Xenia's day

Valkosinisissä / ensimmäinen asu raskauden jälkeen

Teksti: Xenia

P7200040P7200047P7200042P7200044

paita: Cubus (vastaavia *tämä ja *tämä)

imetystoppi: Lindex (tämä)

housut: Bubbleroom (*nämä)

kengät: Toms (*vastaavat)

laukku: Chanel (vastaavia *tämä ja *tämä)

rannekorut: Hermes (täällä)

Suurin osa vauvan ensiviikoista meni leggingseissä ja mun perus kotiasua onkin tulossa pian myös blogiin. Nyt on kuitenkin jo parit asukuvatkin ihan ”normivaatteissa” otettuna ja niissä on jo nähtävissä linjaa siitä, mikä imetyksen kanssa toimii ja mikä ei. Molemmat nimittäin ovat linjaa farkut, imetystoppi ja paitapusero, jonka saa helposti napitettua auki.

Tällaisen asutyypin lisäksi kietaisumekko on todella kätevä tällä hetkellä ja olenkin yrittänyt etsiä mahdollisimman juhlavaa moista häihin, joita pääsemme juhlimaan syyskuun lopussa Englannissa. Juuri varattiin lennot ja vuokra-auto paikan päältä ja seuraava juttu onkin sit passin hankinta vauvalle. Ajattelin kylläkin odottaa mieluummin tuonne elokuun puoliväliin että ei ole ihan vastasyntyneen näköinen kuvassa.

Pukeutumiselle aiheuttaa haasteita myös vartalon muuttunut muoto. Lanteet on synnytyksen jäljiltä ainakin toistaiseksi leveämmät ja rintamus luonnollisesti myös isompi kuin ennen. Toisin sanoen entiset paitapuseroni kinnaavat usein rintamuksesta ja vielä ennen synnytystä käyttämäni takki onkin synnytyksen jälkeen liian kireä lanteilta. Pitää siis vähän käyttää mielikuvitusta ja päätyä niihin vaatteisiin, jotka materiaalinsa puolesta antavat myöten, kuten esimerkiksi nämä maailman joustavimmat housut!

Täällä aloitellaan just viikkoa ja tällä kertaa ihan pirteissä tunnelmissa,  vauva oli nimittäin armollinen ja antoi mun nukkua syöttöjen välillä. Viikonloppukin oli aivan huikea. Lauantaina oltiin asioimassa ja ensimmäistä kertaa lähes koko päivä perheen kesken poissa kotoota. Eilen puolestaan nautittiin aurinkoisesta aamusta pitkän kävelyn ja iltapäivästä isojen ruokaostosten teon merkeissä (mikään ei ole tyydyttävämpää kuin täysi jääkaappi) ja illansuusta mä painelin vielä energisissä fiiliksissä lenkille ihan yksinäni. Kylläpä tekikin terää kävellä ripeästi ja kuunnella musiikkia, omaa aikaa parhaimmillaan.

Tämä viikko onkin siitä erikoinen, että mun paras ystävä menee viikonloppuna naimisiin. Tyttö menee hoitoon mummulle, mutta vauva lähtee messiin. Mulla on puolestaan perjantaina kampaaja ja äiti lähtee messiin kärryttelemään tytön ja vauvan kanssa siksi aikaa että Noora pistää tukan kuosiin. Olen kaasona häissä ja pieni freesaus ei tee lainkaan hassumpaa.

Mekkokin on hoidossa ja vitsit että se onkin kiva. Se on sellainen ”multiway” mekko, jossa yläosan voi sitoa monella eri tavalla ja sehän jos mikä on hyvä kun en halua olla koko ajan mekkoa avaamassa jos vauvaa syötän. Mä tilasin mekkoni jenkeistä (täältä) ja päälle tuli parikymppiä tulleja ja alveja. Eli hintaa jäi silti alle 100€, mikä on tuolta mekolta mielestäni erittäin kohtuullinen määrä. Voin suositella jos teillä on monipuolinen, juhlava maximekko/morsiusneitomekko hakusessa! Mulla on värinä tuo light sage ja se on upea!

Sitä ennen viikko taitaa olla aika suunnittelematon, mutta olemme ilmeisesti lähdössä vaunu/pyörälenkille kun tytöltä kysyin. Hän potkupyöräili eilen lähes 5 km ja ajattelin vetäistä saman lenkin nytkin, tosin niin että mulla on varmuudeksi istuin asetettuna rattaisiin jos häntä alkaa väsyttää. Sen lisäksi päivä taitaa kulua muutaman työjutun (päiväunien aikaan) parissa ja maanantai onkin sit siinä.

Ruokalistalla tänään olisi tonnikalatahnaa ja uuniperunoita. Tähän liittyen mulle kävi ehkä kaikkein suurin väsymyskämmi pitkiin aikoihin. Mä olin laittanut uuniperunat jo folioihin, uunin päälle ja odotellut että uuni on tarpeeksi kuuma. Asettelin sit munakelloon 30 minuuttia, jonka jälkeen alensin lämpötilaa ja odottelin reilun tunnin kunnes olin menossa ottamaan perunoita pois uunista vain huomatakseni, että ne olivat siinä pöydällä edelleen. Olin siis koko ajan venkslaillut uunin lämpötilaa, munakelloa ja ties mitä ja ne perunat odottelee siinä pöydällä. Sinä päivänä syötiinkin sit uusia perunoita. 😀

Nyt toivottelen teille ihanaa päivää. Vauva nukkuu tällä hetkellä sylissä ja yritän tätä kirjoitella yhdellä kädellä. Helpommin sanottu kuin tehty. 😀

Alla tän hetket alet ja alekoodit.

 

* -merkityt linkit kaupallisia linkkejä

 

 

 

Lue myös

X