Xenia's day

Valopallot lastenhuoneita koristamassa ja leikkikuulumisia

Teksti:

P4240324P4240333
Innostuin ihan totaalisesti valopalloista sen jälkeen kun bongasin näitä sähkökäyttöisiä, katkaisijalta varustettuja malleja, joihin saa vieläpä valita mieluisan väriset pallot. Vauvan huoneeseen päätyi valkoisen, harmaan ja petrolin eri sävyjä ja tytön huoneeseen puolestaan valkoisen, harmaan ja puuterisen pinkin eri sävyjä. Tyttö on näihin aivan hulluna ja välillä nää jääkin päälle ”yövalona” esim päikkäreillä. Valo on kuitenkin sen verran himmeä ettei häiritse ja voin muuten kertoa, että tuo teltta on vielä entisestään rennompi paikka jos huone on muuten pimeänä ja valopalloissa vaan valot.
Tytöllä on nyt muutenkin meneillään kunnon kotileikkikausi ja mä otan siitä kaiken irti. Hän haluaa laittaa mua nukkumaan harva se hetki ja sanoo muun muassa seuraavia lauseita jotka ovat mun suusta tuttuja: ”nyt nukkumaan, kauniita unia” ja välillä myös esittää mua: ”huh kun hengästyn mahan kanssa”. Mun suosikkini on tosin tuo nukkumaanlaitto. Tyttö kun hakee peitot ja kaikki ja sit laittaa oven hetkeksi kiinni että saan lähes nauttia pienistä mikrounista.
Toinen tytön lempileikki tällä hetkellä on lääkäri, jota varten hän saikin lääkärilaukun joululahjaksi. Hän ”kuuntelee mun sydäntä (eli mahaa), katsoo korvia, antaa ”rokotuksia”, laittaa laastareita ja mittaa verenpainetta (ranteesta tietysti). En tiedä liittyykö raskauteen, mutta mun mielestä mikään ei ole rentouttavampaa kuin lapsen leikin katsominen ja tällainen melko rento osallistuminen. Mä itseasiassa muistan teini-iästä sen kun olin hoitamassa serkkujani ja laitoin heidät usein piirtämään koska se kynän ääni paperia vasten on jotain niin rentouttavaa!
Toissapäivänä tehtiin tytön kanssa yhdessä suklaakeksejä ja hän sai sekoittaa jauhoseoksen tasaiseksi. Hän näytti niin ylpeältä että jatkoi leikkiä vielä pitkään keksien valmistumisen jälkeen! Nyt ollaan tosiaan ehdottomasti siinä vaiheessa kun tyttö leikkii niitä juttuja joita aikuiset tekee ja hän muun muassa tykkää siivota. Mikä siinä onkin että esimerkiksi siivoaminen, ruuanlaitto, haravoiminen ynnä muut vastaavat puuhat ovat lapsille niin ihmeellisiä, mutta monelle aikuiselle vain yksi pakko päivässä? Kaipa niitä on vain saanut tehtyä tarpeeksi, mikä muu sitä selittäisi? 🙂
Täällä valmistaudutaan kolmen päivän vapaisiin tekemällä vähän töitä varastoon ja sen jälkeen onkin yhdessäoloa luvassa. Ihanaa! <3 Mitä parasta viikonlopun alkua!<3

Lue myös

X