Mainos Xenia's day

Trendejä ja klassikoita

Teksti: Xenia

Kaupallinen yhteistyö

Mainos: Bio Luvil

P2060178

Pari viikkoa sit saitte lukea mun vaatteidenhoitovinkkejä postauksessa ”tiilenpunainen ja muut suosikkivärini” ja nyt mennän asiassa hieman eteenpäin. Nimittäin siihen, mitkä mun lempimateriaaleja on ja miten niitä tulee huoltaa, jotta niistä olisi iloa mahdollisimman pitkään. Olen myös postauksessa yhdistänyt näitä mun vanhempia klassikoita keväiseen valkoiseen ja etenkin valkoisiin farkkuihin, jotka on mulle aina kevään koittaessa trendi numero 1. Raikasta, puhdasta ja toimii kaiken kanssa. Juuri sellainen trendi, joka sopii minun melko klassiseen tyyliini.

P2090288

Oma suosikkitrendini on varmaankin niin sanottu all white, joka toimii mielestäni erityisen hyvin kun yhdistetään keskenään eri materiaaleja, valkoisessa värissä. Esimerkiksi yllä näkyvä asu on erityisen paljon mieleeni ja on jotenkin kivan tasapainoinen pehmeän ja muhkean neuleen ja siihen yhdistettyjen kapeampien pillifarkkujen liittona.

Valkoinen pyykki pysyy erityisen kirkkaana kun sen pesee Bio Luvil Classicin jauhemaisella pesuaineella, se kun sisältää valkaisuainetta, joka edesauttaa kirkkaan valkoisen värin säilymistä. Minä olen kuitenkin pitäytynyt tässä Classic sarjan nestemäisessä pesuaineessa, mutta pessyt valkoiset pyykkini visusti pelkästään valkoisten pyykkien kanssa, jottei kaunis ja kirkas väri lähde harmaantumaan ja muuttumaan tunkkaiseksi. Tässä muuten toinen pyykinpesumokani: Pesin kerran erään kauniin paitapuseroni vahingossa niin, että mukana oli jotain harmaata ja se muutti täysin väriään. Turhauttavaa!

Valkoisesta väristä arkoihin materiaaleihin ja erityisesti omiin suosikkeihini. Mä olen nimittäin kashmir-villan ystävä henkeen ja vereen. Vieroksun hieman muita villavaatteita, sillä koen niiden kutittavan etenkin kaulan alueelta, mutta kashmirin tai merinovillan kanssa en tätä ole kokenut. Kashmir on varmasti monelle materiaalina tuttu ja moni tietääkin, ettei sitä tulisi pestä kovinkaan korkeissa lämpötiloissa. Itseasiassa minä pidän kashmirneuleeni uudenveroisena pesemällä ne käsinpesuohjelmalla ja käyttämällä aina nimenomaan villa- ja silkkipyykille tarkoitettua Bio Luvil Wool & Silk pesuainetta.  Se ei sisällä luonnonkuiduille haitallisia entsyymejä, vaan pesee villan ja silkin hellävaraisesti ja huuhtoutuu hyvin pois myös matalammissa lämpötiloissa.

P2060160

Silkkivaatteista nostan esiin tämän kauniin puseron, joka on mielestäni simppelissä leikkauksessaan täydellinen kaveri lähes mille tahansa trendille, oli se sit farkkushortsit, valkoiset housut tai vaikkapa nahkahousut, joita minä yhä edelleen himoitsen vaatekaappiini. Siinä onkin muuten mulle yksi wishlistin kärjessä oleva trendi – vaikka nahkahousut ovat kyllä nekin tainneet ansaita jo tyyliklassikon aseman. Silkkipaita peseytyy sekin hellävaraisessa pesuohjelmassa ja sille tarkoitetulla Wool & Silk -pesuaineella.

P2060139

Moni blogiani pidempään lukenut tietää, etten ole mikään muodin aallonharjalla kulkeva tyyppi, vaan lämpenen uusille muotisuuntauksille aika hitaasti, jos lämpenen ollenkaan. Yleensä valitsenkin sen hetkisistä trendeistä kaappiini vain sellaisia, jotka kestävät aikaa ja jotka näen käytössäni pidempään. Joskus nuorempana piti sama paita hankkia aina kymmenessä eri trendivärissä, mutta nykyisin pitäydyn niissä hyväksi todetuissa sävyissä ja pyrin pitämään myös niistä hieman trendikkäämmistä vaatteista huolta, jotta niistä olisi iloa mahdollisimman pitkään.

P2060148

Siitäkin huolimatta on sanottava, että tämän kevään trendeistä muutama on ylitse muiden. Tänä keväänä ihastelen nimittäin herkkiä kukkakuoseja ja kirkkaan värisiä takkeja. Mulla on mielessäni keväinen asu, jossa valkoiseen paitaan ja housuihin on yhdistetty joku värikäs asuste/vaate, takki, huivi, kengät tai esimerkiksi laukku, hieman alla olevaan tapaan..

Desktop259

Parasta muodissa ja pukeutumisessa on mielestäni kuitenkin ne omat ikuisuussuosikit ja silloin tällöin uusien osioiden yhdistely niihin. Sillä vaikka ihastelenkin kukkakuosia ja värikkäitä takkeja juuri nyt, tiedän että palaan aina uudellaan kasmir-neuleiden, kokovalkoisen kevät- ja kesäasun ja klassisten silkkipaitojen pariin!X