xenia's day

Täysien öiden vaikutus imetykseen

Teksti: Xenia

Ihanaa uutta vuotta 2021 kaikille!<3 Miten ihanaa olikin kun pari päivää sit alkoi lunta tupruttaa ja eilen illalla meitä kohtasi pulkkamäestä kotiin tullessa taianomainen näky. Todellinen winter wonderland!<3 Lapset ovat vielä torstaihin asti kotona ja mies palasi töihin jo tänään. Onnekseni naapurin lapsilla on sama homma, joten vanhimmat leikkivät pihalla tosi kivasti.

Kirjoittelin viime kuussa siitä kuinka pikkuhiljaa siirryttiin kohti yhtenäisempiä öitä vauvan kanssa, mutta tuon jälkeen poika alkoi tekemään ensimmäistä hammastaan. Kun on mitä tahansa kausia meneillään ei unikoulua suositella, joten pidin siitä taukoa etenkin kun poika söi tosi huonosti päivisin ja selkeästi tarvitsi lisäenergiaa yöllä.

Lisäksi huomasin silloin muutaman maidottoman yön jälkeen, että mun maidonmäärät lopahti aika reilusti ja sitä mä olin vähän pelännytkin. Poika joutui oleskelemaan rinnalla lähes viisi minuuttia ennen kuin maitoa alkoi herumaan ja tämä ei oikein kärsimättömälle 8kk ikäiselle toiminut. Toisin sanoen yhtenäiset yöt saattavat tarkoittaa myös imetyksen vaikeutumista ellei ole sit valmis heräämään yöllä pumppaamaan. Sitä mä en ole valmis tekemään, mutta hyvinkin valmis nyt ainakin hetken vielä heräämään kerran yössä imettämään. Se ei vaikuta minuun mitenkään väsyttävästi ja maitomäärä pysyy yllä kunnes koen olevani valmis imetystä lopettamaan. Ja toki on mietittävä myös pojan hampaita (tai hammasta). En ole asiaan sen enempää perehtynyt, mutta olettaisin, että ei tee hampaille hyvää syödä vuorokauden ympäri?

Katsotaan siis miten tulee nyt menemään, mutta yleisesti ottaen meillä on tällä hetkellä 4-5 imetyskertaa per vuorokausi ja sen päälle 5 ateriaa. Päikkäreitä vedetään vaihtelevasti kahdet tai kolmet riippuen siitä miten hän nukkuu ensimmäiset kahdet päikkärit. Jos niillä riittää unta sen 3h yhteensä, ei kolmansia päikkäreitä tarvita, mutta jos ei niin sit hän nukkuu yleensä rattaissa pienet power napit vielä iltapäivällä neljän maissa.

Mutta siis. Kuulisin mielelläni teiltä siitä, mitenkä teillä on yösyöttöjen lopetus vaikuttanut maidon määrään? Oletteko onnistuneesti imettäneet vain päivällä ilman yöimetystä/pumppausta? Tämä toki yksilöllistä, mutta olisi mielenkiintoista kuulla muiden kokemuksia. Meidän toiveena olisi imettää vielä siihen asti, että poika täyttää vuoden eli vajaa nelisen kuukautta. Katsotaan nyt sit sitä, että milloin poistan tuon yösyötön kokonaan. Mennään aikalailla fiiliksen mukaan. Jotenkin nyt tämän kolmannen kohdalla on vaan entistä enemmän sellainen fiilis, että hän on niin pieni niin pienen hetken aikaa ja ihan suoraan sanottuna nautin meidän imetyshetkistä ihan suunnattoman paljon – enemmän kuin koskaan ennen. Tässä on nimittäin taisteltu aivan saakelisti, että ollaan päästy tänne 8 kk ikään asti ja nyt on ihanan seesteinen kausi meneillään enkä ole siitä valmis luopumaan. <3

Ihanaa alkavaa viikkoa teille kaikille!<3

X