Xenia's day

Valkoisissa farkuissa

Teksti: Xenia

Mikä lie mielenhäiriö muhun taas tullut kun päätin nousta neljältä. 😀 Tai no itseasiassa en päättänyt nousta, mutta mulle tuli yhtäkkiä mieleen muutama asia, mitä pitää vielä hoitaa ennen kuin lähdetään Enkkuihin huomenna ja aloin niitä sit siinä puhelimella näpräämään. Noh, yksi näistä oli huomisen check in ja jouduin sit nousemaan kun passit oli muualla. Ajattelin sen jälkeen ottaa kuitenkin varaslähdön koko päivän to do listaan ja saada valmiiksi aimo-osan ennen kuin lapset herää. Kätevää silloin tällöin, ei kauhean toimivaa jokapäiväisesti. Vaikka eikö sitä sanota, että kaikkein paras aika herätä noin niinkuin tehokkuuden kannalta olisi mahdollisimman aikaisin?

Oletteko te muuten aamuihmisiä?

P6060072

Viikonloppu menikin aivan ihanissa merkeissä. Lauantaina juhlittiin ystäväperheen lasten synttäreitä, sen jälkeen kesäkautta isäni ja tämän naisystävän luona ja illasta sain vielä parhaan ystäväväni tänne istumaan iltaa kun miehet kokoontui muualle. Ai että olikin ihanaa, mutta tulipahan muuten todettua se, että taksin tilaaminen ei tosiaan ollut helppoa. Hän tilasi taksin itselleen ennen yhtä ja se saapui puoli kolmen jälkeen. Liekö sit niin kova kiire vai nämä uudistukset, mutta toivotaan, ettei ihan samalla tavalla menisi tulevaisuudessa.

P6060063

Noh, kuten arvata saattaa, hieman väsytti seuraavana aamuna kun lapset päätti herätä reippaasti ennen seitsemää. Ei kuitenkaan ole mitään, mihin kahvi ei auttaisi ja sainkin eilen siivottua lähes koko kodin samalla kun pakkasin tavaroita. Mies vetäisi vielä kevyen 8 tuntisen työpäivän tuossa meidän autotallin katolla ja nyt se on valmis seuraavaan vaiheeseen. Sen lisäksi ollaan tsombailtu ympäriinsä hakemassa sadettimia ja ties mitä kun tuli istutettua kokonainen tuija-aita ja niitähän pitää ainakin alkuu kastella ihan joka päivä. Vitsit se muuten näyttääkin kivalta!

Nyt alkaa koko tämä meidän koti ja ulkopuoli pikkuhiljaa tulemaan valmiiksi ja syyskuussa tulee vielä pihakiveys koko tohon talon edustalle. Se tulee kyllä viimeistelemään pihaa ja tekee toki esimerkiksi lumen kolaamisen talvella helpommaksi kun ei samalla vie aina kymmentä kiloa hiekkaa nurmikolle.

P6060060

Joka tapauksessa. Oli muuten kauhea pähkäily sen suhteen, että mitä pakkaisi mukaan – jälleen kerran. Ei vaan jotenkin yhtään tiedä, että ottaako varmuudeksi jotain lämmintäkin lapsille kun ei noita säätiedotuksia oikein tiedä parin viikon päähän. Kroatiassa nyt tuskin joudutaan palelemaan, vaikka sadetta tulisikin, mutta onkohan tuo Englantia tällä hetkellä hellivä lämpöaalto siellä enää ensi viikon lopulla, kun palataan sinne takaisin? Ratkaisin asian silleen, että otin muun muassa tämän huitulatakiksi ristityn vaatekappaleen mukaan yhden pidemmän neuleen ja farkkutakin lisäksi ja lapsilla on muutama pitkähihainen ja paksumpi huppari ja fleece mukana myös. First world problems..

P6060057

Mä muuten hankin itselleni nyt ipadin, jonka avulla voin noin etenkin matkojen aikaan tehdä vähän töitä. Tietokoneen raahaaminen on kuitenkin aina oma juttunsa ja vaikka se kannettava onkin, en todellakaan jaksa sitä raahata jossain lentokentillä ja muualla kun toisella olalla on lastenvaunut ja poika juoksee pakoon vieressä. 😀 Me ollaan mun mielestä harjaannuttu tässä pakkaamispuuhassa kyllä siinä mielessä, ettei enää raahata mukaan kaikkia lastenruokia yms vaan luotetaan siihen, että niitä saa tarvittaessa paikan päältäkin. Vaikka poika on kyllä siinä mielessä jo helppo kun vetää ihan tavallista maitoa ja tavallista ruokaa, eipä tartte siis ostella soseita enää. Onneksi.

Ipadistä vielä sen verran, että hankin siihen myös kameran muistikortin lukijan niin pääsen tuolta sit kätevästi (ilman kamalaa ja raskasta fyysistä taakkaa) päivittelemään kuulumisia ja mikä parasta, onpahan sit toinen padi valmiina kun poika on siinä iässä, että ipad tarjoaa viihdykettä myös esimerkiksi lentomatkoilla. Saatoin kyllä jo ladata jotain vauva-appeja ihan varmuudeksi.

Lentomatkustamisesta puheen ollen. Tytön kanssa koettiin aina, että se ikä 1-2 v oli kaikkein vaikein kun hirveästi pitäisi mennä, mutta ei vielä ymmärrä, ettei se välttämättä ole sopivaa. Muistan iänikuisesti kun kerran tultiin Enkuista kotiin ja tyttö sai kunnon raivarit, jotka kesti käytännössä koko tuon lähes 3 tuntia. Se alkoi siitä kun oli turvavyön merkkivalo päällä ja hän ei ymmärtänyt, ettei hän voinut kävellä ympäri konetta.

Siinä oli hermo ihan pikkuisen kireällä kun mikään ei auttanut. Aijai, mutta on se silti sen arvoista kun pääsee kohteeseen!

P6060068

takki: Lindex

housut: Bubbleroom (nämä)

laukku: Mulberry

kengät: Converse (nämä, 20%:n alessa koodilla 385707, koskee kaikkia tuotteita Elloksella )

toppi: Massimo Dutti

Tuli muuten näistä kuvista mieleen, että arvatkaa minkä mä olen löytänyt nyt meikkipohjassa taas? Mineraalimeikit nimittäin. Olen pyrkinyt nyt käyttämään pitkälti mahdollisimman luonnonmukaisia tuotteita ja niitä onkin kasaantunut melkoinen kasa. Voisin niistä kirjoitella enemmänkin jos haluatte? Jotenkin nimittäin koen, että iho näyttää näiden meikkien kanssa raikkaammalta ja hehkuvammalta, mutta silleen luonnollisella tavalla. Eli juuri sitä, mitä minä haen takaa meikissä.

Olen muuten viihtynyt tässä luonnollisemmassa hiusvärissä nyt tosi hyvin, mutten oikein tiedä mitä tekisin ensi kerralla kun Nooran penkkiin istun. Tummemmaksi en halua missään nimessä, mutta annanko tuon oman juurikasvun kasvaa lisää vai pistänkö muutaman raidan tasoittamaan kokonaisuutta. Mitä mieltä te olette? Tyvi on aika vaalea kuten näkyy ja sävyltään selkeästi hiekkainen (eli siis maantienharmaa, lets face it.)

Enpä muuten ole pitkään aikaan istunut tässä meidän ruokapöydän ääressä silleen, että aamuaurinko paistaa tuohon meidän pihalle. Vitsit että se näyttääkin kauniilta!

Tänään tosiaan vielä viimeiset pakkailut ja pari pientä juttua pitäisi käydä kaupungilta hakemassa. Tietää, että on lasten kanssa lomalla kun tuohon pieneen retkeen pitää valmistautua oikein urakalla, mutta samalla on ihanaa päästä ulos kotoota.  Ehkä käydäänkin loman alkamisen kunniaksi jossain lounaalla. Tai sit ei kun tuota jääkaapin sisältöä pitäisi tyhjentää mahdollisimman paljon ja te tiedätte miten paljon inhoan sitä, jos ruokaa menee roskiin. Olenkin pyrkinyt ostamaan nyt lähipäivinä vain sellaisia juttuja, jotka voi pakastaa sit jos niille ei tule käyttöä ennen lähtöä.

Nyt lopetan höpinät ja rupean laittamaan itseäni valmiiksi päivään. Samperi. Ehdinkö mä oikeasti tekemään kaiken ennen lasten heräämistä. Ei voi olla mahdollista..

Ihanaa ja aurinkoista alkavaa viikkoa teille kaikille! 🙂

Lue myös

X