Xenia's day

Uimavarusteita

Teksti:

P2150103P2150101P2150099P2150098P2150104P2090333P2090331
Alle kaksi viikkoa niin minä puen nämä pojan päälle. Arvatkaa vaan maltanko odottaa? Sitä ennen joudutaan kyllä vielä kokemaan tuo ihana lento pienen pojan kanssa, joka ei millään malttaisi pysyä tällä hetkellä paikoillaan. Milloin yritetään nousta ylös ja milloin kontataan tuhatta ja sataa kohti milloin mitäkin pistorasiaa, johtoa tai lampunjalkaa. Mikä siinä muuten onkin, että pientä vauvaa kiinnostaa nimenomaan ne jutut, joihin ei pitäisi koskea?
Joka tapauksessa, takaisin pojan lomavarusteisiin. Kävinkin jo tuolla kommenttiboxin puolella keskustelua liittyen vauvojen aurinkosuojaan erään lukijan kanssa, jolta en ole koskaan saanut mitään muuta kommentointia kuin passiivis-agressiivista mummy shamingia, jota en koskaan tule ymmärtämään saatikka hyväksymään. Äitien pitäisi vetää yhtä..
Niin siis. Meillä on vauvoille tarkoitettu Coola babyn aurinkosuoja, jota tullaan sivelemään kaikeksi varmuudeksi jos ollaan uimassa. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että pitäisimme poikaa kello 12 suorassa auringossa, jälleen kerran kuulutankin sitä tervettä maalaisjärkeä asiassa kuin asiassa. Pääosin tulemme siis suojaamaan hänet uv-asulla tai normaalivaatteilla ja hatulla (erikseen uimalippikset ja normaalit aurinkohatut, jotka peittävä niskan), mutta nilkat, kädet ja posket tulemme mieluummin lisäksi suojaamaan voiteella – se kun on mielestäni aika paljon pienempi paha kuin se, että lapsi palaisi. Ja ulkomailla ollessa on kuitenkin aina palamisen riski, vaikka olisi varjossa/uimassa, aurinko kun heijastaa joka puolelta.
Tyttäremme voi käyttää jo ihan normaalia, tosin luonnonmukaista Korresin suojaa kertoimella 50. Tytöllä on sekä uv-uikkareita, että normaaleja uikkareita, mutta käytämme niitä miten nyt sattuu, hänelle riittää nimittäin kokemuksen perusteella ihan suojakerroin, ettei pala, hatun lisäksi siis. Väriä saattaa tulla vähän, mutta sehän ei ole haitaksi, kunhan muistaa oleilla varjossa tarpeeksi usein, juoda vettä ja tosiaan suojata ihonsa – maalaisjärjellä mennään siis tässäkin.
Myönnän, että menin tuossa lomaostostelussa vähän sekaisin kun näin kaikkia ihania lasten uikkareita ja näitä uv-pukuja. En kertakaikkiaan voinut vastustaa pojalle tuota matchaavaa haipukua ja hattua – niin liikuttava. En malta odottaa, että näen hänet pienet pyöreät vauvanilkat ja ranteet tässä puvussa. <3
Uimavarusteiden, vaatteiden ja suojan lisäksi meillä on aurinkolasit ja uimaan otetaan mukaan myös sellainen vauvalle sopiva kelluntarengas, joka ostettiin tytölle tämän ollessa vajaan vuoden. Mietin myös sitä, jos ottaisin uv-teltan mukaan, mutta en ole sitä vielä oikein päättänyt.
Ah, nyt pitääkin alkaa pikkuhiljaa keräilemään kaikkea mukaan, sillä fakta on se, että lapsille pakkaaminen on aika aikaa vievää puuhaa ja mulle tulee koko ajan mieleen uusia juttuja, joita pitää lisätä listalle. Parempi siis aloittaa hyvissä ajoin! 🙂
Mitä ihaninta alkavaa viikonloppua teille kaikille!

Lue myös

X