xenia's day

Tavaroiden piilottaminen

Teksti:

IMG_1667
Kaikki vanhemmat, joilla on tällainen taapero tietävät täsmälleen mitä tarkoitan sillä hullulla vimmalla, mikä lapselle iskee kun ensin on selvitty kävelyn uutuudenviehätyksestä. Tarkoitan tällä sitä, kuinka halutaan 1. ottaa tavaroita pois paikoistaan ja 2. laittaa niitä täysin uusiin paikkoihin.
Meidän pojan kohdalla erityisen kiinnostavia tavaroiden uudelleensijoittelun näkökulmasta ovat pyykinpesukone ja astianpesukone. Pyykin seassa on pesty jo muun muassa legoja, keittiökauha ja kaikkea muuta pientä lelunpoikasta. Eilen bongasin viime hetkellä itkuhälyttimen vastaanotinosan astianpesukonetta päälle laittaessa. Poika on niin taitava ja nopea näitä asioita laittamaan paikkoihin, ettei siinä ehdi edes huomata, vaikka esimerkiksi astianpesukone on meillä auki tasan sen aikaa kun sitä täyttelen.
Pyykkikone on sit asia erikseen. Sen tsekkaan nykyisin aika huolella ennen kuin lisään pyykit, sillä se on yleinen paikka saappaille ja muille kengille, sen kun jätän yleensä auki. Jotenkin huvittavaa, että ensimmäinen paikka jonkun ollessa kateissa on pyykkikone tai esimerkiksi meidän jääkaapin vihanneslokero, johon pojalla on myös joku fiksaatio.
Noh, taitava poika totta tosiaan. Mutta arvata saattaa, ettei eilen naurattanut kun huomasimme pojan päiväuniaikaan, ettemme löydä mieheni avaimia mistään. Meillä oli molemmilla mielikuva, että pojalla oli ne aamupalan aikaan ja käänsimme käytännössä koko talon ylösalaisin. Noh, mies ja tyttöhän olivat viettäneet camping yön tuohon meidän pihalla pystytetyssä teltassa ja mies kävikin ihan ensimmäisenä teltan läpi. Muistimme kuitenkin molemmat, että pojalla oli just ne avaimet tässä sisällä, johon tultiin aamiaiselle kun olimme käyneet ensin pojan kanssa herättämässä parivaljakon. Siinä alkoi kyllä huumori loppua kun tunnin jälkeen ei näkynyt avaimia. Ne kun sattuvat olemaan mieheni pakun ainoat avaimet, koska hän on ilmeisesti työn yhteydessä ne toiset avaimet heittänyt roskalavalle ja ei ole saanut aikaiseksi hankkia vara-avainta vielä. Kirottiin jo kaikki mahdollinen, käytiin tsekkaamassa meidän toinen auto, käännettiin joka ikinen tasku ja käytiin läpi muun muassa roskapussi ja vaipparoskis (ihanaa:D), mutta ei näkynyt avaimia. Päätin sit vielä tuplatsekata teltan ja siinähän ne avaimet komeili keskellä patjaa.
Lopputulema. Poikamme on loistava piilottaja, mutta hän ei ollut syypää tällä kertaa. Sen sijaan mieheni etsintätaidot kaipaavat hieman hiomista! <3 Onneksi loppu hyvin kaikki hyvin ja saatiin kyllä hyvät naurut aikaiseksi. Me kaksi hölmöä tonkimassa vihanneslaatikkoa kun avaimet ovat just siellä missä ihan loogistakin. Päätimme kuitenkin, että tästä lähtien avaimet ovat visusti laatikossa, sillä poika tosiaan rakastaa niitä ja hyvin voisi olla, että ensi kerralla hän piilottaisi ne erittäin taitavasti. Löysin nimittäin siinä etsinnän aikana meidän keittiön alakaappien perällä olevista maljakoista muun muassa eläinfiguureita, jotka eivät todellakaan olleet siellä kun kävin keittiön kaapit viimeksi läpi. 😀 Hän tykkää jemmailla kaikkea. 😀
Tänään on muuten pojan ensimmäinen hammaslääkäritarkastus. Mielenkiintoista nähdä, miten hammaslääkäri pääsee kurkkaamaan hänen suuhunsa. Ensinnäkin se, että pitäisi olla paikallaan ja toiseksi se, että tällä hetkellä hampaiden pesukin on työn ja tuskan takana. Hänelle puski viime viikolla läpi kaksi hammasta lisää ja nyt tehdään hampaita toiselle puolelle. Voi sitä pienen lapsen elämää. Mutta eiköhän hammaslääkäri ole näitä pieniä nähnyt ennenkin, eli menee miten menee..
Mitä ihaninta alkavaa viikkoa teille kaikille! 🙂

X