xenia's day

Valmistautumista tulevaan muuttoon – niin henkisesti kuin ihan käytännön tasolla

Teksti: Xenia

Täällä ollaan menty pääsiäisenä eteenpäin talonrakentamiseen liittyen ja yleisestikin jo kahden kuukauden päässä siintävään muuttoon liittyen. Olen käynyt läpi työhuoneen ja pakkaillut jo osaa tavaroista laatikoihin. Sain jo pienen stressin aikaiseksi kun yhden samperin komeron läpikäyminen oli päivän kestävä juttu. Tiedättekö te sen fiiliksen mikä usein iskee urakan alussa? Se, mä en pysty tähän -fiilis? Sit kun hommaa saadaan eteenpäin ja näkee kaiken etenevän, muuttuu tuo fiilis tarmoksi, mutta sanotaanko näin, että tuossa heräsi jo pieni epäilys omiin kykyihin. 😀

Kyllä siitä selvitään, etenkin kun meillä on nyt mahdollisuus tehdä kaikki pikkuhiljaa. Toisaalta koen kamalan vaikeaksi tämän odottelun. Kärsimättömälle luonteelleni sopisi paremmin ”hoitaa asiat alta pois” eikä vain odotella joka tapauksessa koittavaa urakkaa. Tiedättekö mitä ajan takaa?

Mulla on täällä myös aivan äärimmäisen huono omatunto kun monesti tällaisten isompien muutosten kyljessä ei oikein luovuus kukoista, joka luonnollisesti näkyy täälläkin. Onneksi olen tässä kymmenen vuoden aikana oppinut jo sen, että kaudet tulevat ja menevät, mutta syyllisyys ei kyllä ole koskaan muuttanut muotoaan – valitettavasti. Milloin se on sitä, ettei tee tarpeeksi töitä ja milloin sitä, ettei ole tarpeeksi läsnä kotona. Äidin ja töiden yhdistäminen onkin melkoista tasapainoilua, vaikka toki yrittäjyys mahdollistaa ihan valtavasti – kuten nyt esim sen, että minulla on ollut mahdollisuus töitä tehdä myös äitiyslomilla – siitä olen kiitollinen.

Naurattaa muuten meidän pulailut keittiön sävyn suhteen. Ensin se oli vihreä, sitten beige, sitten päädyttiin puuhun, mutta tajuttiin sit niitä tilatessa, että tuo katsomamme ovimalli ei toimi meidän keittiössä. Se oli nimittäin suunniteltu lähinnä laatikoita sisältävään keittiöön. 😀 Tuo tilanne nauratti mua eilen jotenkin ihan älyttömän paljon. Mies oli jo ihan hermot riekaleina kun ollaan näitä värijuttuja pulailtu useaan otteeseen, mutta nopeasti siitä päästiin päätökseen ja tilauskin lähti jo eteenpäin ja hyvä niin. Minä ehkä stressaan joistain asioista, mutta ollaan kyllä hyviä tekemään päätöksiä kun tilanne sitä vaatii. 😀 Nyt on suuret päätökset jo tehtynä ja pitäisi enää valita yläkerran lattiapinnoitteen väri RAL- kartasta. Mutta muuten ei listalla ole enää kuin kylpyhuoneiden säilytysratkaisut ja vaatesäilytysjärjestelmien liukuovet sekä sauna. Hyvällä mallilla ollaan!

Tänään saan kuitenkin pienen breikin näistä jutuista kun olen menossa Hydrafacial kasvohoitoon jo toista kertaa tänä vuonna. Kävin niissä silloin ennen meidän häitä kun mulla tuppasi iho tukkeumaan helposti ja se auttoi silloin äärimmäisen hyvin. Nyt hakusessa olisi puolestaan kosteutus ja yleisesti sellainen ihon heleys. Mikään hemmotteluhetkihän tuo ei ole, vaan pikemminkin ”kunnossapitoa”, mutta toisaalta se on sikälikin hyvä, ettei vie kun reilu 30 minuuttia aikaa. Mä värjäytän siinä samalla aina kulmat ja ripset, joka piristää ilmettä saman tien ja nopeuttaa meikkausta.

Mitenkäs siellä meni pääsiäinen? Menikö herkuttelut överiksi? Mä söin lasten jättikindereistä suklaata ja apua miten huono olo siitä tuli. Se on niin maitoista, ettei vatsa kestä, vaikka rehellisyyden nimissä kyllä hyvänmakuista. Taidan kuitenkin pitäytyä tummassa suklaassa taas vähän aikaa. Se, taateli ja maapähkinävoi onkin sellainen kombo, että voittaa aika monta muuta herkkua! 🙂

Mukavaa alkavaa viikkoa sinne! Tämä viikko tulee taas tuntumaan todella lyhyeltä!

 

X