Xenia's day

The meaning of life?

Teksti: Anna.fi
Eilinen meni yhdessä hujauksessa ohi. Aika menee aina hemmetin nopeasti kun on jotain mielekästä tekemistä, se pitää aina paikkansa.

Olen aika pitkään miettinyt sitä, mikä on elämän tarkoitus. Ennen ajattelin sen olevan sitä, että mennään tukka putkella eteenpäin jopa niitä epämiellyttäviä teitä, kunhan saadaan mahdollisimman paljon kiitosta ja kunnioitusta muilta. Muistan sen fiiliksen kun pääsin kouluun ja sain sanoa epäilijöille, että hah, minähän tein sen. Jotenkin todella katkeraa, mutta niin mahtavaa. Älkää ymmärtäkö väärin, mä olen aina itse uskonut itseeni. Ongelmana on vain se, että olen todennut, että monet eivät usko. Se häiritsi mua ennen, mutta ei enää. Tämän ajatuskehityksen yhteydessä olen todennut, että loppupeleissä millään muulla ei ole väliä, kuin sillä, että osaat kiittää itseäsi, olla tyytyväinen elämääsi ja rakastaa itseäsi kaikkine vikoinesi. Tähän päälle kun lisää läheiset ihmiset, jotka todella ymmärtävät sen, millainen sä olet, on mahtavan elämän ainekset kasassa.

Juttelin kerran erään ystäväni kanssa siitä, kuinka elämä tuntuu välillä pelkälä suorittamiselta. Meidän jokaisen mieleen on iskostettu tavalla tai toisella se, miten meidän tulisi elämäämme elää. Jos minä eläisin näiden normien mukaan, en kirjoittaisi tätä blogia, onhan tämä nyt selkeästi todella suuri arviointivirhe oikeustieteitä lukevalta. 😉

Palataan siihen näkymättömien normien mukana elämiseen. Jos eläisin niiden syvällä mielen sopukoissa pakottavien juttujen mukaan, valmistuisin viimeistään kahden vuoden kuluttua, olisin koko opiskeluaikani töissä jossain alan toimessa, menisin samantien töihin tekemään hemmetisti töitä ja etenisin siitä uraputkea pitkin eteenpäin. Eihän sitä muuten voi olla täysin uskottava. 😉 Välillä vaikuttaa siltä, että tämä olisi ainoa yhteiskunnallisesti täysin hyväksyttävä ratkaisu.

Mun tieni on jo jonkin aikaa sitten tältä polulta haarutunut, ei sen vuoksi, että eksyin vahingossa, vaan siksi, että halusin. Muiden ihmisten tekemisten tuomitseminen on paha tapa, sillä kun yleensä nostaa itsensä aika korkeaan asemaan. Siksi minä olen sitä mieltä, että antaa kaikkien kukkien kukkia. Jokaiselle meistä on oma paikkamme maailmassa, eikä kenenkään valitsema tie ole toiselta pois.

Toki neuvoja saa läheisilleen antaa, mutta aina pitää myös muistaa, että meistä jokainen on uniikki kokonaisuus. Jokaisella on oma historiansa, oma nykyhetkensä ja omat tulevaisuuden haaveensa. Lähinnä toivon sitä, että kaikki tekisivät töitä nimenomaan niiden haaveidensa eteen ja keskittyisivät pitämään oman itsensä tyytyväisenä, se on loppupeleissä kaikkein tärkeintä ja ainoa mikä ratkaisee.

Jos olen ihan rehellinen, niin mä pelkäsin todella paljon ihmisten reaktiota siihen, että minä kirjoitan blogia. Olin sen verran nyhverö ja maailmankuvaltani kangistunut, että en tajunnut sitä, että asioiden toisin tekeminen ei ole noloa. Luojan kiitos, mä olen tajunnut sen nyt! Nyt mä odotan entisen sijaan tulevaisuutta innolla, mulla on niin paljon suunnitelmia ja niin paljon aikaa niiden toteuttamiseen. Mä en pelkää työn tekoa, mutta kuten joskus olen todennut, mitä vain jaksaa tehdä kuinka paljon tahansa, kunhan vain on sydän mukana pelissä!

Rakentakaa omat unelmanne ja tehkää sen eteen töitä. Kunhan pidätte itsenne tyytyväisinä, millään muulla ei ole väliä. Tuskin kukaan haluaa eläkeiässä katsoa taaksensa ja tajuta, että ei ole koskaan ollut tyytyväinen. Uskaltakaa tehdä aina sitä mitä sydän sanoo, nauttikaa elämästä ja vähät välittäkää muiden epäluuloista. Meillä on täällä yksi elämä, tehdään siitä omannäköisemme ja ottakaamme siitä kaikki irti! Mahtavaa perjantaita kaikille!

What’s the meaning of life? I’ve been thinking about it for a long time. I think that you should be able to thank yourself, love yourself and be happy with your life. Nothing else matters! I used to try to make everyone else happy, I didn’t understand that’s not the way to make me feel good about myself. 

We all should have our own dreams. We shouldn’t do things only because everybody else did. We all should plan our own lives and live them the way we want since we only have one life! Dream and make your dreams come true! Have a nice friday! 


Lue myös

X