Xenia's day

Täydellinen pizzapohja

Teksti: Xenia

IMG_0487

Isäni laittoi vinkkasi minulle jonkin aikaa sit hyvästä pizzapohjasta, jonka oli löytänyt Alex Niemisen ja Riikka Sukulan Vege -keittokirjasta. Multa löytyy tuo kirja myös, joten päätettiin lauantaina, että tehdään pizzaa ihan alusta alkaen ja kokeillaan samalla tuota hyväksi kehuttua reseptiä. Ja voi morjes miten herkullista tämä olikin! 😛

Täydellinen pizzataikina

1 pss kuivahiivaa

5 1/2 dl durumvehnäjauhoja

3dl vettä

1 tl sokeria

1 rkl oliiviöljyä

1 1/2tl suolaa

Uuni pitäisi kuumentaa melkein 300 asteeseen ja pizza paistaa pizzakiven päällä, mutta me tehtiin niin, että laitettiin uuni pizza-asetukselle (mies löysi sellaisen) ja pistettiin pelti kuumenemaan uuniin pizzataikinan teon ajaksi. Eli uuni siis niin kuumalle kuin sen saa, liian kuumaksi sitä ei voi reseptin mukaan lämmittää!

Sekoita seuraavaksi kuivahiiva jauhojen kanssa.

Laita lämmin vesi kulhoon ja lisää veteen sokeri ja öljy. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa 10 minuuttia käsin tai yleiskoneen avulla. Me tehtiin koko homma käsin ja kyllä se niinkin onnistuu, mutta sanotaanko näin, että googlailin sen jälkeen yleiskonetta. 😀

Anna taikinan levätä sen jälkeen 10 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen suola ja vaivaa jälleen 10 minuuttia.

Anna taikinan levätä vielä toiset 10 minuuttia ja levitä se sit peilille runsaasti jauhotetuin käsin jauhotetun leivinpaperin päälle. Mä siirsin leivinpaperin pellille vasta kun olin levittänyt pizzapohjan, sillä kuten sanottu, meidän pelti oli tulikuuma! 🙂

Tämän jälkeen lisäsin päälle pizzakastiketta (1 mutti tomaattimurska, 1 tl oreganoa, 1 tl basilikaa ja suolaa ja pippuria), pizzajuustoa ja mozzarellaviipaleita sekä parmakinkkua. Sen jälkeen sit uuniin uunin lämpötilasta riippuen 5-15 minuutiksi. Meillä oli lämpötila 230 (vastaa noin 250 kun oli kiertoilma) ja pidimme pizzoja uunissa noin 10 minuuttia, mutta ohjeen mukaan 300 asteinen uuni vaatisi noin 5-8 minuuttia.

Kun pizza oli valmis, lisäsimme päälle vielä rucolaa ja kirsikkatomaatteja ja eikun syömään. Voi luoja että se olikin hyvää! Tästä tuli meidän uusi perinne.

Sen verran vielä, että tästä tulisin yksi pellillinen pizzaa, eli jos on useampi suu ruokittavana tekisin enemmän. Me tehtiin kaksinkertainen annos ja syötiin pizzaa vielä eilen ja sitä on vieläkin jäljellä, eli meille kolmelle aikuiselle ja tytölle olisi sopiva annos ollut 1.5 x määrä.

Herkullista pizzapäivää kaikille jos tätä päädytte kokeilemaan! 🙂

 

Lue myös

X