Xenia's day

Täydellinen punainen + biotiinin vaikutukset

Teksti: Anna.fi
Olen lähiaikoina innostunut kynsissä viininpunaisen ja punaisen väreistä. Viininpunaisia kynsilakkoja mulla onkin jo muutama kappaletta, mutta se klassinen punainen puuttui täysin. Asia korjaantui NYC:issä, josta ostinkin tuon edelläkin nähdyn OPI:n Big Apple Red värisen kynsilakan. Tälleen pienenä välikehuna täytyy sanoa, että mun omat kynnet ei ole koskaan ollut näin hyvässä kunnossa. 😀

Mun ongelmani on ihan pienestä pitäen ollut kynsien pureskelu, mutta sen lisäksi mun kynsilaatuni on todella heikko. Kynnet liuskottuu ja halkeaa, eikä mikään ole tuntunut auttavan tähän.

Aloin kuitenkin noin 3-4 viikkoa takaperin syömään Biotiini-ravintolisää, jonka sanotaan vahvistavan sekä kynsiä, ripsiä että hiuksia. Ruoka-aineissa biotiinia saa maksasta, munuaisista, hiivasta, soijajauhosta, viljatuotteista ja munan keltuaisista. Mun ruokavaliooni ei oikeastaan kuulu mikään näistä ainakaan säännöllisellä tasolla, joten voisihan olla mahdollista, että tässä on syy siihen, miksi kynteni olivat ennen niin heikot.

Olen myös ollut hyvin tyytyväinen siihen, miten ripseni ovat palautuneet ripsipidennyksistä. En tiedä, onko syy biotiinissä vai ei, mutta mielestäni ripseni ovat hieman entistä tuuheammat ja näyttävämmät. Ei haittaa minua ollenkaan.

Joka tapauksessa, minä olen enemmän kuin tyytyväinen tämän hetkiseen tilanteeseen, joten aion ehdottomasti jatkaa tämän ravintolisän napsimista. Jospa tämä vaikuttaisi vielä hiusten kasvuun, niin saataisiin musta ihan kokonaan luomu.. 😀

Onko muilla kokemusta biotiinistä tai sen vaikutuksista kynsiin/hiuksiin?

Lue myös

X