Yleinen

Tiilenpunainen & muut lempivärini

15.2.2018 Teksti: Xenia

Mainos: Bio Luvil

P2060100

Meidän perheessä pestään pyykkiä ihan tuhottoman paljon. Lapsien kuuluu mun mielestäni sotkea, sitä vartenhan pyykinpesukone on, ainakin minun mielestäni. Pyykinpesuun liittyen multa kysyttiin jonkin aikaa sit kiinnostuksesta lähteä mukaan Bio Luvil -pesuainemerkin tämän vuoden kampanjakasvoksi. Vastausta ei pitänyt kovinkaan pitkään harkita, sillä olen käyttänyt iät ja ajat Bio Luvil Color -pesuainetta jo aivan älyttömän hyvän tuoksunsa vuoksi. Mikään ei nimittäin voita sitä puhtaan pyykin tuoksua!

P2060059

Tämän Bio Luvil – ambassadoriuden myötä pääsin tutustumaan Bio Luvil -kokoelmaan myös muilta kuin Color -pyykinpesunesteen osalta, joka kylläkin on se meidän käytetyin tuote. Ennen kaikkea olen kuitenkin oppinut yhtä jos toista pyykinpesusta, ja siitä, miten pitää vaatteet kauniina mahdollisimman pitkään.

Kaikki lähtee mistäs muualta kuin pyykin lajittelusta. Pyykki pitäisi lajitella värin, pesulämpötilan, materiaalin ja likaisuuden perusteella, mutta myönnettäköön, että mä menen lähinnä noiden kolmen ensimmäisen kriteerin kanssa. Mä olen meidän perheen pyykinpesijä, joten muistan lähestulkoon ulkoa jokaisen pesulapun, joten enää ei tarvitse kiinnittää niin suuresti huomiota niihin, sillä suurin osa meidän vaatteista on 40 asteessa pestäviä ”perusvaatteita”. Jos pesulappu on kuitenkin kadonnut, pesen yleensä 30 asteessa ihan varmuuden vuoksi, siinäkin kun saa pyykin oikein puhtaaksi, ilman että ottaa riskiä vaatteen pilaantumisesta.

Vahinkoja toki sattuu aina välillä ja kummasti mullakin on kerran jos toisenkin mennyt villaneule 40 asteen pesuun ja vielä kuivausrumpuun. Ai että. Se olikin lopulta suurinpiirtein meidän pojalle sopiva.

P2060085

Kuten varmasti te lukijat tiedätte, mulla on muutama suosikkiväri ja suosikkivaate, jotka näkyvät postauksissa kerrasta toiseen. Väreistä nostaisin esiin khakinvihreän ja tiilenpunaisen, jotka on helppo pitää puhtaana Bio Luvil Color -pesuaineella. Oikein kirkkaat värit kuten kirkas punainen ja vihreä kaipaavat sit kenties vielä enemmän huomiota ja niille sopiva pesuaine on Bio Luvil Black, joka on suunnattu nimensä mukaisesti erityisesti mustalle, mutta myös muille kirkkaille väreille.

P2060121

Mulla on vaatekaapissani useampi suosikki ja pyrinkin pitämään huolta vaatteistani, että niistä saisi iloita pitkään. Joskus ihan kauhistuttaa ajatus siitä, että joku suosikkivaate ei kestä loputtomiin, mutta oikealla huollolla ja hoidolla saa ainakin mahdollisimman pitkän käyttöiän omille suosikeilleen.

Halusin listata tähän hieman omia pyykinpesuohjeitani.

Yleensä lajittelen värit seuraavasti:

  • mustat ja tummansiniset yhdessä
  • sinertävät ja vihreät yhdessä
  • punaiset, vaaleanpunaiset ja persikkaiset sävyt yhdessä.
  • Jos värikäs vaate on uusi, pesen sen aluksi ihan yksinään
  • valkoiset ja vaaleat pyykit yhdessä.

Ja sit pesulämpötiloista:

  • Erikoisherkät materiaalit kuten villa ja silkki erikseen villa ja silkkiohjelmalla eli mahdollisimman kylmässä pesussa ilman linkousta! Näihin on oma Bio Luvil Wool & Silk -pesuaine, joka ei sisällä entsyymejä ja pesee luonnonkuidut niitä heikentämättä.
  • Sporttikuteet erikseen Bio Luvil Sport – pesuaineella, joka pesee tekniset vaatteet puhtaaksi alemmissa lämpötiloissa. Plussaa siitä, että siinä on aivan ihana tuoksu! Pesen tällä myös miehen työvaatteet.
  • Lakanat ja pyyhkeet 60 asteessa ja pesuaineena joko Bio Luvil Color tai Bio Luvil Classic (värilliselle tai valkoiselle pyykille)

P2060091

Kuten sanottu, olen ottanut tavakseni pitää yhden, max kaksi vaatteiden pesupäivää viikossa, jonka aikana pesukone pyörii lähes koko päivän ja koko homma alkaa sillä, että lajittelen pyykit kauniiksi kasoiksi kodinhoitohuoneen lattialle. Joskus päästään kolmella koneellisella, mutta yleensä niitä tulee hieman enemmän. Jos joku koneellinen on todella pieni, saatan säätää lyhyemmän pesuohjelman ja lähes puhtaiden vaatteiden (kuten puhdas paita, johon ihana poikani tarraa ruokaisilla sormillaan) pesuohjelmana toimii pika -pesu.

P2060116

Pyrin siihen, että vaihtelen pesuainetta ja pesuohjelmaa aina sen mukaan mikä vaate on kyseessä, jotta säästytään haalistumisilta, kutistumisilta ja värjääntymisiltä. Meillä kaikilla on varmasti niitä värikkäitä vaatteita, jotka ovat muuttuneet epämääräisen sävyisiksi kun olemme niitä pesseet väärin, ja kyllä voisin väittää, että se punainen vaate on vähintään kerra eksynyt vahingossa sinne valkopyykin joukkoon. Pyykinpesumoka numero yksi sanon minä. Tai noh, itseasiassa omalla kohdalla se on kyllä se villaneuleiden kutistaminen. Sen olen tehnyt kahdesti, ja joka kerta on harmittanut ihan yhtä paljon. Hyvä onkin muistuttaa itselleen, että näiltä voi välttyä tekemällä tuon pyykin lajittelun ja pesuaineen valinnan mahdollisimman huolellisesti, siinä kun ei muutamaa minuuttia kauempaa mene, mutta vaate saa moninkertaisesti pidemmän käyttöiän!

Minkälaisia pyykinpesijöitä te olette? Kiinnitättekö huomiota pesuohjeisiin vai heitättekö kaiken koneeseen ihan lonkalta?

Kilpailu on päättynyt!

Osallistu vastaamalla kysymykseen ja voita vuoden pesuaineet! Palkinto arvotaan kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken. Kilpailu päättyy 14.03.2018. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.Kommentit (16)

Aivan ihania värejä! Sua pukee hyvin muukin kuin ihan neutraalit sävyt 🙂

Eipä villa- ja silkkineuleisiin viitsi käyttää ihan mitä tahansa pesuainetta.
Bio Luvil on ollut markkinoilla jo melkoisen kauan eli eikö se jo kerro jotain laadusta?
Sitä paitsi meillä käytetään vain ja ainoastaan nestemäistä pesuainetta.

Miten hoidat pyykkien kuivaamisen? Eikö mene tolkuttomasti aikaa ripustaa noin monta koneellista kuivumaan? Voiko kuivausrumpua mielestäsi käyttää jatkuvasti? Itse miellän sen lähinnä turhana sähkön tuhlaamisena :/

Itsellä on pyykinpesua helpottanut huomattavasti Dr Beckmannin lian- ja värinkerääjäliinat. Pyykkiä ei synny niin paljoa että voisi lajitella värien mukaan, kun auttamatta jäisi koneet vajaiksi tai yksittäiset värilliset pitkäksi aikaa oottamaan pesua. Oon käyttänyt kyseisiä liinoja varmaan kolme vuotta, eikä ole yksikään vaate värjääntynyt! Jos on joku uusi väriä päästävä vaate, niin silloin kyllä pesen sen varulta saman sävyisten kanssa, mutta usein on kirkkaanpunaisia ja valkeitakin ollut hyvällä menestyksellä samassa koneessa parin liinan kanssa. Suosittelen siis sellaisia jos pyykinpesuun kaipaa vielä lisähelpotusta! 🙂

Meillä on perheessä teini ja pieni vauva, ja yhden koneen pesen joka yö ???? vauvanvaatteissiin tulee monesti tahroja joihin suihkutan nestemäistä sappisaippuaa ja joskus vaate odottaa pesua useankin päivän, ja aina on tahra lähtenyt pois. Käytän hajusteettomia pesuaineita ja huuhteluaineena etikkaa ???? Pesen vaaleat ja tummat erikseen, ja kaikki värikkäät yhdessä koneessa. Aina sen mukaan mitä on eniten. Lakanat ja pyyhkeet sit erikseen 60 asteessa.

Mua kiinnostaisi, et Mi iten teillä toimii tuo kerran viikossa pyykkipäivä kun vaatteisiin tulee tahroja, esikäsitteletkö jollain?

Meillä ei ole niin paljon värikkäitä vaatteita että tarvitsisi lajitella. on vain mustat ja valkoiset likapyykit :)! Itse käytän vain ecopesuaineita ympäristösyistä ja olen ollut todella tyytyväinen pesutulokseen. Postauksessa huomion kiinnitti lähinnä sinun upea mekko <3 mistä se on ?

Meillä pestään kaikki vaatteet samassa, vain lakanat ja pyyhkee erikseen. Ei ole koskaan pesuvahinkoja käynyt 9 vuoden aikana. Miehen muutama valkoinen t-paita hieman kulahtanut, mutta olleet reilusti yli vuoden käytössä, että kulahtaisivat muutenkin. 😀 toki jos olisi joku silkki tms erikoispesua vaativa vaate, pesisin sen erikseen.

Minulle pyykinpesuaineen valinnassa tärkeintä on tuoksuttomuus. Vastapesty pyykki ei missään nimessä saa tuoksua yhtään miltään. Ja tämä rajoittaa aika paljon siinä mitä pesuainetta käytän.

Tärkeitä pyykinpesuaineen valinnassa minulle on ekologisuus, mahdollisimman vähän kemikaaleja sekä tuoksuttomuus. Nämä kriteerit ovat minulle ehdottoman tärkeitä varsinkin siksi että pesen pienen lapsen pyykkiä, enkä halua vaatteitten mukana siirtää kemikaaleja lapseen. Siksi valintani on ihan jotain muuta kuin Bio Luvil.

Käytän ainoastaan pyykinpesutabletteja. Ei tarvitse muuta, kuin laittaa koneeseen pyykin sekaan.

Syynään kyllä hyvin tarkkaan ja pesen usein muuten vain 30 asteessa, jos vaatteissa ei ole näkyviä tahroja.

Olet kyllä tosi kaunis ja upea ! ❤️ Plussana myös kiva postaus pyykkäyksestä ????

Kiitos kivasta blogistasi Xenia???????? olet kyllä tosi nätti, ja hiuksesi ovat niin upeat, paksut ja kauniin väriset ????

Meillä pestään kaikenväriset vaatteet samassa koneessa eli en lajittele pyykkiä värin mukaan. Haluan pestä täysiä koneellisia ympäristösyistä. Pesen yleensä kaikki vaatteet 40 asteessa ECO-ohjelmalla eli lyhyemmällä ohjelmalla edelleen ajatellen ekologisuutta, vaikka pesulapussa suositeltaisiinkin 30 astetta pesulämpötilaksi.

Käytän LV-merkkistä nestemäistä allergiaystävällistä ja hajusteetonta värilliselle pyykille tarkoitettua pesuainetta. Lisäksi jokaiseen koneelliseen lisään hieman etikkaa. Pesutulos on hyvä ja värit eivät ole koskaan sekoittuneet ja materiaalit ovat pysyneet hyväkuntoisina. Villa- tai silkkivaatteita meillä ei edes ole. Lakanat ja pyyhkeet pesen 60 asteessa. Kuivausrumpua meillä ei ole. Pyykit kuivuvat nopeasti kylpyhuoneessa telineessä. Meidän asunnossa on hyvä ilmanvaihto ja kylppärissä on lattialämmitys. Lakanat vien taloyhtiön kuivaushuoneeseen kuivumaan.

Lajittelen kaikki pyykkini värin mukaan ja olen tarkkana pesulämpötilojen kanssa. Asun itsekseni joten pesen pyykkiä keskimäärin kerran viikossa. Käytän ensin tietyn värisiä vaatteita mahdollisimman paljon, jotta saan täysiä koneellisia. Pesuohjeiden lukemisessa minulle olisi kyllä parantamista. Pesen yleensä 30 vaatteetkin 40 asteessa. Toistaiseksi ilman vahinkoja. 😀 lakanat ja pyyhkeet pesen aina 60 asteessa. 🙂

Hei! Mistä tuo päälläsi oleva ihana mekko on ostettu ????

NAKD -nettikaupasta! 🙂

Aivan ihania värejä! Sua pukee hyvin muukin kuin ihan neutraalit sävyt 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *