Xenia's day

Vaahtokylpyjä ja vauvaan valmistautumista

Teksti: Xenia

Kaupallisessa yhteistyössä House of Organic

Olen aina mieltänyt itseni positiiviseksi ihmiseksi eritoten siinä mielessä, että ymmärrän vaikeiden tilanteiden ääressä sen kuinka tärkeä voima omilla ajatuksilla on henkiseen hyvinvointiin. Vaikka äkkiseltään on hyvin vaikea löytää mitään hyviä puolia tästä poikkeutilasta, pyrin silti jo ihan oman henkisen jaksamiseni kannalta etsimään niitä myös vaikeina aikoina, lähes kaikesta voi nimittäin löytää positiivistakin. Myös niistä tilanteista, jotka ensikosketuksella järkyttävät ja järisyttävät omaa maailmaa ja turvallisuudentunnettaan.

Olemme viettäneet lasten kanssa nyt jokaisen hetken yhdessä viimeisen viikon ajan ja yksi ajatus nousi minulle esiin yksi päivä. Se, että juuri nyt ennen vauvaa pääsevät nämä kaksi vanhempaa lastamme vielä nauttimaan oikein urakalla laatuajasta minun kanssani. Todellisuus kun on se, että etenkin vauvan ihan syntymää seuraavina viikkoina olen todennäköisesti hyvin kiinni hänessä jo pelkästään imetyksen vuoksi. Tämä kuuluisa silver lining mielessäni olenkin yrittänyt järkätä meidän lapsille kivaa tekemistä ja pyrkinyt siihen, että heillä on tasapainoinen fiilis tämän kaiken keskellä.

kylpyvaahto

Yksi kivoista tekemisistä on ollut vaahtokylvyt, joita on välillä nautittu ihan keskellä päivääkin – koska miksipäs ei? Yhteistyökumppanini House of Organicin tuotevalikoimasta kun löytyy tuotteet ihan vauvasta vaariin ja tämän kuukauden pääpointtina oli nimenomaan lasten ja vauvan tuotteet. Miten paljon iloa tästä Attituden kylpyvaahdosta onkaan ollut! Tuoksu on miellyttävä, raaka-aineet puhtaat eikä tarvitse huolehtia siitä, että lasten iho kuivuisi tämän hellävaraisen kylpyvaahdon vuoksi. Kaikin puolin huikea tuote, jota aion tilata pian uusiksi kun tämä ensimmäinen purkki on loppu!

Yleisesti ottaen pyrin lasten ihonhoidossa mahdollisimman luonnollisiin tuotteisiin ja esimerkiksi aurinkosuojissa en koskaan käytä muuta kuin fysikaalisia aurinkosuojia (joita käytän myös itselleni). Aurinkosuojista tulossa juttua kuitenkin myöhemmin keväällä, mutta nyt halusin nostaa teille esiin muutaman jo vanhastaan tutun ja huikean tuotteen pojan vauva-ajalta sekä vanhemmilla lapsillamme hyväksi todettuja tuotteita tuon vaahtokylvyn lisäksi.

_DSC5874
_DSC5890

Weleda Kehäkukka-vaippavoide (sinkkivoide)

Vaippavoiteista nostaisin esiin tämän klassikon, joka toimii niin hyvin. En käytä vaippavoidetta läheskään aina, mutta jos vaippa-alue näyttää yhtään ärtyneeltä, tämä toimii ihan hurjan nopeasti ja rauhoittaa vauvan ihoa!

Weleda Baby Derma sinkkivoide erittäin herkälle iholle

Käytännössä tämä ajaa saman asian kuin yllä oleva, mutta on vielä aavistuksen hoitavampi ja herkemmälle iholle soveltuva. Tällä olen saanut kirkkaanpunaisena hohtavan ihottuman laskemaan päivässä. Se oli kyllä hurjan näköistä enkä vielä nykyäänkään tiedä mistä tuo ihottuma pojalle tuli (varmaankin jostain ruoka-aineesta), mutta vaipaton päivä ja paljon rasvaa niin iho rauhoittui hyvin nopeasti!<3

Weleda Baby Derma kasvovoide 

Erittäin herkälle iholle kehitetty voide toimii vastaavaan tapaan kuin ylläolevat vaippavoiteet, mutta on kehitetty nimenomaan kasvojen herkälle iholle. Tätä voi käyttää isompien lasten kuiviin poskiin ja vauvan kasvoille jos iho kuivuu esimerkiksi vuodenaikojen vaihdellessa. Meillä tätä on käytetty nyt lähipäivinä kun ollaan ulkoiltu koko rahan edestä.

Attitude Baby Leaves 2 in 1 hiusten ja vartalon vaahtopesu

Tämä on kylpyvaahdon ohella loistava tuote lasten pesuun. Vauvan ihoa en saippualla pese juuri lainkaan, koska en ole siihen koskaan kokenut tarvetta ja isompienkin lasten iholle riittää mielestäni yleensä pelkkä vesi (niin ja se kylpyvaahto:D). Hiukset sen sijaan kaipaavat saippuapesua ja tämä on siihen loistava tuote. Hellävarainen eikä kirvele silmiä!<3

_DSC5913_DSC5925

Cattier Paris hiustenselvityssuihke (todella riittoisa)

En oikeasti käsitä, miten ihmeessä tyttö onnistuu leteistä huolimatta saamaan hiuksensa usein sellaiseen takkuun, että hiuksia on vaikea saada auki ilman kyyneleitä. Henkilökohtainen ”suosikkini” on hiusten selvitys kloorissa uinnin jälkeen. Etenkin jos hiukset ovat olleet auki (FAIL). Kaikki tämän kokeneet varmaan tuntevat tuskani. Tämä selvityssuihke on todella riittoisa ja huikea luonnollisempi versio kaikkiin kaupan selvityssuihkeisiin. Se selvittää tehokkaasti takut ja tuoksukin on sekä minua, että tyttöä miellyttävä. Vahva suositus!

_DSC5893

Nordic Health DLux Vauvan D3 vitamiinisuusuihke

Veikkaan että aika monet äidit tuntevat tuskani kun muistelen sitä, miten ainakin meidän molemmat lapset saivat ihan vastasyntyneinä d-vitamiinitipoista lähinnä vatsavaivoja. Olen kuitenkin kuullut paljon hyvää nimenomaan d-vitamiinisuihkeista, joten tämä lähti nyt meidän tulevalle pienelle kokeiluun. Onko teillä d-vitamiinisuihkeista kokemusta?

Aurinkoista perjantaita teistä jokaiselle!<3

X