Äitiasiaa

Uusi talvitakki ja -kengät ja iso kiitos teille

11.11.2016 Teksti:

PA310093
Kävimme äitini kanssa muutama viikko sitten ostoksilla tarkoituksena löytää tytölle talvitakki ja siistimmät ”kaupunkikengät”. Leikkeihin ja ulkoiluun meillä on erikseen Vikingin paksuvuoriset Goretexit, jotka on ainakin tähän mennessä olleet todella hyvät!
Käytiin kaikki Kampin lastenliikkeet ja lopulta päädyttiin Stockalle. Ihailin vaikka mitä takkeja ja olin saada sätkyn kun ymmärsin että tällaisille taaperoikäisille ihan oikeasti myydään jotain yli 500€:n takkeja. Tässä iässä kun kasvuvauhti on melkoista tuntuisi aika hurjalta pistää tuollaisia summia. Tai noh, jos rahaa olisi todella paljon niin ei kai se sitten mitään haittaisi.
Näin tämän sinisen toppiksen kaukaa ja olin jo varma, että peli oli menetetty, se näytti jotenkin niin kalliilta. Yllätys oli kuitenkin melkoinen kun kurkkasin hintalappuun, joka näytti ihan ok hintaa. Kyseessä on Mayoral merkin takki, jota en nyt tähän hätään löytänyt Stockan nettikaupasta, mutta uskoisin että sitä vielä paikan päällä on jos kiinnostaa!
Kuten muuten huomaatte, näissä takeissa olen lähes aina panostanut nimenomaan todella unisex-malleihin. Viime vuonna meillä oli tummansininen untuvatakki ja tämä vuonna samaten. Jos olemme niin onnekkaita, että meille toinen suodaan, on näille käyttöä sit myöhemminkin, sukupuoleen katsomatta.
Mä itse rakastan Timberlandin kenkiä, ja kyllähän niitä lapsillekin tuolla myytiin. Ongelmaksi muodostui lähinnä se, että niissä ei ollut vuorta ja lisäksi hinta oli korkea. Niinpä hankittiin tällaiset look a liket merkiltä Melania (nämä), ja muutaman kerran käytön jälkeen olen todella tyytyväinen!
Naurattaa muuten tuohon lasten vaatteiden väriin liittyen, että muistan kerran kuinka joku tuli ihailemaan meidän ”poikaa” kun oltiin kaupungilla. Siitä on kyllä jo aikaa, mutta en sit viitsinyt nolata tätä vanhempaa rouvashenkilöä vaan hymyilin vaan, hyväähän hän tarkoitti.
Sellaisia talvisia ”kaupunkivaatteita” tälle vuodelle. Mitäs te muuten ajattelette väreistä lapsilla? Puetteko ihan mitä lystää sukupuoleen katsomatta vai pitäydyttekö ns. sukupuolirooleihin sopivissa väreissä?
Haluan vielä lopuksi kiittää teitä kaikkia, jotka ovat kommentoineet tuonne hormonien epätasapaino -postaukseen, vertaistuki on paras asia maailmassa ja mielestäni näistä asioista vaikeneminen luo entistä enemmän painetta. Kuten postauksen kommenttiboxissa olikin puhetta, sekundäärisestä lapsettomuudesta ei sovi Suomessa puhua. Mä olen eri mieltä. Mun kohdalla hormonien epätasapaino ei näy vain siinä että raskautuminen näyttää olevan hankalaa, vaan myös siinä miten ihan ylipäänsä voin. Tottakai mä haluan itsenikin vuoksi voida hyvin ja sanoinkin kerran miehelle että kun edes hormonit toimisi niin ei lapsen yrittäminenkään haittaisi – vaikka siinä menisi aikaa. Joka tapauksessa, valtavan kiitollinen olen kaikesta siitä mitä minulla on, ja vallan hyvin ymmärrän sen, että se on jo paljon ja ihan riittävästi. Valitettavasti se ei kuitenkaan poissulje sitä unelmaani, jossa näen tyttärellämme myös sisaruksen ja tavalla tai toisella sellaisen haluamme hänelle saada. Jos kävisi niin ikävästi, ettei oma kehoni siihen pystyisi, on muitakin vaihtoehtoja. Elämä näyttää, mutta olen iloinen että tästä kirjoitin!<3
Mukavaa viikonloppua teille kaikille!

Kommentit (8)

Oon miettinyt ihan samaa. Kaikki lähtee meidän päästä! 😀

Minä jopa hieman vierastan pinkkiä tyttöjen pukeutumisessa. En ole koskaan pitänyt siitä väristä, ja välillä tuskastuttaakin kun tuntuu että suurin osa ulkovaatteista on tytöille juuri pinkkiä. Onneksi kuitenkin nykyisin on enemmän värivaihtoehtoja. Tykkään juuri tummansinisestä, ja muista ”neutraaleista” väreistä niin tytöillä kuin pojillakin. 🙂

Ihania ostoksia 🙂 hommasin täksi talveksi esikoiselle pinkin parkatakin ja myös ns. tyttövärisen molon haalarin. Meidän 4,5-vuotias osaa jo hyvin vahvasti sanoa oman mielipiteen vaatteista, vaikka ei onneksi ole vielä mitään kieltäytynyt päälle laittamasta. Kuopus on poika ja sinällään olisi ehkä järkevämpää ostaa enemmän unisexia, mutta kun ikäeroakin on 4 vuotta niin en taida jaksaa säästää kaikkea mahdollista 😀

Meillä on tytölle talveksi turkoosi haalari ja muutenkin hän tykkää sinisestä paljon ja hänelle se sopiikin hyvin. On meillä toki pinkkiäkin :). Mun mielestä on ihan sama mitä väriä lapsen vaatteet on. Itsekin tykkään sinisestä, harmaasta, mustasta ja vaaleanpunaisesta itseni päällä :D. Ei sillä värillä ole väliä vaan sillä, että on istuva vaate (aikuisen päällä) ja lapsella semmonen, että pystyy kivasti leikkimään vaatteiden kiristämättä päällä.
Ihana takki ja kengät!

Ostan tytölle unisex-ulkovaatteet jotta sopivat myös pikkuveljelle, jos ostan tuotteen uutena. Kirpparilta ostan myös tyttömäisiä. Asusteet pidän tyttömäisinä. Ja ostan sit aina molemmille omia. Esim. nyt tytöllä on limenvihreä Reimatec toppahaalari, mutta pinkit hanskat ja pipo.
Ns. kaupunkivaatteita ostan käytettynä, koska käyttöä on vähän. Ja ne on kyllä tyttömäisiä.
Mutta esim. ostin uutena kuravaatteet ja ne on tummansiniset, jotta käy veljellekin.
Tytöt voi käyttää mitä vaan värejä, mutta pinkki ja vaaleanpunainen on useimmiten tyttömäisiä (vaatteesta riippuen).

Onpas nätit vaatteet 🙂 itsekin oon ihaillut -itselleni- tuollaisia kenkiä 🙂 ja mä uskon, että vielä teitä tulee olemaan ainakin yksi enemmän ja jos jostain syystä ei, on teidän perhe täydellinen juuri tuollaisena <3 tsemppiä ! 🙂

meillä on 7kk poika ja tykkään käyttää hänellä värejä monipuolisesti. Meiltä löytyy siis pojan kaapista myös punaista, keltaista yms.
Varsinkin vanhemmat ihmiset tuntuvat kovasti olettavan, että pojat pitäisi pukea siniseen ja tytöt punaiseen, jo pelkästään vauvalahjat olivat järjestäen vaaleansinisiä. :S
Jos meidän lapsi olisi tyttö, käyttäisin hänelläkin suht. unisexia mutta lisäisin siihen tyttömäisiä elementtejä. Kontrastit pukeutumisessa tekevät asun mielenkiintoisemmaksi. 🙂
Terveisin mamma, jonka poika tuolla konttailee innoissaan vaaleanpunaisissa papun nakki-legsuissaan ja tummansini-raidallisessa bodyssaan eikä taatusti näytä tytöltä. <3

Eikös olekkin jännä, että sininen mielletään sukupuolineutraaliksi väriksi mutta vaaleanpunainen ei? Kuten äitiyspakkauksessakin; ei siellä ole yhtään vaaleanpunaisia vaatteita mutta sinisiä ja muita ”poikavärejä” kyllä löytyy.

Oon miettinyt ihan samaa. Kaikki lähtee meidän päästä! 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *