Xenia's day

Uuden kodin sisustussuunnitelmaa

Teksti:
Xenia

Täällä muutto sen kun lähenee ja jännitys kasvaa. Silloin kun kauppakirjat allekirjoitettiin viime joulukuussa tuntui siltä, että olisin muuton lähestyessä aivan maani myyneenä (kirjaimellisesti), mutta fiilis on yllättäen aika odottava. Toki asiaan vaikuttaa sekin, että se meidän pidempiaikaisen kodin tontti on jo löytynyt, mutta ihan suoraan sanottuna on superhauska muuttaa nyt uuteen kotiin, jonka tyyli on niin meitä juuri nyt.

Tässä on moni asia ehtinyt vaihtua monestakin syystä, mutta olen tällä hetkellä hurjan tyytyväinen meidän valintoihin. Ensinnäkin pinnoista sen verran, että kaikki seinäpinnat on maalattu valkoisella sävyllä ja lattia on alakerrassa kiillotettua betonia (polished concrete, mikä sen oikea nimi on suomeksi?) ja yläkerrassa olikohan se nyt epoxia. Se siis näyttää sementiltä tai ”tehdasmaiselta” ja sitä me haluttiinkin kun sit taas ikkunat on puukarmein ja ne ovat isot. Tuohon saa mielestäni tuotua todella helposti sitä omaa tyyliä, mitä se sit olikin. Meillä se on puisia huonekaluja ja mm puiset portaat mustin karmein.

Keittiö

Keittiön kaapit ovat valkoiset ja vetimet ovat messinkiä, kuten myös hana ja saarekkeen päälle tulevat Golden Bellit. Keittiöstä tulen kirjoittamaan enemmänkin kun siinä tuli ottaa huomioon yhtä jos toista kun halusin sen aamiaiskaapin mihin piilottaa kaikki pienkodinkoneet. Etenkin pienemmässä tilassa ja pienessä keittiössä koko yleisilmeestä tulee helposti ”busy” jos ei olisi aamiaiskaappia. Meillä kun on sekä tehosekoitin, kaksi eri kahvinkeitintä, leivänpaahdin ja yleiskone, jotka kaikki käytössä ihan koko ajan, joten ihanaa kun ne saa nyt ovien taakse.

Ruokailutilaan ostimme uuden jatkettavan Skovbyn ovaalin pöydän. Toiveena oli alunperin pyöreä pöytä, mutta toisaalta haluamme kestitä välillä yli 10 ihmistä. Ei mikään helpoin kombo. Tuohon tilaan pöytä on täydellinen ”pienimmillään” ja mahtuu hyvin myös jatkettuna väliaikaisesti. Luultavasti teemme siten, että lapset istuvat pöydän päissä ja me keskellä. Ostin pitkällisen harkinnan jälkeen myös ch24 klassikkotuolit, jotka pöydän kanssa mallailtuna olivat täydelliset!<3 Valaisimeksi tulee mehiläispesä ja keittiön jatkeena oleva ainut ikkunaton seinä toimii meidän taideseinänä.

Olohuone

Olohuone jatkuu keittiöstä ja siihen meille tulee meidän yläkerran sohva (ei täsmälleen samanlainen kuin kuvassa,mutta aika vastaava väri ja malli) kun tämä meidän tämän hetkinen olohuoneen sohva on auttamatta liian iso tuohon tilaan. Sohvan lisäksi tilaan tulee pieni sohvapöytä, seinään asennettavat moduulit ”tv-tasoksi”, valaisimia ja meidän työhuoneen matto. Portaiksi tulee puuaskelmaiset mustapinnaiset portaat, jotka tuo mielestäni niin lämpöä,kuin kontrastiakin vaaleaan tilaan. 🙂

olkkari

Yläkerran kylppäri

Yläkerran kylppäriin haluttiin jotain hieman erilaista. Tässä on tullut nyt tehtyä jo niin monta sellaista aika simppeliä kylppäriä, että ajateltiin vähän repäistä ja valittiin seinälaataksi tuollainen kiiltävä vihreä laatta. Lattiaan tulee iso Terrazzo-kuvioinen laatta, jonka kulmalattiakaivo mahdollisti. Näiden oheen tulee sit puun sävyjä, valkoista ja messinkiä. Olen tästä kylppäristä hurjan innoissani!

Näyttökuva 2021-4-17 kello 10.00.03

Alakerran saunakylppäri

Saunakylppärin seinät ja lattia tulee samalla laatalla, mutta lattia on 5×5 ja seinät 60×60 kokoa. Kuviona on Terrazzo ja värinä asteen yläkerran lattialaattaa tummempi sävy. Itseasiassa sama laatta vielä asteen tummempana tulee kodinhoitohuoneen ja komeron lattiaan. Kiva kun sama ”juju” jatkuu läpi talon, mutta kuitenkin niin, että kaikki ei ole täsmälleen samaa. Mietittiin pitkään saunan sävyä, mutta messinkisen suihkun vastapainoksi sopii mielestäni keskitumma sauna paremmin kuin ihan vaalea. Toki makukysymyksiä nämä. Saunan seinä tulee lasilla ja lisäksi wc:n ja suihkun väliin tulee kevyt lasiseinä. Nämä haluaisin ihan ”hengettöminä”, mutta katsotaan mitä vielä keksitään. Se onkin melkeinpä ainoita asioita mitä ei vielä olla tilattu.

saunakylppäri

Sellaisia juttuja nyt tuloillaan. En malta odottaa, että päästään sit laittamaan paikkoja kuntoon muuton jälkeen. Se onkin se paras vaihe rakentamisessa!<3

Mukavaa viikonlopun alkua sinne! 🙂

X