Täysien öiden vaikutus imetykseen

Ihanaa uutta vuotta 2021 kaikille!<3 Miten ihanaa olikin kun pari päivää sit alkoi lunta tupruttaa ja eilen illalla meitä kohtasi pulkkamäestä kotiin tullessa taianomainen näky. Todellinen winter wonderland!<3 Lapset ovat vielä torstaihin asti kotona ja mies palasi töihin jo tänään. Onnekseni naapurin lapsilla on sama homma, joten vanhimmat leikkivät pihalla tosi kivasti.
Kirjoittelin viime kuussa siitä kuinka pikkuhiljaa siirryttiin kohti yhtenäisempiä öitä vauvan kanssa, mutta tuon jälkeen poika alkoi tekemään ensimmäistä hammastaan. Kun on mitä tahansa kausia meneillään ei unikoulua suositella, joten pidin siitä taukoa etenkin kun poika söi tosi huonosti päivisin ja selkeästi tarvitsi lisäenergiaa yöllä.
Lisäksi huomasin silloin muutaman maidottoman yön jälkeen, että mun maidonmäärät lopahti aika reilusti ja sitä mä olin vähän pelännytkin. Poika joutui oleskelemaan rinnalla lähes viisi minuuttia ennen kuin maitoa alkoi herumaan ja tämä ei oikein kärsimättömälle 8kk ikäiselle toiminut. Toisin sanoen yhtenäiset yöt saattavat tarkoittaa myös imetyksen vaikeutumista ellei ole sit valmis heräämään yöllä pumppaamaan. Sitä mä en ole valmis tekemään, mutta hyvinkin valmis nyt ainakin hetken vielä heräämään kerran yössä imettämään. Se ei vaikuta minuun mitenkään väsyttävästi ja maitomäärä pysyy yllä kunnes koen olevani valmis imetystä lopettamaan. Ja toki on mietittävä myös pojan hampaita (tai hammasta). En ole asiaan sen enempää perehtynyt, mutta olettaisin, että ei tee hampaille hyvää syödä vuorokauden ympäri?
Katsotaan siis miten tulee nyt menemään, mutta yleisesti ottaen meillä on tällä hetkellä 4-5 imetyskertaa per vuorokausi ja sen päälle 5 ateriaa. Päikkäreitä vedetään vaihtelevasti kahdet tai kolmet riippuen siitä miten hän nukkuu ensimmäiset kahdet päikkärit. Jos niillä riittää unta sen 3h yhteensä, ei kolmansia päikkäreitä tarvita, mutta jos ei niin sit hän nukkuu yleensä rattaissa pienet power napit vielä iltapäivällä neljän maissa.
Mutta siis. Kuulisin mielelläni teiltä siitä, mitenkä teillä on yösyöttöjen lopetus vaikuttanut maidon määrään? Oletteko onnistuneesti imettäneet vain päivällä ilman yöimetystä/pumppausta? Tämä toki yksilöllistä, mutta olisi mielenkiintoista kuulla muiden kokemuksia. Meidän toiveena olisi imettää vielä siihen asti, että poika täyttää vuoden eli vajaa nelisen kuukautta. Katsotaan nyt sit sitä, että milloin poistan tuon yösyötön kokonaan. Mennään aikalailla fiiliksen mukaan. Jotenkin nyt tämän kolmannen kohdalla on vaan entistä enemmän sellainen fiilis, että hän on niin pieni niin pienen hetken aikaa ja ihan suoraan sanottuna nautin meidän imetyshetkistä ihan suunnattoman paljon – enemmän kuin koskaan ennen. Tässä on nimittäin taisteltu aivan saakelisti, että ollaan päästy tänne 8 kk ikään asti ja nyt on ihanan seesteinen kausi meneillään enkä ole siitä valmis luopumaan. <3
Ihanaa alkavaa viikkoa teille kaikille!<3
Kommentit
No kun siis meillä maistuu ruoka ihan äärimmäisen hyvin päivällä. Ja maitoa menee päivällä se 3-4 kertaa eli tuo yösyöttö nyt toistaiseksi vaan pitämässä maidontuontantoa yllä. Katsotaan luovunko siitä missä vaiheessa!<3
Kommentit
Moi!
Siirryin 24/7 imetyksestä yöimetyksien lopettamiseen tasan kun lapsi täytti 6 kk. Alussa piti yöllä nousta tyhjentämään rinnat, mutta maitoa kyllä aina riitti ja kyllä se maidontuotanto yleensä tasaantuu tarpeiden mukaiseksi, vaikka siinä vähän kestäisi.
No siis meillä oli yhteensä muutama yö kun ei maitoa saanut yöllä, mutta siis rinnat oli tyhjemmät päivällä sen jälkeen. Ja heruminen oli tooodella hidasta. Tämä on ilmeisesti aika yksilöllistä, mutta joidenkin kohdalla se päiväimetyksen jatkuminen vaatii sitä, että maitoa poistuisi rinnasta myös yöllä. Tiedä sitten. 😀 Ei ole helppoja nämä jutut!
Itseasiassa imetys ei ole haitaksi hampaille, jos muuten suuhygieniasta huolehditaan kunnolla, ktshttps://www.hammaslaakariliitto.fi/fi/suunterveys/suunterveys-eri-ikakausina/lasten-ja-nuorten-suunterveys/vauvan-suunterveys#.X_LvuE_ks0E
😊 Tsemppiä ja ihanaa, että imetys nyt sujuu hyvin 🥰
Hei kiitos tästä linkistä!<3
Ei haittaa noin pienen kans yöimetykset hampaita, kunhan muuten huolehtii hammashygieniasta suositusten mukaan! 😊
<3
Meillä myös vähän reilu 8kuinen tyttö. Pääsääntöisesti syö 1-2 kertaa yössä. Mutta on tässä ehkä 5 yötä ollut kun on nukkunut kellon ympäri kertaakaan heräämättä. Mulla heruminen hidastu itsestään joskus 6-7kk kohdalla niin että menee minuutteja ennekuin saa maitoa. Aluks tuli raivoa mutta nyt on jo tottunut ja herutteleekin tosi hienosti..
Mulla poika 9kk ja jouduin myös aloittamaan yöimetykset uudelleen koska maitomäärät romahti. Tämän huomasi juurikin herumisvaikeuksina mutta myös pissavaipat alkoivat keventyä. Yksi imetys aamuyöllä on myös hieman myöhäistänyt aikaisia aamuja. Ajattelen, että nyt on enää todella lyhyt aika siihen, että poika täyttää vuoden ja imetyksiä voi lopetella. Myöhemminkin ehtii nukkua kokonaisia öitä!
Mä tein niin, että kun sain lapsen unille 20 maissa niin juuri ennen kuin menin itse nukkumaan 22.30 aikoihin pumppasin tissit tyhjiksi. Eipä niihin paljoa ollut ehtinyt kertymään mutta auttoi siihen etten herännyt pingotukseen viideltä aamulla. Ja toki tärkeimpänä pidin sitä että maidontuotanto pysyi yllä. En kokenut iltapumppausta vaivalloiseksi sillä samaan aikaan sitä rentoutui hetken ennen nukkumaan menoa lukemalla samalla kirjaa
Se on ihan normaalia ja ihmiskohtaista, ettei välttämättä tunne herumista enään tuossa 8kk iässä varsinkin jos vauva syö jo 5 ateriaa päivässä 🙂 Saattaa myös hetkellisesti tuntua, että maitomäärä vähenee kun lopettaa yösyötöt, mutta se tasaantuu.
Itse lopetin yösyötöt juuri siinä 8-9kk paikkeilla, niin johan alkoi maistumaan kaikki paremmin päivisin, tottumista sekin vaatii tietenkin varmasti <3 Nuo hampaat itsessään saattaa myös aiheuttaa sen ettei oikein ruoka ja maito maistu, mutta yöllä sitten maistuisi kun ei ole "niin tietoinen" syömistä XD Meillä oli ainakin näin, aivan kamalaa taistelua oli päivät.. 12h ilman tissiä mutta yöllä sit maittoi, sitten olikin unikoulu aika 😀
No kun siis meillä maistuu ruoka ihan äärimmäisen hyvin päivällä. Ja maitoa menee päivällä se 3-4 kertaa eli tuo yösyöttö nyt toistaiseksi vaan pitämässä maidontuontantoa yllä. Katsotaan luovunko siitä missä vaiheessa!<3