Xenia's day

Uusia mattoja

Teksti: Xenia

Kaupallinen yhteistyö: VM Carpet

P2080571

Meillä oli tuossa jo reilun puolen vuoden ajan ruokahuone ilman mattoa ihan käytännön syistä. Poika on kuitenkin alkanut syömään jo kohtuu siististi, joten minä kaipasin mattoa, joka yhdistäisi ruokaryhmän kauniisti kokonaisuudeksi.

Lädin VM Carpetin kanssa yhteistyöhön tämän tiimoilta. Alunperin Viita-ahon mattotehtaan nimellä kulkenut Arto ja Aila Viita-ahon perustama VM Carpet on joka on ollut alalla jo vuodesta 1973, ja sen kyllä näkee laadusta ja asiantuntemuksesta. Kävin nimittäin mallailemassa VM Carpetin tehtaanmyymälässä kaikkia mallipaloja ja kyselin suurin piirtein jokaisesta matosta jotain ja vastaus tuli aina kuin kaupan hyllyltä.

Pidänkin VM Carpetin nettisivuilla erityisesti siitä, että mattoja on jaoteltu paitsi värien ja materiaalien, myös erilaisten käyttötarkoitusten mukaisesti. Loogistahan se nimittäin on, että maton pitää kestää aivan erilaista kulutusta eteisessä kuin esimerkiksi makuuhuoneessa.

IMG_1621

Meidän eteisen matoksi valikoitui Satine-matto, joka kestää kovempaakin kulutusta ja sopisi myös esimerkiksi julkisiin tiloihin. Samalla se on kuitenkin kauniin kiiltävä ja pehmeä, sillä meidän pienet tykkäävät leikkiä tässä ja halusinkin maton olevan mukava jalkojen ja käsien alla. Värisävy natur on mielettömän kaunis luonnonvaalea, joka menee mielestäni sisustukseen kuin sisustukseen. Satinea, kuten kaikkia muitakin mattoja saa tilattua omana kokona ja itseasiassa Satine soveltuisi myös kokolattiamatoksi, joka mielestäni on ihana idea esimerkiksi portaissa ja makuuhuoneissa, Englantilaiseen tyyliin! Meidän eteinen vaati 200cm x 260cm koon, joka on todella sopusuhtainen tähän tilaan.

P2080573

Ruokapöydän alle mallaillin vaikka ja mitä, mutta päädyin lopulta VM Carpetin Elsa-mattoon, joka on myös heidän uutuusmallinsa. Siinä kalanruotokuvio on hillityn elegantti ja mikä parasta, materiaali on niin anteeksiantavaa, että se sopii myös ruokapöydän alle. Villalangasta ja paperinarusta kudottu matto on tiivis ja sen pinta on käsitelty likaa hylkiväksi eli mahdolliset (väistämättömät) tahrat saa helposti pyyhittyä pois. Kokeiltu on.

P2080601

Ruokapöydän alle tulleen Elsan kooksi tuli 310cm x 230cm. Näin molemmille puolille pöytää jäi 65cm tuolivaraa, joka on juuri sopiva. 60cm:kin riittää, mutta mieluummin aavistuksen isompi kuin pienempi. Pöydän päätyihin otin 30cm extraa ja täytyy sanoa, että mitoitus meni niin nappiin. Lopputulos on omaan silmääni todella tasapainoinen ja näiden kahde maton kombinaatio ihan mielettömän kaunis. Ollaan aivan todella tyytyväisiä.

Elsa-maton väristä vielä sen verran, että sitä saa myös valkoisena, joka oli myös hurjan kaunis. Meillä valinta päätyi beigeen, joka on aavistuksen tummempi ja sopi kauniisti yhteen Satine-maton luonnonsävyisen beigen kanssa.

Mitäs te tykkäätte lopputuloksesta? Onko VM Carpet teille muuten tuttu?

Lue myös

X