Multa on kysytty moneen otteeseen siitä, mitä mä salilla ja teen ja miten. Nyt siis vastausta näihin edellä esitettyihin kysymyksiin.

Mä jaan treenin yleensä siten, että teen aika paljon aerobista (jaan sen alkuun ja loppuun), sillä jotenkin tykkään siitä paljon ja ajattelen sen olevan kivaa vaihtelua sydämen hyvinvoinnin kehittämisessä. 🙂 Yleensä vedän stepperillä, joka on aivan älyttömän tehokas, mutta käytän myös crosstraineria, kuntopyörää ja juoksumattoa, jolla kävelen yleensä jyrkkään ylämäkeen (toimii!).

Yleensä jaan salipäivät siten, että aerobisen lisäksi teen jotain kohtaa kehossa. Mulla on esim alavartalopäivä, käsipäivä ja selkäpäivä. Vatsoja mä tykkään tehdä melkeinpä joka kerta, niitä kun on jotenkin hemmetin vaikea saada kipeäksi, vaikka mitä tekisi.

Mun alakroppapäivässä mä teen reiden loitontajaa (joka tehoaa pakaroihin, sano joku mitä hyvänsä;D), takareittä, pakaraa sellaisella vaijerisysteemillä (yksi jalka kerrallaa, potkitaan taaksepäin), jalkaprässiä ja etureittä. Välillä sit myös kyykkyjä silleen että on painot käsissä. Joku kyseli siitä, millä painoilla mä liikkeitä teen. Mä en ikinä merkkaa niitä mihinkään, mutta pääsääntöisesti koitan tehdä painoilla, joilla se muutama viimeinen toisto menee nippanappa, ja sen jälkeen on pakko pitää taukoa, että hengitys tasaantuu. Yleensä teen 10 toistoa. ;), mutta noin suurinpiirtein 8-12 on siis hyvä.

Mä olen todennut tämän toistomäärän paljon aikaansaavemmaksi kuin suuret toistot /pienet painot tyylin. Kävin aikoinaan salilla pitkiäkin aikoja putkeen (tuolla jälkimmäisellä tyylillä), ja nyt tulokset on paljon selkeämpi ja tulevat nopeammin.

J:n sanojen mukaan naiset pelkäävät isoja painoja ja pieniä toistoja, kun pelkäävät, että lihas kasvaa liian isoksi. Helpotukseksenne voin kuitenkin sanoa, että näin ei naisella ole (jos ihan ”luomuruualla” mennään). Lihaksen kasvu edellyttää testosteronia, jota on miehellä noin 10-kertainen määrä naiseen nähden. 🙂

No sitten yläkroppaan. Teen hartioita (joko laitteessa tai vapailla painoilla mielen mukaan), hauiksia ( vapailla painoilla ja laitteessa), ojentajia (laite ja vapaat painot, laite on huippu!), lapoja (laitteella ja vapailla painoilla, ylätaljaa, selkälihaksia (penkissä) ja tietenkin vatsalihaksia. Vatsalihaksia teen yleensä vuoropäivin siten, että yhtenä päivänä isoilla painoilla pienempiä toistoja ja toisena päivänä pitkiä sarjoja omalla painolla. 🙂

ei nyt tuu muuta mieleen, mutta loppuun vielä inspiroivia kuvia weheartit.com sivulta.. 🙂

Kivaa päivänjatkoa teille! 🙂

Lue myös

X