Xenia's day

Uudet bikinit ja asiaa kropasta

Teksti: Xenia

Kokeilin tuossa juuri aamupäivästä mun uusia bikineitä päälle (yläosa & alaosa). Siinä sovittelun tuoksinassa ajattelin yhtäkkiä että miksipäs en kuvaisi näitä biksuja päälläni sen sijaan että kuvaisin ne  vaikkapa sohvalla.

Heti kun kameran linssi osoitti kohti, tuli sellainen fiilis että nyt vatsa sisään ja menoksi. Mikäköhän siinä on? 😀 Ero on kyllä nimittäin aika huikea sisäisiä vatsalihaksia jännittäessä ja rentoutuessa. Mulla ainakin henkilökohtaisesti pamahtaa alavatsa saman tien esiin jos en jännitä, vielä pahempi on istualtaan! Mutta mitäpä tuosta, sekin vain yksi merkki raskaudesta, oudon navan ja kutistuneiden rintojen lisäksi.

Tässä samalla kun kirjoittelin tuli vain mieleen että mä voin tällä hetkellä fyysisesti paremmin kuin koskaan. Tasapaino todella on mun juttu, sen voin sanoa kun kokeiltua on tullut ties mitä ”diettejä” ja ruokavalioita nuorempana. Mä liikun aika paljon ulkona lenkkeillen ja sen vuoksi tarvitsen myös kunnon energiaa. Sitäpaitsi ainakin omalla kohdalla saan pelkästään vatsanpuruja jos syön esimerkiksi vähähiilarista ruokaa, eikä sekään tietysti ole hyvä. Sen sijaan mun mielestä on hyvä, että olen löytänyt sen oman juttuni, joka on kaikkea sopivissa määrin. Syön hyvää ruokaa, kuitenkin niin että saan myös paljon kasviksia ja hedelmiä ja niin edelleen. Sen vastapainona liikun lähes päivittäin, en niinkään jumppaillen vaan ihan hyötyliikuntana (koiran ulkoilutus on paras tapa saada päivittäinen annos raikasta ilmaa – jos multa kysytään). Saunon, nukun ja löhöilen välillä sohvalla niin että sekä keho että mieli lepää. Etenkin nyt gradua kirjoittaessa olen todennut että liikunta tosiaan auttaa pitämään ajatukset koossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voin hyvin ja olen terve, vaikkakin tuo hormonitoiminta saisi mun puolestani joskus vielä vähän skarpata. Se on kuitenkin aivan todella pieni asia sen rinnalla, että mulla on mahdollisuus tehdä kehoni kanssa vaikka mitä – ja yrittää samalla pitää huolta asiasta, joka on mahdollistanut mulle suuren onnen – eli oman lapsen.

Tuli muuten tätä kirjoittaessa mieleen että on hassua kuinka kullakin hetkellä on omat muoti-ilmiönsä. Joskus viisi vuotta sitten se oli se täysin hiilariton dieetti ja nyt fitness elämäntapana. Tietyllä tapaa se on vähän vaarallista että joistakin ilmiöistä tulee niin suuria – siinä kun helposti unohtaa sen että mikä toimii yhdellä ei välttämättä toimi toisella.

Vaikka tässä visuaalisesti perehdytäänkin kehoon, on pakko sanoa, että kyllä se hyvä olo on se päämäärä numero 1. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, hyvinvoiva mieli = hyvinvoiva keho.

Huomenna juhannuksen viettoon, toivottavasti on paljon uima-asuisia ihmisiä liikkeellä, ilmeisesti ainakin lämpötilat meitä suosivat! Kertokaas vähän miten te suhtaudutte omaan kehoonne? Entäs mitä juhannussuunnitelmia teillä on? 🙂

Lue myös

X