Xenia's day

Terveellinen lounas ja huono omatunto

Teksti: Xenia

P5090186

Tervehdys täältä kahvikupin ääreltä. Juuri tuossa tallensin gradun tämän päivän päätteeksi ja lähetin samalla sen itselleni sähköpostiin. Ihan nimittäin puistattaa ajatus siitä, että yhtäkkiä lentäisi yli 70 sivua verta ja hikeä hukkaan jos kone päättäisi kaatua tai vastaavaa. Niinkin on nimittäin joskus käynyt. Hassua, että tätä kirjoittaessa meinasin mennä vaihtamaan fontin kun ei näyttänyt siltä kuin pitäisi, taitaa siis times new romanit vilistä silmissä.

Täällä voidaan muuten hyvin, mutta yksi asia mulle kyllä tänään tuli, nimittäin huono omatunto. Olen nyt viimeiset kolme yötä nukkunut ihan luokattoman huonosti kun supisteluja on ollut aika paljon. Tein aamusta töitä ja päätin sit silmien lupsuessa jo yhdeltätoista että käyn hetken lepäämässä. Heräsin puolitoista tuntia myöhemmin aivan pökertyneenä siihen että äitini miesystävä koputteli ovelle hakiessaan yhtä juttua ja tuli kyllä sellainen ”laiskimus” olo ettei mitään järkeä. Tottakai mä ymmärrän sen, ettei tuolla nyt loppupeleissä mitään merkitystä ole, olisihan tässä nimittäin jo äitiysloma alkamassa jos perinteisissä palkkatöissä kävisin. Jotenkin vaan pyrin aina olemaan nimenomaan tuon tyttäreni päiväkodissaoloajan mahdollisimman tehokas.

Tähän liittyen on opittava armollisuutta. Muistan kun tytön ollessa pieni en nukkunut juuri lainkaan päikkäreitä, vaikka olisi pitänyt. Uni on kuitenkin niin tärkeä tekijä ihan kaikessa, että sitä pitää saada vaikka sit keskellä päivää. Meillähän tulee olemaan vauvan synnyttyä sellainen tilanne, että tyttö jatkaa edelleen hoidossa ainakin osa-aikaisesti, kesäloman jälkeen. Nähtäväksi jää, miten nuo aikataulut hoidetaan, mutta en kertakaikkiaan pysty hoitamaan vauvaa ja 3.5 vuotiasta kiitettävästi kun on myös työasioita hoidettavana. Viimeinen asia mitä nimittäin haluan tehdä on tyrkätä tyttö telkkarin eteen koko päiväksi kun minä olen joko vauvassa kiinni tai vaihtoehtoisesti töiden kimpussa kun vauva nukkuu. Onneksi tyttö tykkää hoitopaikasta valtavasti ja samaten ystävistään, joita etenkin tässä viimeisen ”lukuvuoden” aikana on muodostunut. Niin ja plussaa tietysti siitä, miten paljon virikkeitä hoitopaikka tarjoaa.

En itseasiassa tiedä miten toimisin siinä vaiheessa jos olisin palkkatöissä ja ihan oikeasti äitiyslomalla. Voi olla, että pitäisin tyttöä ainakin parina päivänä hoidossa ihan siksikin että on jo siihen tottunut. Eri juttu sit ehkä jos ikäeroa olisi vähemmän eikä tyttö olisi koskaan vielä hoidossa ollut. Mielenkiintoisia juttuja ja näitä pohtiessa huomaa nimenomaan sen kuinka moni asia esimerkiksi päivähoitopäätökseen vaikuttaa. Ei vain se onko ansiotyössä vai yrittäjä, mutta myös se, mikä on taloudellinen tilanne ja se millä ikäerolla lapsia on. Tässäkään asiassa ei ole yhtä oikeaa tapaa, vaan jokaisen perheen on löydettävä se oma juttunsa.  Siltikin tämä taitaa olla yksi niistä keskustelunaiheista, joilla jotkut ihmiset valitettavasti pyrkivät painamaan toisia alas.

Kesälomasta tuleekin sit mielenkiintoinen ja riippuen siitä, milloin vauva syntyy myös melkoisen kiireinen. Mies pystyy irrottautumaan yhteensä 2 viikoksi kaikkien kiireiden keskellä ja hänen lomansa tuleekin ajoittumaan siihen kun vauva syntyy. Tyttö on yhteensä lomalla lähemmäs 2 kk, joten jos vauva syntyisi ennen laskettua aikaa, saattaa mennä aika kiireiseksi mun arkeni siinä vaiheessa kun mies palaa töihin ja tyttö on vielä kotona. Onneksi on vaari ja mummu, jotka ovat eläkkeellä ja voivat varmasti tarvittaessa tehdä tytön kanssa aina välillä jotain kivaa, jotta saan itse kaiken tarvittavan tehtyä. Ja oli meillä puhetta siitäkin, että Englannin mummu tulisi tänne sit esimerkiksi viikoksi kun ollaan päästy sisään arkeen vauvan syntymän jälkeen.

Onneksi asioilla on tapana järjestyä, mutta valehtelisin jos väittäisin ettei yhtään jännitä se, miten uusi arki alkaa rullaamaan. Tällä kertaa ei jännitä vauvan käsittely tai vastaavat jutut, jotka pelotti tyttöä odotellessa, vaan nimenomaan se, miten jatketaan eteenpäin nelihenkisenä kokoonpanona!<3

Nyt pitäisi alkaa pikkuhiljaa tekemään ruokaa, sillä tytöllä on alkuillasta kevätjuhlat ja illallinen on syötävä sitä ennen. Mulla ei ole kyllä yhtään nälkä, mutta ehkä syön sit sen jälkeen. Yllä yhtä viime viikkoista lounasta, ah miten ihanaa grillattu kana onkin kun siitä saa monelle aterialle ruokaa. Välillä iskee laiskuus ja se on ihan ok!:)

Mukavaa iltaa teille kaikille!

Lue myös

X