Xenia's day

Vähän ruokavaliosta ja arjen pienistä iloista

Teksti: Xenia

IMG_6276

Tuli tuossa muutama päivä sit kuunneltua radiosta keskustelua niin sanotusta 80/20 ruokavaliosta ja hokasin siinä, että se menee aikalailla hyvin yhteen sen kanssa, miten mä yleisesti ottaen elän ja mitä mä syön. Silloin raskautumista ennen vedin hieman erilaisen ruokavalion, josta muuten tulossa tällä viikolla juttua Baby Bearin puolelle, mutta sanomattakin taitaa olla selvää, että tuo ruokavalio löyhentyi melkoisesti kun plussa tuli testiin, jo senkin vuoksi että suurin osa ruuista ei maistunut lainkaan.

Nyt kun keskiraskaus häämöttää jo, on ruokavalio löytänyt kuitenkin sen mulle kaikkein parhaimman tavan eli tasapainon. Mä pidän suuresti tuoreista kasviksista ja hedelmistä, mutta en voisi elää kokonaan ilman hyvää leipää, herkkuja tai muita ehkä joidenkin mielestä epäterveelliseksi luokiteltuja juttuja. Mun päivät saattaa mennä hyvinkin niin että syön todella puhtaasti ja terveellisesti kaikki pääateriat ja syön siihen päälle keksejä tai suklaata. Tai vaihtoehtoisesti syön jonkun aivan älyttömän hyvän kanakorin ja sit taas muut ateriat hieman kevyemmin. Toisin sanoen harrastan sellaista aika loogista arjenhallintaa jossa herkutella saa, mutta niin ettei se mene överiksi kuten esim alkuraskaudessa meni aina välillä..

Kiellot ja muut jutut ei pelaa mun luonteelle yhtään ja tuo ennen raskautta vedetty tiukempi ruokavaliokin taisi toimia ainoastaan sen vuoksi että motivaattorina toimi raskautuminen. Pelkkä kropan muoto tai ulkonäkö kun ei mulle riitä millään motivaattoriksi eikä mua saisi mihinkään fitnessmeininkiin jo senkään vuoksi, että arvostan niin valtavasti sitä ettei mulla koskaan ole nälkä ja sitä että saan miehihalujeni mukaan valita mitä milloinkin syön.

IMG_6273

Omalla kohdalla paras olo saavutetaan siis sillä, että syödään paljon tuoretta, mutta myös niitä herkkuja kohtuudella. En nimittäin ihan oikeasti tiedä mitään parempaa kuin hyvä leffa/sarja perjantai-iltana ja pussi irtokarkkeja, etenkin jos on malttanut syödä tasapainoisesti koko viikon (mä ratkean yleensä vähintään yhtenä arkipäivänä syömään herkkuja). Toisaalta rakastan myös kävelylenkkejä ja sitä että voin taas tehdä vähän lihaskuntoa kotona.

Hyvää oloa lisää mulla myös visuaaliset asiat kuten vaikkapa tuoreet kukat maljakossa. Ne lisäävät arjen onnea siinä missä hyvä ja terveellinen ruokavalio herkkuhetkien ohella. Loppupeleissä tasapaino kaikessa taitaa ainakin omalla kohdallani olla avain onneen ja toivottavasti myös pitkään ja terveeseen elämään. <3

Mitä onnellisinta ja herkullisinta maanantaita kaikille! Mikä teidät tekee arjessa onnellisiksi? Kuuluuko hyvä ja maittava ruoka niihin asioihin?

Lue myös

X