xenia's day

Välitilassa

Teksti: Xenia

Mitenkä samaan aikaan tuntuu, että kirjoittelen lähes päivittäin, mutta silti edellisestä postauksesta on aina vähintään muutama päivä. Vapaa-aikaa on sen verran vähän tällä hetkellä, että omat to do listat eivät lähes koskaan tule kokonaan hoidettua päivän loppuun mennessä. Sanoisin, että mulla on aikalailla 3h päivässä, jona aikana olen välillä yrittänyt tehdä saman kuin ennen tein 7-8 tunnissa. Järkihän sen sanoo, että tuo on mahdotonta, joten se tullee näkymään aavistuksen harvempina postauksina kunnes meidän pienin on päivähoidossa näillä näkymin ensi syksynä.

Olen puhunut teille jo pidempään siitä, että olisimme ehkä laittamassa kotia myyntiin kun tuo sijoitusasuntomme toimisi mahtavasti väliaikaisena kotina meille. Meillä olisi nimittäin kovana toiveena rakentaa uudestaan ihan meille omaa kotia. Toiveena olisi aavistuksen enemmän neliöitä ja muutamia muita asioita mitkä olemme kirjanneet ihan ylös. Siispä päätimme ottaa härkää sarvista ja tällä hetkellä kotimme onkin hiljaisessa myynnissä ja jo heti ensimmäisenä päivänä soitti välittäjämme sovittuaan parin kiinnostuneen kanssa näytön. Tänään meillä onkin siis pari näyttöä ja katsotaan sit niiden mukaan pistetäänkö taloa ihan aktiiviseen myyntiin.

Se tässä nyt on kuitenkin aivan ihana asia, että mitään pakkoa meillä ei ole myydä. Jos muutettaisiin tuohon sijoitusasuntoomme saisimme potentiaalisesti (jos asuisimme sen pari vuotta) säästettyä veroseuraamuksia sitä myydessä. Mitään järkeä meidän ei siis ole hyväksytä tästä pyyntöä suuresti alempaa hintaa kun silloin se on ihan plus miinus nolla ja asuisimme kuitenkin väliaikaisesti pienemmin. Jos tämä ei siis mene kaupaksi niillä toiveilla mitä meillä on ja mitä välittäjä on arvioinut, jäädään tähän edelleen asumaan oikein mielellämme ja menemme sijoitusasunnon kanssa eteenpäin myyntiaikeissa.

Tänään kuitenkin siis kotoota pois illaksi ja katsotaan mitä tuleman pitää. Mutta se on kyllä selvää, että tällaiset ”välitilat” eivät ole kaltaiselleni kontrollifriikille mitenkään helppoja. Kun ei vielä tiedä, että asutaanko me ensi vuonna jossain muualla vai ei. Tulee nimittäin ainakin itselläni sellainen fiilis, että pitäisikö tässä tehdä ”luopumistyötä” jo tämän talon suhteen. Onhan se nimittäin äärimmäisen rakas ja meidän tämän hetken koti. Ymmärrättekö mitä ajan takaa?

 

 

X