elämä

Vähän ruokavaliosta ja arjen pienistä iloista

23.1.2017 Teksti: Xenia

IMG_6276

Tuli tuossa muutama päivä sit kuunneltua radiosta keskustelua niin sanotusta 80/20 ruokavaliosta ja hokasin siinä, että se menee aikalailla hyvin yhteen sen kanssa, miten mä yleisesti ottaen elän ja mitä mä syön. Silloin raskautumista ennen vedin hieman erilaisen ruokavalion, josta muuten tulossa tällä viikolla juttua Baby Bearin puolelle, mutta sanomattakin taitaa olla selvää, että tuo ruokavalio löyhentyi melkoisesti kun plussa tuli testiin, jo senkin vuoksi että suurin osa ruuista ei maistunut lainkaan.

Nyt kun keskiraskaus häämöttää jo, on ruokavalio löytänyt kuitenkin sen mulle kaikkein parhaimman tavan eli tasapainon. Mä pidän suuresti tuoreista kasviksista ja hedelmistä, mutta en voisi elää kokonaan ilman hyvää leipää, herkkuja tai muita ehkä joidenkin mielestä epäterveelliseksi luokiteltuja juttuja. Mun päivät saattaa mennä hyvinkin niin että syön todella puhtaasti ja terveellisesti kaikki pääateriat ja syön siihen päälle keksejä tai suklaata. Tai vaihtoehtoisesti syön jonkun aivan älyttömän hyvän kanakorin ja sit taas muut ateriat hieman kevyemmin. Toisin sanoen harrastan sellaista aika loogista arjenhallintaa jossa herkutella saa, mutta niin ettei se mene överiksi kuten esim alkuraskaudessa meni aina välillä..

Kiellot ja muut jutut ei pelaa mun luonteelle yhtään ja tuo ennen raskautta vedetty tiukempi ruokavaliokin taisi toimia ainoastaan sen vuoksi että motivaattorina toimi raskautuminen. Pelkkä kropan muoto tai ulkonäkö kun ei mulle riitä millään motivaattoriksi eikä mua saisi mihinkään fitnessmeininkiin jo senkään vuoksi, että arvostan niin valtavasti sitä ettei mulla koskaan ole nälkä ja sitä että saan miehihalujeni mukaan valita mitä milloinkin syön.

IMG_6273

Omalla kohdalla paras olo saavutetaan siis sillä, että syödään paljon tuoretta, mutta myös niitä herkkuja kohtuudella. En nimittäin ihan oikeasti tiedä mitään parempaa kuin hyvä leffa/sarja perjantai-iltana ja pussi irtokarkkeja, etenkin jos on malttanut syödä tasapainoisesti koko viikon (mä ratkean yleensä vähintään yhtenä arkipäivänä syömään herkkuja). Toisaalta rakastan myös kävelylenkkejä ja sitä että voin taas tehdä vähän lihaskuntoa kotona.

Hyvää oloa lisää mulla myös visuaaliset asiat kuten vaikkapa tuoreet kukat maljakossa. Ne lisäävät arjen onnea siinä missä hyvä ja terveellinen ruokavalio herkkuhetkien ohella. Loppupeleissä tasapaino kaikessa taitaa ainakin omalla kohdallani olla avain onneen ja toivottavasti myös pitkään ja terveeseen elämään. <3

Mitä onnellisinta ja herkullisinta maanantaita kaikille! Mikä teidät tekee arjessa onnellisiksi? Kuuluuko hyvä ja maittava ruoka niihin asioihin?

Xenia

Instagram

  • Taking a bath tonight. Well deserved after a very hectic week😘❤️ #home #bathroom #bathtub

xeniasday

Kommentit (13)

Juu olin viime kesänä kuuriluontoisesti! Eli en ole tosiaan käynyt sen jälkeen kuin Sara H:n luona ihanissa kasvohoidoissa! 🙂

Ihana postaus. Mulle hlökohtaisesti tosi tärkeä aihe. Voin vuosia huonosti, kunnes pistin pääni remonttiin ja siinä sivussa myös elintavat. Tiputin painoa noin nelisenkymmentä kiloa ja vaikka pudotettavaa olisi vieläkin olen elänyt 80/20 elämää tässä pari vuotta… En halua kieltäytyä kaikesta ja varmaan jonkun mielestä saisin tiputtaa vielä parikymmentäkin kiloa mutta olen löytänyt tasapainon. Tavan elää! Elän tässä vähän pyöreämpänä ja pehmeämpänä mutta terveenä ja onnellisena. Ja luulen että näin vuosien varrella painon nousun sijaan ( jonka moni kuuri tuo vanavedessään) onnistun hitaasti laskemaan painoani tasapainon avulla!
Ihanaa viikkoa!

Varsinaiset dieetit taitaa tosiaan olla elämäntapamuutokselle ehkä vaikea lähtökohta kun niissä usein mennään niin ääripäähän että sen jälkeen on vaikea löytää sitä pysyvämpää tilaa. Mun mielestä on aivan mieletöntä, että sä olet löytänyt tasapainon ja sitä myöten myös sinulle hyvän olotilan, sehän jos mikä on tärkeintä! 🙂

Mitä tuo herkullisen näköinen salaattisi sisältää? 🙂

Mulla aika sama juttu, elän paljon 80/20 tavalla. Välillä pitääkin herkutella, mutta sitten on välillä taas ihana syödä salaatteja ja muuta ”terveellisempää”. Sitä terveellistä oikeen kaipaa pidemmän herkuttelun päälle 🙂

Ja muakin jäi kiinnostaan toi salaatti, että varsinkin mitä toi tosi hyvännäkönen kana on, jotain maustamatonta mitä sit ite mausteltu vai?:)

Kana on valmiiksi grillattu, ostan usein sellaisen ja syödään pari päivää sitä putkeen esim just salaatissa, kanaviillokissa yms! 🙂

Siinä on salaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, avokadoa, kanaa ja fetaa sekä vähän aurikonkuivattua tomaattia! 🙂

Mulla hyvin samanlainen filosofia! En pystyis kieltämään itseltäni kaikkea sitten millään. Ruokarytmit ja perus terveellisyys ruokavaliossa ja sopivasti fyysistä aktiivisuutta niin hyvin voi välillä herkutella eikä kilot kerry:)

Tää on niin totta! Ja allekirjoitan ton tunteen, ettei mikään oo ihanampaa ku ruveta katsoon sarjaa tai leffaa ja irttaripussi on siinä kainalossa, naminam!! Karkit on aina ollu mullekki se suurin ”vastus” ja aiemmin koin aina tosi huonoa omaatuntoa, kun helposti vetäsen sit sen pussin lähes kerralla tyhjäks tai joku valkosuklaalevy menee kokonaan :D. Mut enää ei ehkä tuu morkkista niinkään henkisellä tasolla, vaan ennemmin fyysisellä, kun sit on niin huono olo enkä osaa ikinä lopettaa ajoissa :D. Ja enemmän ajattelee ehkä muutenkin terveydellisiä asioita, mm. hampaita. Tosin sit jälkikäteen vasta, hahah :D.
Mutta tosiaan, mikään ei oo ihanampaa kuin palkita itsensä kerran-kaks viikkoon, kun muuten pyrkii syömään hyvin ja paljon :). Oon sua jo monet vuodet seuraillut ja susta kyllä huomaakin sen, että oot löytänyt tasapainoisen elämäntavan. Ja tsemppejä raskauteen, täällä ollaan hengessä mukana! :))

Ahh, mä en jaksa odottaa perjantaita! 😀 MIkään ei tosiaan ole parempaa! Irttaripussissa on muuten se hyvä puoli, että voi vähän säännöstellä määriä. Kun nykyisin taitaa karkkipussit olla sen melkein 300-400g kooltaan josta tulee lähes krapulainen fiilis (koska kyllä mä sellaisen pystyisin vetämään), vähän vähempi määrä ja suklaa ei tee mulle samaa olotilaa, liittyisikö ehkä siihen että suklaa ei ole pelkkää sokeria vaan myös rasvaa, joka ei ehkä sinällään ole keholle yhtä shokki kuin sokeri. Mutta siis, sitä perjantaita odotellessa, ellen ratkea jo torstaina kuten yleensä. 😀

Ihanasti kirjoitit pystyn samaistumaan täysin. Salaatti näyttää aaaaaivan ihanalle, täytyypä huomenna tehdä samanlainen. Hei miten suhtaudut raskauden aikana pehmeisiin juustoihin? Uskallatko syödä juurikin fetaa normaalisti? Entä halloumi?

Tästä oli muuten juuri puhetta tuolla Baby Bearin puolella. Fetaa ja halloumia olen syönyt suomalaisina ja pastöroituun maitoon tehtynä. Muita pehmeitä juustoja ei ole juuri tehnyt edes mieli.:)

Moikka, olen tosi kiinnostunut siitä Hydrafacial hoidosta mitä säkin olet kehunut, mutta harmikseni huomasin, että sitä ei voida tehdä jos on raskaana. Itsellä rv12 menossa ?
Itse taisit olla siinä ennen raskautta? ?

Juu olin viime kesänä kuuriluontoisesti! Eli en ole tosiaan käynyt sen jälkeen kuin Sara H:n luona ihanissa kasvohoidoissa! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *