xenia's day

Uudistunut terassimme

Teksti: Xenia

Terassiprojektin ajatus lähti liikkeelle itseasiassa siitä kun mieheni päivä toisensa jäljeen puhalteli mustaksi öljytyltä terassiltamme siitepölyä veks. Tumma terassi on nimittäin helposti aika työläs. Siinä nimittäin tuppaa näkymään aivan kaikki ja lisäksi se vuosittaisesta öljyämisestä huolimatta haalistui usein omaan silmääni aika epäsiistin näköiseksi.

Kun päätimme hankkia ulkoporealtaan ei vaihtoehtoja oikein jäänyt. Koska terassi tulisi laajentumaan, pitäisi tuo laajentuva osa tehdä joka tapauksessa uusiksi eikä sitä voisi myöskään käsitellä vielä tänä vuonna. Siihen kun lisää sen, että halusimme nyt aavistuksen leveämpää lankkua ja sileä pinta ylöspäin oli aika selvää, että vaihdetaan kaikki terassilaudat samaan syssyyn. Mietimme muutamien eri vaihtoehtojen välillä. Komposiitti oli yksi vaihtoehto, mutta en oikein löytänyt juuri sellaista sävyä, mikä oli mielessäni. Lehtikuusi on kaunis, mutta toisaalta sen värisävyn muutos ei jotenkin omaan silmääni toimi tällaisen aika klassisen talon kyljessä. Siispä päädyimme ihan tavalliseen kestopuuhun (vihreä) 120mm leveänä lankkuna – enkä voisi olla tyytyväisempi.

Aika nopeasti kun terassityöt lähtivät käyntiin heräsi itseasiassa miehelle ajatus siitä, että jatketaan terassia tuonne takapihan puolelle ja tehdään siihen pergola-katos, johon saadaan istuinalue ja kesäkeittiö. Halusimme katokseen myös katteen, jotta ulkokalusteiden pehmusteet voisi heittää tarvittaessa sinne.

Terassi viimeisteltiin viime viikosta ja silauksena saatiin vielä vuosikausia haaveissa ollut Drop -ulkoporeallas sinne istutettua ( Poolista saatu alennusta näkyvyyttä vastaan). Halusimme jonkun klassisen ja virtaviivaisen vaihtoehdon ja omaan silmääni Dropin design on just eikä melkein. Nyt siitä on nautittu viikko ja toistaiseksi ei ole mitään valitettavaa. Kaltaiselleni vilukissalle se onkin iltaisella täydellinen rentoutumispaikka – lämpötila pysyy siinä mihin sen asetat. Meillä se on nyt 37 astetta ja talveksi nostetaan sitä varmaankin 38 asteeseen. Energiankulutusta on läpi vuoden käytössä n.1€ per päivä pitkälti varmaankin lämpöeristetyn kannen vuoksi.

Mieheni on lisäksi puhunut pidempään ulkotulisijasta ja hän ihastui Dropin simppeliin ulkotulimalliin. Se toimiikin kätevästi sohvapöytänä päivisin ja iltaisin muuttuu haluttaessa tulisijaksi, jossa on grillattu jo vaahtokarkkejakin (siinä on muuten yksi herkku, mitä minäkään en ymmärrä.:D). Niin tunnelmallista. Mun pitääkin kuvata terassia teille joku ilta kun kaikki tunnelmavalot ja takka on päällä. Niin kaunista!<3

Meillä oli ennen varjona jalallinen aurinkovarjo,  mutta nyt kaivettiin vuosikausia vanhat purjeet esiin ja voi vitsit miten kivalta ne näyttää. Ne jotenkin tekee terassista entistäkin suojaisamman. Nyt siellä viihtyy koko perhe pienin mukaan lukien.

Miehellä on mielessä pihalle vielä yksi juttu, jolloin terassi laajenisi vielä aavistuksen toiseen suuntaan. Arvaatteko jo mistä hän haaveilee?

Tässäpä nyt kuvia joka suunnasta. Mitäs pidätte?

_DSC4488_DSC4383_DSC4430_DSC3603_DSC3694_DSC3671_DSC3643

X