Mainos: HETI / Berner
Mainos | HETI / Berner Xenia's day

Tunkkainen pesukone ja paras keino sen raikastamiseen

Teksti:
Heti / Berner

Kaupallinen yhteistyö HETI / Berner

Yksi asia, mitä en voi kerta kaikkiaan sietää, on tunkkainen pesukone. Ja silti – monista keinoista huolimatta pesukone tuntuu haisevan todella helposti. Olen kokeillut pestä sitä tyhjänä 90 asteessa ja pelkän pyykkietikan kanssa, mutta silti tuo tunkkaisuus tuntuu usein jäävän riesaksi ja sitä ei todellakaan helpota se, että keskimmäinen poikamme käy sulkemassa pesukoneen ovea, jota minä haluan pitää auki juurikin tästä syystä. Tunkkainen pesukone ei ole vain oma riesansa, sillä se jättää myös puhtaaseen pyykkiin tuon ärsyttävän ominaishajun. Ja minä todellakin haluan pyykkini raikkaana!

Tutustuin vähän aikaa sit jo ennestään tutun kotimaisen Heti-tuotesarjan uutuuteen, pesukoneen ja astianpesukoneen puhdistusaineeseen. Myönnän, että olin huikean innoissani tästä, sillä olen juuri tänä kesänä taistellut erityisen paljon pyykinpesukoneen kanssa. En tiedä liittyykö siihen, että pesukone ei ole enää uusi, vai siihen, että meillä on yhtäkkiä yhden (sottapytyn) pyykit lisää, mutta pyykin raikasta tuoksua metsästäessä otin tämän etikkapohjaisen tuotteen innolla kokeiluun. Lisäsin puhdistusainetta pesuainelokeroon ohjeen mukaisesti ja pistin koneen päälle. Ja kyllä muuten toimi. Kone raikastui ihan silmissä (ja nenässä!) ja pyykki tuoksui tuon jälkeen jälleen raikkaalta. Arjen pieniä iloja!<3

_DSC8655 toka kuva

Se, mikä tässä Heti-pesukoneenpuhdistajassa on kaikkein paras ominaisuus on se, että sama, etikkaa sisältävä puhdistusaine toimii niin pyykin- kuin astianpesukoneessa. Aineella poistetaan rasva- ja kalkkisaostumia ja pidennetään siten pesutehon lisäksi myös koneen käyttöikää. Sopiva puhdistusväli on noin 1-2 kuukautta, riippuen tietenkin koneiden käytön tiheydestä. Meillä koneet pyörivät päivittäin, joten kerran kuussa on sopiva aika meille.

Kotitöiden jakoon liittyen meillä on kotona aika selkeät tehtävät ihan puhtaasti sen mukaan, mikä on mielekästä kellekin. Mä olen meidän pyykinpesukoneen käyttäjä ja mies puolestaan astianpesukonevastaava. Itseasiassa tästä on jo muodostunut vitsi, kun mies menee perässäni astianpesukoneelle ja järjestelee sen uusiksi. Sanotaanko näin, että en lado astioita sinne kovinkaan pikkutarkasti. 😀 Kärsivällisyys ei todellakaan ole tässä asiassa hyveeni.

Heti-pesukoneenpuhdistaja

Lapset auttavat meillä siinä määrin kun ikään sopii ja heitä otetaan mukaan kotitöihin mahdollisimman paljon. Usein otan lapset mukaan pyykinlajitteluun ja etenkin puhtaiden pyykkien viikkaukseen ja omiin kaappeihin vientiin. Nykyisin meillä riitaa aiheuttaakin myös se, kuka saa pistää pesukoneen päälle. Kun vanhempi poikamme oli nuorempi, hän oli aina välillä käynyt vääntämässä pesukoneen nuppia ties minne. Onneksi tämän seurauksena ei esim villapyykkiä ole tullut pestyä 90 asteessa. Pari villapaitaa on sen sijaan kyllä eksynyt kirjopyykin joukkoon ja sen vuoksi ne ovatkin löytäneet uuden kodin tyttäreni kaapista kun eivät enää minulle mahdu…

Meille on myös tullut tavaksi tyhjentää astianpesukone aina aamuisin ennen aamupalaa lasten kanssa. Siinä taitaa tosin olla meillä kaikilla niin kova nälkä, että tuo odottava aamiainen on loistava motivaattori. Mutta jostain sitä on lähdettävä liikkeelle ja koen lasten mukaanottamisen hyvänä tapana opettaa heitä kotitöihin ja yleisestikin osallistumaan koko perheen hyväksi tapahtuviin askareisiin.

Heti-pesukoneenpuhdistaja Heti-pesukoneenpuhdistaja

Käytännössä vastuu koneista ja niiden kunnosta on kuitenkin meillä aikuisilla ja siihen kuuluu luonnollisesti koneen huolto. Toivonkin, että 7 vuotta vanha pyykinpesukoneemme palvelee ainakin toisen mokoman. Hyvällä huollolla en näe mitään syytä miksi ei. Täytyy vain kurkata pian taas pesurumpuun ennen pyykkien latomista, sillä jos muistan oikein, odotettavissa on muutama leluyllätys pyykkien joukossa kunhan pienimmäisemme lähtee kunnolla liikkeelle.

Mitkä askareet ovat teidän vastuulla? Jaatteko te kotiaskareet 50/50 vai onko teille muodostunut omat juttunne esimerkiksi sen mukaan, että kuka pitää mistäkin?

Vastaajien kesken arvotaan Heti-tuotepaketti! 🙂 Osallistumisaikaa on 25.10.2020 asti.

Käykää kurkkaamassa täältä miten Vappu Pimiän taloudessa jaetaan kotitöitä! 🙂

 

X