Xenia's day

Utopistinen viikko

Teksti: Xenia

Täytyy sanoa, että tämä viikkon on tähän mennessä ollut kyllä yksi oudoimmista ikinä. Kuten minua instagramissa seuraavat ovat ehkä huomanneetkin, täällä on sairasteltu oikein kunnolla ja pitkän kaavan mukaan. Päiväkodista tuli soitto tiistaina, että pojalla on lämpöä ja kävin hänet sit saman tien hakemassa kotiin. Kotona lämpö oli aavistuksen laskenut, mutta sit alkoi kauhea yskä. Sellainen oikein haukkuva ja hengityskin vinkui inhottavasti. Poika makoili tässä sohvalla ihan kanttuveinä ja kun hän ei edes mieheni kotiintulosta innostunut, niin tiesin, että nyt ollaan ihan oikeasti kipeinä. Tunti myöhemmin lämpö olikin noussut 39, joten päätimme lähteä näytille. Pojalla on hyvin harvoin korkea kuume, mutta suurimpana syynä oli hänen apaattisuutensa.

Sairaalassa lämpö nousi jo lähemmäs 40 ja diagnoosiksi kurkunpääntulehdus. Lasten poli oli kuitenkin menossa kiinni ja kokeiden tulokset vielä kesken, joten lääkärin mielestä oli parempi lähteä Hyvinkäälle seurantaan jo siksikin, että varmistetaan tarvittava hapensaanti. Mä en yhtään ajatellut, että tilanne menisi näin, vaan kuvittelin, että otetaan verikoe ja annetaan maksimissaan jotain hengitystä helpottavaa, mutta diagnoosia varmaan pahensi sekin kun poika luonnollisesti huusi kuin hyeena verikoetta ottaessa ja tuo kurkunpääntulehdukselle tyypillinen haukkuva yskä tulee tietenkin esiin vielä suuremmin kun lapsi itkee paniikissa.

P5070126

Meikäläinen siellä sit itki vuolaasti kun sain vielä kuulla, että pojan pitää siirtyä Hyvinkäälle ambulanssilla, vaikka toki ymmärrän sen olevan täysin rutiini tuossa tilanteessa. Jotenkin se tekee kuitenkin tilanteesta vieläkin dramaattisemman ja vakavamman.

P5070161

Tyttö lähti siinä vaiheessa äitini luokse ja mies kotiin hakemaan kamppeita kun minä kampesin pojan kanssa ambulanssiin. Kuume onneksi laski tuossa vaiheessa lääkkeen vaikutuksen alkaessa ja Hyvinkäälle päästessä hän oli pienten unien jälkeen paljon parempi. Yö seurattiin sit happisaturaatioarvoja jne ja mittailtiin lämpöä ja aamupäivästä päästiin onneksi kotiin. On se silti vaan jotenkin sydäntäsärkevää nähdä lapsi sairaalassa piuhoissa. Huolta nämä pienet osaa kyllä aiheuttaa. <3

P5070120

Nyt ollaan jo parempaan päin ja kuumettomia päiviä jo takana. Yskä on aika kova vielä, mutta nyt se on muuttunut perus liman irtoamisyskäksi, joka luonnollisesti kuuluu asiaan. Ruokakin maistuu jo todella hyvin, joten uskon, että maanantaina poika on elämänsä kunnossa.

Kuvilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa, mutta halusin jakaa tämän asun, joka on päätynyt päälle useampaan otteeseen. Tykkään noista punaisista housuista tosi paljon ja valkoisen ja tummansinisen kanssa yhdistelmä on mielestäni todella kiva. Mitäs te tykkäätte asusta?

Ja vielä varsinaiseen asiaan palatakseni: onko siellä muita, joiden lapsilla on kurkunpääntulehduksia usein flunssan yhteydessä? Onko teillä muita hyviä kotikonsteja kuin kylmän hengitys ja pystyasento?

Lue myös

X