko elämän edestä.
 • Tiesin heti mieheni tavattua, että tässä hän on. Hän oli tokaissut puolestaan ystävälleen, että ”I’m gonna marry this girl”. Muistan kuinka ystävät ja perhe pyörittelivät ensin silmiään kun tulin Kap verdeltä kotiin täysin rakastuneena, mutta heti ensi kerran Jonnyn tavattuaan isäni muun muassa tokaisi, että siinä sulla on upea mies. <3
 • Mun piti syntyä vuonna 89, mutta synnyin pari viikkoa etuajassa 19.12. Olin vaativampi taaperona ja teini-ikää mulla ei koskaan kuulemma ollut. Tai ainakaan sitä kapinointivaihetta. Tätä äitini sanoi minulle vähän aikaa sitten.
 • Olen kova pureskelemaan kynsiä, joko jos olen hermostunut tai innostunut. Nyt olen innostunut ja kynnet on nysät. Yritä siinä sit sanoa lapsille, että älä pureskele kynsiä kun on itse niin huono esimerkki, vaikka parempaan päin minäkin olen menossa.
 • Inhoan yli kaiken sitä jos on liikaa tavaraa ja vien about kerran kuussa paljon muun muassa lehdistönäytteinä saatua kosmetiikkaa ja vaatteita keräykseen ja annan kavereille. Hyvin harvoin myyn mitään kirppiksellä, ellei kyse ole ns. kalliimmasta ostoksestani. Samaten lahjoitan säännöllisesti eri hyväntekeväisyysjärjestöille – Unicef ja pelastakaa lapset RY ja saan siitä edes jonkinlaista lohtua.
 • Olen aika introvertti mikä on täysin epäloogista kun ottaa huomioon mitä teen työkseni. Jos olen isommassa tapahtumassa koen ujoutta, omien ystävien keskellä olen puolestaan suupaltti. En koe oloani luontevaksi suurissa ihmisryhmissä, jotenkin se ahdistaa.
 • Mulla oli pitkään pakkomielle painosta, tai siitä mitä sen pitäisi olla. Nyt käyn vaa’alla ehkä kerran parissa viikossa tai kerran kuussa, lähinnä mielenkiinnosta, sillä huomaan kyllä jos on tullut vähän lisää jo vaatteista. Esim kesän jälkeen tuntui lempifarkut vähän piukeilta..:D Ylipäänsä haen liikunnalla ja ruokavaliolla hyvää oloa, en sitä että laihtuisin. Tämä oli nimittäin aina ennen se päämäärä kaikessa. On jotenkin aika järkyttävää ajatella, että ajattelin joskus 54 kiloa painavana että olen tosi iso. Kumpa voisin palata ravistamaan itseäni. Miten tuhlasinkin aikaa..Tätä nykyä kasvisruokavalio ja liikunta saavat olon hyväksi, mutta siihen rinnalle kaipaan myös suklaata, linssisipsejä ja välillä lasin tai pari skumppaa tai punaviiniä.
 • Mä teen asian joko 100% tai en ollenkaan. Joko opiskelen täysillä tai en ollenkaan. Joko paneudun täysin tai en ollenkaan jne. Olen hyvin intuitiivinen ihminen, joka tarvitsee hyvän fiiliksen että homma menee eteenpäin. Ehkä mussa asuu pieni taitelija? Etenkin blogin kirjoittamisen suhteen mulla on sellaisia päiviä kun istun koneen ääressä tekemässä muka jotain, mutten saa oikein mitään varsinaista aikaan. Seuraavana päivänä saatan puolestani tehdä kaiken mitä olin suunnitellut useammalle päivälle yhden aamupäivän aikana. Päivät on todella erilaisia, ja sitä mä yrittäjyydessä rakastankin!
 • Olen todella suurpiirteinen ihminen ja olen aina sitä ollut. Muistan kuinka lukioaikoina elimme parhaan ystäväni kanssa aina sen rahoilla, jolla sitä sattui olemaan, eikä ikinä laskettu että mitä kumpikin on velkaa toiselle. Sama jatkuu nykyisin meidän parisuhteessa. Toki meillä on suurinpiirtein jaettu homma niin, että maksetaan menot palkkojen suhteessa, mutta välillä mä hankin meille lomamatkan ja sit mies puolestaan maksaa jotain muuta, ei toisin sanoen lasketa että kumpi on nyt maksanut mitäkin.
 • Olen todella suuriruokainen tätä nykyä. Välillä ihan hämmennyt kun katson mun annoskokoja ja miten hyvällä ruokahalulla syön kaiken lautaselta ja haen vielä leipää päälle. Kun mulla on nälkä, kaikki on huonosti. Etenkin treenin tehtyäni voisin syödä kaikki meidän kaapit tyhjäksi ja mun kropalle ei todellakaan sovi mikään paasto. Tarvitsen ruokaa 5 kertaa päivässä ja sillä tavoin mulla pysyy olo hyvänä.
 • Niin sanotunut suosituimmat hittibiisit ei puhuttele mua yhtään. Monesti yritän kuunnella jotain hittilistaa Spotifystä, mutta aika nopeasti se vaihtuu pois. Kaikkein eniten saan kylmiä väreitä klassisesta musiikista tai jostain leffamusiikistä. Esim Michael Nymanilla on upeaa musiikkia, The Piano albumi on mun mielestä loistava. Kaunista kuunneltavaa töitä tehdessä!
 • Olen osittain tosi siisti, mutta sit kodissa on sellaisia soppia, joiden epäjärjestys lähes hävettää. Meidän alakerran komeron sisällöstä mulla ei ole tietoakaan, mutta sit kaikki muu on tiptop. Ristiriitaista.
 • Mulla on aina pakko olla jotain juotavaa vieressä. En voi istua koneella ellei mulla ole joko tee- tai kahvimuki siinä vieressä. Usein saatan juoda koko aamun teetä ja lisäilen vaan kuumaa vettä kun kuppi on lähes tyhjä ja lopulta juon siis lähestulkoon pelkkää kuumaa vettä, mutta sit on lounaan vuoro ja tää rumba alkaa alusta.
 • Olen tosi tarkka laskujen ja verojen ynnä muiden laskujen maksussa. Pistän kaikki laskut maksuun aina kun sen saan kotiin ja koen suurta tyydytystä kun saan laskun maksettua omilla tuloillani. Tästä syystä mua ihmetyttää aina välillä kun joku muistuttelee esimerkiksi siitä, että pitää maksaa veroja jos ostaa, kunnostaa ja myy asuntoja. Kai jokainen vastuuntuntoinen aikuinen on sen verran ottanut selvää, ettei siitä tarvitse toisia erikseen muistutella? Mä olen siihen päälle lukenut muun muassa vero-oikeuden opinnot, joten voin luvata ja vannoa, että teen kaiken ihan oppikirjan mukaisesti.
 • Lämpimimmät ajatukset, sellaiset, jotka oikein tuntuu sydämessä ihanalta, liittyvät mulla perheeseen. Siihen kun ollaan kaikki turvallisesti kotona, tai vaikka ajamassa autossa jonnekin. Koen suurta yhdessäkuulumisen tunnetta kun istutaan sohvalla syömässä popcornia koko poppoo tai ollaan menossa vaikkapa pienelle ajelulle <3

Ihanaa lauantaita teille kaikille!

ps. Jos siellä on graafisia suunnittelijoita, joita kiinnostaa auttaa logon suunnittelussa niin laittakaa viestiä. Täällä on pläänätty vähän yritysjuttuja! 🙂

Lue myös

X