Xenia's day

Vappubrunssi

Teksti: Anna.fi

Yhteistyössä Kantola

P1010279

Siinä missä aikaa oli ennen käydä lounastamassa tai brunsseilemassa ihan kodin ulkopuolellakin, varsinkin nyt on omat mieliteot saaneet jäädä sivuun pienen tarpeiden tullessa edelle. Onneksi se kotona olo ei kuitenkaan ole yhtä kuin tylsä ruoka ja aina samat rutiinit vaan voihan sitä tuoda sen ravintolan kotiinkin ja tehdä niistä pienistäkin arjen hetkistä hieman juhlavampia.

P1010284

Minä lähdin Kantolan kanssa yhteistyöhön testaamaan Kantolan Valitut 5 parasta keksilajitelmaa johon on koottu erilaisia keksejä lähinnä juustojen kanssa nautittavaksi. Nimensä mukaisesti tämä Kantolan paketti sisältää keksejä joka lähtöön; on hienoja ruiskeksejä, kevyitä spelttikeksejä, digestive oliivi keksejä, suolakeksejä ja merisuolakeksejä. Paketissa itsessään on suosituksia siitä, minkä sortin juusto sopii minkäkin keksin kanssa, mutta minä suurena, etenkin kovien juustojen ystävänä kokeilin keksejä lähinnä hieman kovempien juustojen ja yhden tuorejuuston kanssa. En tiedä mikä siinä on, mutta viime vuonna paljon Englannissa oleskeltuani olen täysin hulluna kunnon oikeaan ja kovaan englantilaiseen cheddariin yhdistettynä esimerkiksi punaisen peston kanssa. Nam!

Desktop979

Monet blogia pidempään seuranneet tietävät, että olen myös suuri erilaisten ”tahnojen” ystävä. Niinpä halusin testata sopisiko tuo klassinen savukalatahnani myös näihin Kantolan kekseihin ja sopihan se. Nyt tosin jätin siitä alkuperäisestä reseptistäni kermaviilin ja purjon väliin, halusin nimittäin tahnasta hieman vähemmän valuvaa. Tahnaan tuli siis lämminsavulohta, tuorejuustoa, tilliä, hunajaa ja sinappia. Lisäksi näin tuoreena äitinä, jolla ei välttämättä ole hirveästi aikaa väsätä halusin testata meidän lähimmän ruokakaupan sweet chili rapusalaattia. Toimii sekin loistavasti.

P1010313

Siltikin on sanottava, että kyllä nämä Kantolan keksit parhaiten sopivat nimenomaan juustojen kanssa kuten pakettikin kertoo. Minä yhdistäisin juustoihin joko suolaisempaa (kuten se pesto) tai sitten hieman makeutta esim viinirypäleillä, melonilla tai päärynällä. Kylläpä tätä kirjoittaessakin tulee jo nälkä, mutta onneksi meillä on näitä kokeellisen vappubrunssin tarvikkeita vielä jäljellä, saattaa siis olla, että tänään nautitaan saman tyyppisestä lounaastakin! 😉

P1010306

Vappu siintääkin jo hyvin lähellä, joten aloin minäkin suunnittelemaan hieman tuon päivän ohjelmaa etukäteen. Tänä vuonna taitaa se perinteinen Vappu picnic jäädä väliin pienokaisen vuoksi, mutta kukapa sanoi, ettei sitä picniciä voisi tuoda kotiin ja tarjoilla vappubrunssia kenties omalla pihalla tai parvekkeella auringon paisteessa.

P1010307 Mun lempiyhdistelmäni oli spelttikeksi Extra Mature Cheddar Cheese juustolla ja joko viinirypäleeseen yhdistettynä tai suolaisemman maun aikaansaamiseksi punaiseen pestoon yhdistettynä. Tällainen ”haaste” kelpaa kyllä varsinkin nyt kun omat ruokailut on jäänyt välillä väliin, joten täytyy sanoa, että tämä pieni herkkuhetki meidän aikuisten kesken oli todella luxusta varsinkin kun pitihän sitä testailla jokaista täytettä melkeinpä jokaisen keksin kanssa. Toinen mun lempparini oli ehdottomasti ruiskeksi joka se sopii ihanasti esim Ritari juuston ja melonin kanssa. Voi jestas kuinka nälkä tätä kirjoittaessa tuleekaan! P1010308 Me halusimme kuulla Kantolan kanssa teidän suosikkikomboja näiden keksien ympärille rakennettuna. Minkä juuston kanssa nauttisitte näitä Kantolan keksejä? Entäpä, mitä yhdistäisitte juuston kaveriksi? Mikä keksi kuulostaisi teidän makuun omaan ”reseptiinne” parhaiten sopivalta? Parhaan reseptin jakanut palkitaan Kantolan puolesta herkullisella tuotepaketilla. Vastausaikaa on 30.4 asti, jakakaahan omat herkkuvinkkinne kommenttiboxiin! 🙂

Lue myös

X