Xenia's day

Uuden vuoden lupaukset

Teksti: Xenia

Me vietettiin tänä vuonna kaikkea muuta kuin villi uusi vuosi. Meidän porukasta suurin osa on joko raskaana tai juuri saanut lapsen, joten monet halusivat vain joulun ja kaiken jälkeen vain olla ja mekin päädyttiin ostoksille muun muassa Ikeaan vielä uudenvuoden aattona siinä neljän kieppeillä. Voin kertoa muuten, ettei ole koskaan ollut yhtä tyhjää. Päädyttiin hankkimaan vaatekaappi vauvan huoneeseen, sekä pojalle ison pojan sänky. Hän onkin kasvanut ihan kirjaimellisesti silmissä kun pottailu on tässä joululoman aikana luonnistunut tosi hyvin ja uskon, että saadaan hänet aikalailla kokonaan päiväkuivaksi ennen kuin vauva saapuu tänne maailmaan.

Pottailuun liittyen muuten oma mielipiteeni. Mä olen nimittäin sitä mieltä, että sitä ei kannata väkisin yrittää missään tapauksessa. Usein tuntuu olevan vallalla sellainen meininki, että vertaillaan lapsen ”onnistumisia” ja sitä missä vaiheessa kukin on vaipoista veks, nukkuu yönsä, syö, kävelee, jnejnejne. Näiden ajankohdilla ei noin yleisesti ottaen ole kuitenkaan mitään väliä. Sillä ei lapsen tulevaisuuden kannalta ole minkään sortin väliä, käykö hän potalla 2 vuotiaana vai 3 vuotiaana. Kyllä ne lapset sit oppii kun ovat sille herkässä iässä. Kokeiltiin pojan kanssa 2 vuoden tienoilla, mutta kiinnostus oli täysi nolla. Nyt kuitenkin on selkeästi oikea aika kun selkeästi jo tunnistaa hätänsä ja osaa mennä itse vessaan. Muutenkin lasten kehityksen vertailu on täysin päätöntä. Toinen oppii puhumaan todella aikaisin, toinen on puolestaan mobiililla puolella aikaisempi kehityksen suhteen.

_DSC0752

Nonni, eihän mun pitänyt tästä alkaa puhumaan, vaan siitä kuinka me istuttiin kotivaatteissa katsomassa leffaa koko uusi vuosi ja oltiin saada slaagi kun raketit alkoi paukkumaan ihan hirveästi siinä uuden vuoden vaihtuessa. Kauempaa raketteja on kiva katsoa, mutta se meteli mitä niistä pahimmillaan lähtee vie kyllä kaiken nautittavuuden niiden omatoimisesta ammuskelusta. Ja taas kun luki mitä älynväläyksiä ihmiset saavat ampuessaan raketteja ihmisiä tai rakennuksia kohti. Mä olen ehdottomasti sillä linjalla, että ne pitäisi vielä kieltää yksityisiltä, mutta tämä on varmaan aika epäsuosittu mielipide..

_DSC1058

Uuteen vuoteen liittyy usein uudenvuodenlupaukset ja mullakin on pari. Tai no, mitään vanhasta poikkeavaa ei kyllä, mutta pyrin panostamaan nyt erityisen paljon omaan hyvinvointiin ennen ja jälkeen vauvan syntymän. Unenlaatuun, rentoutumiseen, sopivaan liikuntaan ja monipuoliseen ravintoon. Omalla kohdalla ei siis kevennellä nyt joulun jälkeen,  vaan jatketaan samalla perusterveellisellä linjalla ja otetaan iltoihin mukaan inspiroivat kirjat ja rentoutumiset.

_DSC0535

Kaiken kaikkiaan joululoma on todella tehnyt tehtävänsä enkä malta odottaa, että pääsen kunnolla sorvin ääreen. Olin itseasiassa siinä luulossa, että lapset olisivat palanneet tänään päiväkotiin ja mulla oli sellainen mielikuva, että heidän hoitopaikkansa oli jo avoinna, mutta väärässä olin. Ajelin siis kahden innokkaan lapsen kanssa pimeän päiväkodin pihaan ja tajusin, että olen varmaan tehnyt hoitovarauksen varapäiväkotiin. Jos lomaa olisi jäljellä kaksi viikkoa tai viikko, olisin heidät sinne viennytkin, mutten kertakaikkiaan voinut lähteä heitä sinne viemään 1-2 päivän vuoksi. Tyttäreni on viettämättä joka tapauksessa yön ja huomisen vaarin ja mummun luona, joten sydänhän siinä särkyisi opettaa poika uuteen päiväkotiin noin minimaalisen ajan vuoksi. Toki jos ei voisi siirtää menoja niin sitten, mutta mulla siihen oli mahdollisuus, joten pari päivää siis vielä lasten kanssa kotona.

_DSC0629

Mutta siis. Joululoma teki tehtävänsä ja inspistä on valtavasti kaikkeen. Mun muistivihon idea-sivusto on jo kohtuu täynnä, mutta ehkä hyvä niinkin, sillä kyllä niitä blancoja monentteja tulee aina, jolloin voi sit sieltä hakea inspiraatiota.

Huomiseksi sain äidin tänne niin pääsen vähän Jannin kanssa kuvailemaan jos ilmat sen sallii. Jos ei niin sit teen paperihommia iltapäivästä ennen kuin rauhoitun taas pidennetyn viikonlopun viettoon. Tämä on kyllä yhtä lomaa tämä joulun aika ja me ollaan vieläpä lähdössä auringon lämpöön tuossa helmikuun alussa. No. Sen jälkeen ei sit olekaan lomaa ennen kesää ja vauvakin syntyy siinä välillä, joten otetaan nyt kaikki irti näistä vapaahetkistä kahden lapsen kanssa!<3

Kuvituksena kotia joulukoristeiden kanssa ja jälkeen sekä yksi kauneimmista lahjoista jonka olen koskaan saanut. Mieheni oli löytänyt minulle kauniin vintage Diana-sormuksen, joka menee täydellisesti yhteen edellisenä jouluna saamieni korvakorujen kanssa. Käytän tätä oikeassa nimettömässä, mutta kuvan nappasin oikealla kädellä, joten siirsin sormuksen siksi aikaa vasempaan nimettömään. Tällainen olisi kyllä kaunis kihla/vihkisormuskin, ei siitä pääse yli eikä ympäri!

Lue myös

X