Mainos Xenia's day

Tiilenpunainen & muut lempivärini

Teksti: Xenia

Kaupallinen yhteistyö

Mainos: Bio Luvil

P2060100

Meidän perheessä pestään pyykkiä ihan tuhottoman paljon. Lapsien kuuluu mun mielestäni sotkea, sitä vartenhan pyykinpesukone on, ainakin minun mielestäni. Pyykinpesuun liittyen multa kysyttiin jonkin aikaa sit kiinnostuksesta lähteä mukaan Bio Luvil -pesuainemerkin tämän vuoden kampanjakasvoksi. Vastausta ei pitänyt kovinkaan pitkään harkita, sillä olen käyttänyt iät ja ajat Bio Luvil Color -pesuainetta jo aivan älyttömän hyvän tuoksunsa vuoksi. Mikään ei nimittäin voita sitä puhtaan pyykin tuoksua!

P2060059

Tämän Bio Luvil – ambassadoriuden myötä pääsin tutustumaan Bio Luvil -kokoelmaan myös muilta kuin Color -pyykinpesunesteen osalta, joka kylläkin on se meidän käytetyin tuote. Ennen kaikkea olen kuitenkin oppinut yhtä jos toista pyykinpesusta, ja siitä, miten pitää vaatteet kauniina mahdollisimman pitkään.

Kaikki lähtee mistäs muualta kuin pyykin lajittelusta. Pyykki pitäisi lajitella värin, pesulämpötilan, materiaalin ja likaisuuden perusteella, mutta myönnettäköön, että mä menen lähinnä noiden kolmen ensimmäisen kriteerin kanssa. Mä olen meidän perheen pyykinpesijä, joten muistan lähestulkoon ulkoa jokaisen pesulapun, joten enää ei tarvitse kiinnittää niin suuresti huomiota niihin, sillä suurin osa meidän vaatteista on 40 asteessa pestäviä ”perusvaatteita”. Jos pesulappu on kuitenkin kadonnut, pesen yleensä 30 asteessa ihan varmuuden vuoksi, siinäkin kun saa pyykin oikein puhtaaksi, ilman että ottaa riskiä vaatteen pilaantumisesta.

Vahinkoja toki sattuu aina välillä ja kummasti mullakin on kerran jos toisenkin mennyt villaneule 40 asteen pesuun ja vielä kuivausrumpuun. Ai että. Se olikin lopulta suurinpiirtein meidän pojalle sopiva.

P2060085

Kuten varmasti te lukijat tiedätte, mulla on muutama suosikkiväri ja suosikkivaate, jotka näkyvät postauksissa kerrasta toiseen. Väreistä nostaisin esiin khakinvihreän ja tiilenpunaisen, jotka on helppo pitää puhtaana Bio Luvil Color -pesuaineella. Oikein kirkkaat värit kuten kirkas punainen ja vihreä kaipaavat sit kenties vielä enemmän huomiota ja niille sopiva pesuaine on Bio Luvil Black, joka on suunnattu nimensä mukaisesti erityisesti mustalle, mutta myös muille kirkkaille väreille.

P2060121

Mulla on vaatekaapissani useampi suosikki ja pyrinkin pitämään huolta vaatteistani, että niistä saisi iloita pitkään. Joskus ihan kauhistuttaa ajatus siitä, että joku suosikkivaate ei kestä loputtomiin, mutta oikealla huollolla ja hoidolla saa ainakin mahdollisimman pitkän käyttöiän omille suosikeilleen.

Halusin listata tähän hieman omia pyykinpesuohjeitani.

Yleensä lajittelen värit seuraavasti:

  • mustat ja tummansiniset yhdessä
  • sinertävät ja vihreät yhdessä
  • punaiset, vaaleanpunaiset ja persikkaiset sävyt yhdessä.
  • Jos värikäs vaate on uusi, pesen sen aluksi ihan yksinään
  • valkoiset ja vaaleat pyykit yhdessä.

Ja sit pesulämpötiloista:

  • Erikoisherkät materiaalit kuten villa ja silkki erikseen villa ja silkkiohjelmalla eli mahdollisimman kylmässä pesussa ilman linkousta! Näihin on oma Bio Luvil Wool & Silk -pesuaine, joka ei sisällä entsyymejä ja pesee luonnonkuidut niitä heikentämättä.
  • Sporttikuteet erikseen Bio Luvil Sport – pesuaineella, joka pesee tekniset vaatteet puhtaaksi alemmissa lämpötiloissa. Plussaa siitä, että siinä on aivan ihana tuoksu! Pesen tällä myös miehen työvaatteet.
  • Lakanat ja pyyhkeet 60 asteessa ja pesuaineena joko Bio Luvil Color tai Bio Luvil Classic (värilliselle tai valkoiselle pyykille)
P2060091

Kuten sanottu, olen ottanut tavakseni pitää yhden, max kaksi vaatteiden pesupäivää viikossa, jonka aikana pesukone pyörii lähes koko päivän ja koko homma alkaa sillä, että lajittelen pyykit kauniiksi kasoiksi kodinhoitohuoneen lattialle. Joskus päästään kolmella koneellisella, mutta yleensä niitä tulee hieman enemmän. Jos joku koneellinen on todella pieni, saatan säätää lyhyemmän pesuohjelman ja lähes puhtaiden vaatteiden (kuten puhdas paita, johon ihana poikani tarraa ruokaisilla sormillaan) pesuohjelmana toimii pika -pesu.

P2060116

Pyrin siihen, että vaihtelen pesuainetta ja pesuohjelmaa aina sen mukaan mikä vaate on kyseessä, jotta säästytään haalistumisilta, kutistumisilta ja värjääntymisiltä. Meillä kaikilla on varmasti niitä värikkäitä vaatteita, jotka ovat muuttuneet epämääräisen sävyisiksi kun olemme niitä pesseet väärin, ja kyllä voisin väittää, että se punainen vaate on vähintään kerra eksynyt vahingossa sinne valkopyykin joukkoon. Pyykinpesumoka numero yksi sanon minä. Tai noh, itseasiassa omalla kohdalla se on kyllä se villaneuleiden kutistaminen. Sen olen tehnyt kahdesti, ja joka kerta on harmittanut ihan yhtä paljon. Hyvä onkin muistuttaa itselleen, että näiltä voi välttyä tekemällä tuon pyykin lajittelun ja pesuaineen valinnan mahdollisimman huolellisesti, siinä kun ei muutamaa minuuttia kauempaa mene, mutta vaate saa moninkertaisesti pidemmän käyttöiän!

Minkälaisia pyykinpesijöitä te olette? Kiinnitättekö huomiota pesuohjeisiin vai heitättekö kaiken koneeseen ihan lonkalta?

Kilpailu on päättynyt!

Osallistu vastaamalla kysymykseen ja voita vuoden pesuaineet! Palkinto arvotaan kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken. Kilpailu päättyy 14.03.2018. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.X