P8090480 P8090487 P8090475 P8090489 P8090482 P8090477

pusero: Asos

laukku: Mulberry

kengät: Toms

farkkutakki: H&M

housut: Bubbleroom

Tulipahan tuossa pukeuduttua erääseen asuun, jonka kuvista nähdessäni tunnistin lähes samaksi asuksi kuin tässä postauksessa reilu kaksi vuotta sitten.  Nyt kaksi vuotta myöhemmin tukka on pidempi, ihonväri näemmä aika paljon vaaleampi (olimme kylläkin juuri palanneet Korsikalta), kroppa raskauden jäljiltä vähän muodokkaampi, mutta tärkeimpinä: perheen jäsenmäärämme on kasvanut, olemme menneet naimisiin ja muuttaneet omaan taloon. Sama asu kuitenkin on ja pysyy, pienin asustemuutoksin, mutta kuitenkin.

Tää toppi on joskus muinoin Asosilta tilattu ja voi kuinka hyvin se sopii imettävälle äidille. Tuo kietaisuosa on nimittäin ihan ”auki” eli vauvan saa tosi helposti rinnalle, kokeiltu on! Mä olen muutenkin nyt tämän toisen kanssa ollut paljon rohkeampi sen suhteen missä häntä ruokin. Vaikka mulle onkin ihan sama jos joku imettäisi vauvaansa ilman mitään ”suojaa”, itse en koe sitä luontevaksi, vaan imetän  yleensä imetysponchon suojissa tai vaihtoehtoisesti sille varatussa paikassa, joita aika usein esim isommissa kauppakeskuksissa on. Porvoossa on kylläkin tässä asiassa vielä paljon petrattavaa, monessa ravintolassa kun ei ole mitään paikkaa missä edes vaihtaa vaippa vaikka ”perheravintoloita” ovatkin, onpahan tullut vaan huomattua tässä viimeisen parin kuukauden aikana.

Täällä kärsitään nuhasta oikein kolmen hengen voimin. Mieheni kärsi sen viikonloppuna, sen jälkeen alkoi tytön nenä valumaan ja nyt viimeisenä vauvan nenä. Ilmeisesti mun maidon kautta antamat vasta-aineet kuitenkin vielä jeesaa, kun hän on oikein hyvällä tuulella eikä edes hetkahda kun kaivelen nenä-fridan esiin. (se on sellainen letku jolla imetään vauvan nenästä nuhaa, he kun eivät osaa niistää).

Meillä olisi edelleen tarkoitus lähteä mökille, mutta todennäköisesti vasta huomenna aamulla jos säät näyttävät olevan hieman paremmat siinä vaiheessa. Illalle on luvattu vähän epävakaista ja lets face it: Ennen kuin meidän perhe pääsisi ulos kotoota ruoan jälkeen olisi kello varmaan kahdeksan ja ajomatka on sen 1.5- 2 tuntia ja vauvan kanssa hyvin mahdollisesti paljon enemmän. Ehkä siis parempi rauhassa pakkailla tänään illasta kun olemme taas hieman lähempänä niitä lopullisia säätiedotuksia.

En kyllä muuten oikeasti tiedä miksi ihmeessä edes seurailen sääappien pitkän ajan ennustuksia. Ne kun vaihtelee ihan koko ajan ja hyvin harvoin pystytään kovin pitkälle ennustamaan. Puhuttiin tästä just ystäväni kanssa, että onko ne sään ennustuksissa käytettävät mallit jotenkin ”vanhanaikaisia” kun ilmastokin tässä on muuttunut koko ajan? Vai onko sää muuten vaan tosi epävakaista? Se on nimittäin ainakin varmaa, että jos lähden ulos kuoritakissa tulen kotiin sinisen taivaan alla hiki selkää pitkin valuen. Tai jos pistän kevyet vaatteet päälle niin eiköhän sieltä tule joku vuosisadan myrsky. Siitä puheen ollen, oli aika hurjaa viime viikonloppuna!!! Oli pakko ottaa kaikki alakertaan kun näytti siltä, että tuuli olisi voinut kaataa meidän tontin rajalla olevia puita ja jopa meidän iso tramboliini oli siirtynyt 1-2 metriä tuulen voimasta. Opimme tästä sen,että se kannattaa ankkuroida maahan.

Enkkuvieraat sai kyllä siis aivan parasta Suomea. Kerrankin oli nimittäin todella kivat ilmat sekä la, su, että ma ja tuo lauantai-illan myrsky oli kuitenkin aika makea kokemus, vaikka aika hurjalta näyttikin. Luonnonvoimat on kyllä uskomattomat ja se miten nopeasti se vain alkoi. Me nimittäin oli istuttu ihan hetki sitä ennen ulkona ja grillattu!

Punaisen langan kadottaminen on kyllä taitolaji, eli jos haluatte opetusta niin täällä on siihen oikea mestari. Ehkä siis parempi vain lopettaa ja antaa tuolle todennäköisesti pian heräävälle vauvalle maitoa ennen kuin lähdetään lenkille. Nyt saa taas arpoa että mitä pistää päälle kun auringossa tulee hiki ja pilvisellä hetkellä kylmä. Vaikka kesä on ollut aika erikoinen säittensä puolesta, odotan jo kovasti syksyä ja kirpakompia ilmoja, kyllä ne eri vuodenajat vain on rikkaus!

Alla viikonlopun alet ja alekoodit, joista ensimmäinen erittäin huikea!

kaupallisia linkkejä.

 

 

 

 

 

X