Lapset

Välipaladilemma

5.11.2018 Teksti: Xenia

Kaupallinen yhteistyö: Ella’s Kitchen

Me ollaan aika menevä perhe ja etenkin viikonloppuisin saatetaan olla koko päivä milloin missäkin. Tämä tietenki sit vaatii valmistautumista pakkailujen suhteen ja muutama juttu meillä kulkeekin aina mukana. Ensinnäkin vaippoja pojalle ja sen lisäksi juotavaa ja välipaloja.

Niin rakkaita kun lapsemme minulle ovatkin, en voi kutsua heitä mitenkään erityisen kärsivällisiksi. Siinä vaiheessa kun nälkä iskee, olisi ruoka pitänyt olla edessä jo viisi minuuttia sitten. Toinen juttu on se, että esimerkiksi kaupassa käynti tuon meidän nuorimmaisen kanssa on nykyisin – hmm – mielenkiintoista. Yleensä se meneekin siihen, että minä teen ostoksia ja mies juoksee pojan perässä. Haluamme häntä kuitenkin kauppoihin totuttaa, sillä mitenkäs muuten siellä oppisi käyttäytymään.

PA250117 kopioPA250135 kopio

Mulla on yksi vippaskonsti myös siihen jos olen lasten kanssa kaupassa yksin. Nimittäin naksut. Jos meillä on naksuja, saan tehtyä ostokset silleen nopeasti ilman, että kärrystä noustaan ylös tai halutaan syödä tomaatteja kaupan vihannestiskiltä (voi kyllä, poikamme rakastaa muun muassa omenoita ja tomaatteja ja ei ole vielä niele ilman kiukkua sitä, ettei niitä sovi syödä ennen maksamista. Siispä pieni huomion kääntö tässä tilanteessa on enemmän kuin tervetullutta!:D) Voitte siis arvata, että Ella’s Kitchenin kysyessä kiinnostuksestani mahdolliseen yhteistyöhön, oli vastaus iso Kyllä. Olemme nimittäin heidän värikkäitä pakkauksiaan kanniskelleet kaupasta kotiin selkä vääränä jo ties kuinka kauan.

PA280221

Mitä tulee meidän ruokavalioihin, pyrimme aina siihen, että tehdään ruokaa mahdollisimman hyvistä raaka-aineista ja näiden välipalojen suhteen on helppo päätyä Ella’s Kitchenin tuotteisiin niiden luomuruokastatuksen, mutta myös herkullisten makuyhdistelmien ja aivan mielettömän kivan ulkomuodon vuoksi.

Ella’s Kitchenin valikoima on todella laaja, mutta kyllä meillä on sieltä kokeilemalla löytyneet omat suosikit. Ensinnäkin nämä mansikka-baanani-naksut ja porkkana-palsternakkanaksut. Jo kuvasta voi päätellä, että ne maistuvat erityisen hyvin lapsille (ja kröhöm aikuisille). Näissä ei ole lainkaan lisättyä sokeria, eikä suolaa, eivätkä ne ainakaan oman kokemukseni perusteella vie vatsasta tilaa oikealta ruualta. Minä pidänkin näitä sellaisena hätäkeinona kun ruoka on pian tulossa, mutta hetken aikaa pitäisi vielä odottaa. Toimii meillä!

PA280206

Näin yleisesti ottaen kanniskelen mukana yleensä useampaa eri välipalaa. Ella’s Kithchenin soseiden ja naksujen lisäksi meillä on aina mukana myös pähkinärusinasekoitusta veden ja maidon lisäksi. Tai no, maitoa ei kyllä enää kanniskella mukana, mutta vettä meillä on aina! Ylipäänsä sanoisin, että jo ihan omaakin elämää helpottamaan kannattaa pakkailla mukaan jotain pientä syötävää kun se nälkä kuitenkin iskee niiden pääruokien välissä.

PA280216

Yleisesti ottaen sanoisin, että soseet ja naksut ovat välttämättömiä seuraavissa tilanteissa:

  • Lentomatkat ja lomat. Jos me lähdetään matkalle, tytön trunki on täynnä syötävää. Lentokoneen ruoka ei maistu lapsille ja mikään ei ole hankalampaa kuin nälkäinen ja väsynyt lapsi. Been there done that.
  • Ostosten teko ja asiointi kuuluu meidän jokaisen elämään, mutta kuten sanottu, nälkä pääsee hyvin usein yllättämään itse kunkin ja sitä varten voi varautua jo etukäteen. En mene nälkäisenä itsekään kauppaan, joten parempi olla jotain varuiksi myös perheen pienemmille.
  • Soseet toimittavat meillä silloin tällöin jälkiruuan virkaa. Luonnollinen ja terveellinen vaihtoehto, johon ei ole lisätty mitään ylimääräistä.
  • Sairaana ollessa ei lapsille maistu kunnon ruoka. Itseasiassa en edes yritä tarjoilla lämmintä ruokaa jos he ovat kipeitä, sillä se ei mene alas. Sen sijaan perus paahtoleipä ja soseet ja muutenkin kaikki kylmä menee hyvin alas. Tärkeintä mun mielestä onkin, että he saavat jotain energiaa. Monipuolisemmin ehtii syömään sitten kun he ovat terveitä!<3
  • Autoilu on kivaa, mutta voin kertoa että meillä on mennyt auton takapenkillä naksupussi jos toinenkin. Tyttö on jo sen verran vanha, että tarjoilee pussista aina veljelle yhden kerrallaan ja näin kaikki pysyvät tyytyväisinä. Muistan kuinka kesällä Englannissa juututtiin niihin kauheisiin ruuhkiin just kun oltiin menossa syömään päivällistä. Nälkäiset lapset ja vanhemmat ja mateleva autojono oli liikaa, mutta luojan kiitos oli naksuja mukana. Ella’s Kitchen onkin alunperin Englannista lähtenyt brändi, joten heidän valikoimansa tuolla on todella kattava. On tullut koluttua Tescon lastenruokaosastoa silmät innosta kiiluen. Kaikki äidit tietävät mitä tarkoitan.:D

PA280258

Soseiden mausta sen verran, että meidän molemmilla lapsilla on omat suosikit, vaikka myönnän, etten ole vielä törmännyt yhteenkään mikä ei maistuisi. Tyttö päätyy valintatilanteessa yleensä siniseen pussukkaan, joka sisältää banaania ja kookosta. Toinen suosikki on tuo persikkaa ja banaania sisältävä sose, jota hän näissäkin kuvissa syö. Sen hän käy lähes aina hakemassa hyllystä jos me olemme ostoksilla.

Pojan ehdoton suosikki on tuo valkoinen sose: ” the white on”, jossa on kookosmaitoa, banaania, omenaa ja ananasta. Ella’s Kitchenin valikoima on niin kattava, että sieltä löytyy tarvittaessa tuotteet ihan aamiaisesta iltapalalle. Esimerkiksi ihan pienen vauvan kanssa matkustellessa olemme lähes aina ostaneet ruokia mukaan, sillä kohteesta niitä ei välttämättä löydy ja jos löytyy niin hyvin usein aika paljon kalliimmalla. Nämä pussukat ovat siitäkin käteviä, etteivät paina kuten lasipurkit, eivätkä myöskään mene yhtä helposti rikki. Kätevyys on siis otettu huomioon! Meillä kovassa käytössä oli erityisesti baby ricet. Saatoin aina välillä syödä pojan kulhosta loput. Käsi ylös kaikki muutkin, jotka syövät lastensa tähteitä!:D

Suosittelen lämpimästi kurkkaamaan Ella’s Kitchenin tuotesivua, josta voi hakea mahdollisten ruoka-aineallergioiden mukaan sopivia tuotteita.

Meidän lasten ja sitä myöten myös vanhempien suosikki. Onko Ella’s Kitchen teille tuttu?

Xenia

Arkisto

Instagram

  • The streets of Porvoo old town!😍 #ootd #porvoo

xeniasday

Kommentit

Nyt on pakko kompata Xeniaa, että lapset on niin erilaisia!! En jaksa avata aihetta sen enempää, mutta vilkkaan, tempperamenttisen ja menevän pienen pojan äitinä (joka pitää myös käytöstapoja ja niiden opetusta tärkeänä) I feel you. Tiedän tasan tarkkaan Xenia mitä ajat takaa. Minullakin on ollut naksuja kaupassa mukana, jotta sieltä selviää kaikki järjissään ulos ja että kaikki tarvittava on muistettu ostaa. Choose your battles ja sitä rataa 🙂 Ja äidit älkää hitto soikoon olettako, että jos teidän perheessä ja teidän lapsilla joku toimii, niin se toimisi kaikilla. Kun se ei niin oikeasti ole.

Kommentit

Ooh nuo palsternakkaporkkana-naksut voisivat upota meikäläisellekin 😀 Minua harmittaa kun suurin osa snackeista on aina makeita (patukat, soseet yms) koska itseäni nälkäkiukussa ei todellani himoita mikään makea vaan nimenomaan suolainen tai sen tapainen. Löytyykö noita raksuja ihan perus-kaupoista Suomessakin? 🙂 Toistaiseksi nuo menisivät pelkästään meikäläisen käyttöön mutta pakkohan laatua on tarkkailla meidän Benjaminin tulevaisuuden ruokailuja ajatellen 😉

Siis nää on niin hyviä. Vähän kuin terveelliset juustonaksut! Cittarissa ja k-superissa on ainakin Porvoossa, en ole muista katsonut kun noissa käyn enimmäkseen! 🙂 ps. menee helposti koko pussi sit! 😀

Mulla ei ole lapsia, mutta meillä on purjehdustiimin kanssa ollut noita usein kisoissa eväänä! Käteviä syödä vesillä samalla kun vene liikkuu eikä pysty syömään mitään oikeaa ruokaa vaan tarvitaan nopeita välipaloja.

Näissä ei tosiaan ole yläikärajaa. Mä olen käyttänyt näitä smoothien jatkeena kans välillä. Etenkin mango maistuu tosi hyvältä smoothiessa! 😛

Oon varmaan vähän nipo, mut en ole antanut pienenäkään lasten ryntäillä kaupassa. Eli ovat niin tottuneet siihen, että vaunuissa/kärryissä istutaan, etteivät edes pyri pois :D. Ollaan kierretty myös leluosastot kaukaa, vihannesosastolla äiti painaa vaakanappia ja liimaa tarran. Kun ei anneta mahdollisuutta muuhun, lapsi oppii ymmärtämään perus käytöstavat myös kaupassa.

Kävin yhdessä vaiheessa paljon kahden pienen lapsen kanssa kaupassa ja sääntöjä oli pakko noudattaa, että arjesta tuli mitään ja lapset eivät joutuneet vaaratilanteisiin! Nykyään osaavatkin olla tosi nätisti jo kaupassa, itse asiassa en muista, että koskaan olisivat juoksennelleet ruokakaupassa. Heille ei ole annettu siihen mahdollisuutta. Juoksentelut sitten ulkona :). Tosin parkkipaikan kanssa olen yhtä tiukkis, eli äidin kädestä tai kassista pidetään kiinni kokoajan kun kuljetaan parkkipaikalla, riippumatta siitä onko autoja vai ei.

Monesti nämä selvät säännöt toimii parhaiten – kun lapsi sitten oppii siihen, miten eri paikoissa toimitaan, voi harvakseltaan joustaakin säännöistä. Mutta siihen asti, kun riehuminen saattaa aiheuttaa vaaratilanteita tai harmaita hiuksia äidille, siihen ei anneta mahdollisuutta.

Ps. Ei ikinä nälkäisenä tai väsyneenä kauppaan – koskee koko perhettä!

Heh, meidän pojan kanssa ei nipoilu auta, varmaankin lapsemme ovat sitten erilaisia. 😉 Mielestäni terveellä maalaisjärjellä pääsee jo pitkälle. Tietysti käytöstapoja opetetaan koko ajan, mutta se mitä esimerkiksi vuoden ikäiseltä voi odottaa on aika eri kuin esimerkiksi nelivuotiaalta. Puhun varmaankin aika monen perheen puolesta kun sanon, että aika usein on lähes mahdotonta valita sellainen aika kauppaan menon suhteen, että kukaan lapsista ei olisi väsynyt tai nälkäinen.

En nyt taas tiedä miten kommenttisi ottaa, se on jännä, miten kommentointihistoriasi vaikuttaa siihen kuvaan minkä olen sinusta saanut. Joka ikinen kommenttisi on ollut tavalla tai toisella minua äitinä alentava, enkä nyt tiedä onko tämäkin sitä, vai luenko nyt vain tätä kommenttia kommentointihistoriasi läpi. Mukavaa syksyn jatkoa joka tapauksessa!

Hei, myös minusta tuosta kommentista paistoi läpi ikävä ”valistus” ja arvosteluhenkisyys. Lapset ovat kaikki erilaisia ja mielestäni onkin täysin turhaa vedota kasvatukseen tai jaella tällaisia ohjeistuksia muille kuin omille lapsilleen. Tosi hienoa jos kommentoijan lapset on opetettu olemaan hiljaa kaupassa, great! Mun 3n lapseni kauppareissut on joka kerta erilaisia – välillä menee hyvin kaikilla, välillä huutaa taas kaikki, enkä todellakaan voi ajatella sen olevan kasvatuksen puutetta.

Välillä pitää vaan omalla kohdalla ottaa steppi taaksepäin, jottei ylireagoisi, mutta valitettavasti amaalialta en ole koskaan saanut hyvää mieltä, vaan aina on jotain arvosteltu. Se vaan sotii aika paljon sitä vastaan mitä yritän täällä jakaa: muiden hyväksymistä ja arvostamista!:)

Ja kyllä! Meidän pieni neiti olisi istunut rattaissa/ ostoskärryssä tuntikaupalla. Herraa ei saa niihin kuin hyvin väsyneenä. Kaikki olemme erilaisia – niin lapset kuin me vanhemmatkin!:)

Nyt on pakko kompata Xeniaa, että lapset on niin erilaisia!! En jaksa avata aihetta sen enempää, mutta vilkkaan, tempperamenttisen ja menevän pienen pojan äitinä (joka pitää myös käytöstapoja ja niiden opetusta tärkeänä) I feel you. Tiedän tasan tarkkaan Xenia mitä ajat takaa. Minullakin on ollut naksuja kaupassa mukana, jotta sieltä selviää kaikki järjissään ulos ja että kaikki tarvittava on muistettu ostaa. Choose your battles ja sitä rataa 🙂 Ja äidit älkää hitto soikoon olettako, että jos teidän perheessä ja teidän lapsilla joku toimii, niin se toimisi kaikilla. Kun se ei niin oikeasti ole.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *