Xenia's day

Toiveita seuraavassa projektissa

Teksti:
Xenia

Hassua nyt lähteä jo tässä vaiheessa kertomaan mitä sitten seuraavassa projektissa halutaan kun tämä nykyinenkään ei ole vielä millään tavoin valmis. Erona näissä kahdessa on kuitenkin se, että tämä mihin ollaan nyt muuttamassa ei missään vaiheessa ole ollut se meidän loppuelämän koti vaan puhtaasti väliaikainen ratkaisu sillä välin kun rakennamme/remontoimme sitä pidemmän aikaista kotia. Nyt kun tontti löytyi aika nopeasti asumme tuolla luultavasti sen pari vuotta. Lähinnä siksi, että miehellä on välissä myös muita proggiksia ja jo ihan suunnittelun aikataulullista syistä tuskin pääsemme rakentamista aloittamaan ennen ensi kevättä josta sit menee helposti se vuosi kunnes talo on valmis.

Nyt halusimmekin sit käyttää tämän ajan suunnitteluun. Sen verran näitä taloja tässä on kuitenkin tullut pulailtua, että olemme sitten ensimmäisen projektin oppineet yhtä jos toista. Aika monestihan sitä sanotaan, että se kolmas koti on täydellinen ja sanotaanko näin, että muutamia juttuja on, joita haluamme tehdä eri tavoin. Nykyinen kotimme on suunniteltu aikalailla 7 vuotta sitten ja tyylimme on muuttunut tässä ajassa ehkä aavistuksen rohkeampaan suuntaan. Vaikka sanonkin usein, että monia ratkaisuja kannattaa tehdä ”varman päälle”, olen myös sitä mieltä, että joitakin ratkaisuja voi tehdä aavistuksen rohkeammin. Esimerkiksi meidän kohdalla muutamat valinnat ovat kyllä hyviä, mutta toisaalta mielestäni aavistuksen tylsiä. Toki hyvä puoli niissä on se, että ne toimivat vuodesta toiseen, mutta luotan omaan näkemykseeni siinä määrin, että ajattomuus voi tarkoittaa muitakin kuin hyvin pelkistettyjä ratkaisuja ja tärkeintä on, että on itse tyytyväinen valintoihinsa.

Koska meistä molemmat ovat tehneet hommia tällä alalla jo pidempään on tärkein asia ylitse muiden se, että haluamme nyt jotain erilaista. Erilaisella en tarkoita jotain täysin älytöntä, vaan jotain sellaista mitä emme ole jo tehneet. Ensinnäkin talon malli saisi puolestamme olla hieman poikkeava. Esimerkiksi L-malli kiinnostaa kovasti ja sopisi tonttiin todella hyvin. Talosta tulee ainakin osittain myös kaksikerroksinen, mutta ei koko alueelta, sekin tekisi ulkojulkisivusta mielestäni todella kiinnostavan.

Yleisesti tyylinä pidämme funkkis-tyylistä. Isoa ikkunaa, puuta, tiiltä jne. Siinä missä tämä nykyinen kotimme edustaa aika klassista tyyliä, seuraavassa haemme ehdottomasti modernimpaa touchia. Ehkä puuovista keittiötä, reilua huonekorkeutta, ikkunoita ilman ristikoita, upotettua olohuonetta ja niin edelleen.

Asioita, joita toimintojen osalta haluamme lisää tähän nykyiseen ovat:

  • Meidän makkarin yhteyteen vaatehuone ja pieni kylppäri
  • Lapsille oma kylppäri ja pyykkihuone samassa tasossa heidän makkareiden kanssa
  • Keittiöstä avautuva, kuitenkin piilossa oleva ruokakomero (ks inspiskuvat) ja käynti terassille.
  • Osittain katettu terassi esimerkiksi meidän makkarin kohdalla, johon voisi upottaa myös porealtaan.
  • Ns mudroom eli ”arkieteinen”. jossa kurasyöppö ja paljon ripustamistilaa lasten ulkovaatteille. Sinne myös kuivauskaappi.

Näissä asioissa kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten kaivoin Pinterestistäni teille ajatuksia tulevaan kotiin liittyen. Olen muuten täysin myyty Terrazzolaatoille ja tasoille. Upeita!

Nyt meillä on keskustelut yhden arkkitehdin kanssa meneillään ja toivotaan, että päästään hänen kanssaan tätä projektia aloittamaan. Innolla odotan mitä hän sit keksii, varmasti jotain mielettömän hienoa. 🙂

 

X