xenia's day

Vaaleanpunaista ja -sinistä

Teksti:

P4030237P4030243
Taidanpa olla siinä mielessä vähän perinteinen, että lastenhuoneet ovat väreiltään aika tyttömäisiä tai poikamaisia. Älkää käsittäkö väärin, jos lapsi haluaa myöhemmin vaihtaa huoneen vaikkapa kirkkaan limenvihreäksi (kuten minä 14-vuotiaana. :D), niin siitä vaan, mutta näin alussa päädyimme kuitenkin juuri sinisen aivan mielettömän kauniiseen sävyyn. Vaaleanpunainen itseasiassa oli tytön puolitietoinen valinta, koska hän aina niiden väriliuskojen luoksi meni kun käytiin silloin maalikaupoilla. Etten nyt sentään ihan ole mitään tyrkyttänyt.
Minun mielestäni on eri asia painottaa lapselle sitä, että hän voi tehdä mitä vain, sukupuoleen katsomatta. Sitten on se ääripää, jossa lapselle tai muille ei kerrota siitä, onko hän tyttö ja poika. Fakta kun on se, että meidät on luotu erilaisiksi fyysisesti ja meidän kehot toimivat eri lailla. Ne ovat asioita, joita ei voi muuttaa enkä ihan ymmärrä miksei niitä voisi pikemminkin juhlia?
Mulle on aivan yksi ja hailee mitä tyttäreni ryhtyy tulevaisuudessa tekemään. Jos hän haluaa valita vaatteet poikien osastolta niin siitä vain tai jos hän haluaa auttaa vaikka remonteissa tai työllistyä miehisellä alalla niin siitä vain, kunhan hän on onnellinen. Mä näen asian niin, että nykymaailman ihanuus on juurikin se vapaus valita. Ei se, että kaikki niputetaan samanlaisiksi! 🙂
Nämä toki vain minun mielipiteitäni ja ymmärrän, että meitä on moneen lähtöön. Mielenkiintoinen asia vain ja tulipa nyt mieleen tästä meidän vauvan tulevan huoneen sävystä. Vaikka pakko sanoa, että jos vauva olisi ollut tyttö, olisi väri ollut mintunvihreä, eli ei ihan kauheasti eronnut tästä nykyisestä.
Tytön lempipaikka omassa huoneessaan on tiipii, joka on muuten todella petollinen iltapäiväväsymyksen aikaan. Voin kertoa että siellä on niin sanotut ultimate sleeping conditions ja silmäluomia alkaa painaa saman tien. 😀 Pienelle syntyvälle vauvallemme on puolestaan lähetetty ihania juttuja testiin Little butterfly of London  ja Sophie La Girafe Baby -merkeiltä. Ensimmäiseltä sain jotain myös äideille sopivaa ja olen tykännyt kovasti, mutta siitä lisää erillisessä postauksessa!
Mitenkä te ajattelette sukupuoliasioista? 🙂
 

X