Xenia's day

Väriyhdistelmien suosikkeja: maastonvihreä ja vaaleanpunainen

Teksti: Xenia

Miten se onkin niin, että tällaiset keskelle viikkoa osuvat juhlapyhät saa aivan päivissä sekaisin? Tai no, en mä muutenkaan pysy tällä hetkellä kovinkaan hyvin kartalla ajankulusta, niin tänä aamuna lähetin jo parissa mailissa ”Kivaa alkavaa viikkoa” – toivotukset.

Vappu meni täällä todella kivasti. Grillikausi avattiin useampaankin otteeseen ja sanotaanko näin, että napa on paukkunut siinä määrin, että tänään syötiin lounaan lisukkeena extra paljon kasviksia.

Olin nimittäin jo eilen iltapäivästä suurin piirtein varma, että mulla on sydänkohtaus kun närästys yltyi pahaksi. Stressi ja rasvaisempi ruoka on ehkä pahin vihollinen mun herkälle vatsalle, joten nyt on ihan tosissaan yritettävä kaiken jälkeen painottaa sitä omaa hyvää oloa.

P4110169

Stressistä puheen ollen huomasin sen kuinka mulle nousi vähän ahdistava olo tuon viime viikkoisen vaikutuksista mun työhön. Tää on kuitenkin sellainen työ, missä pään on pysyttävä mukana tai luovuus kärsii. Ja mä olen ainakin sellainen ihminen, että stressaavissa tilanteissa sitä ikäänkuin sulkee kaiken muun ulkopuolelta ja keskittyy vaan ongelmien ratkaisuun. Siinä ei paljon luovuus kukoista – päinvastoin.

P4110153

Nyt ollaan täällä kuitenkin taas 100% läsnä ja mukana, joten ajattelin sen kunniaksi laittaa teille näytille yhtä mun suosikkiväriyhdistelmääni. Vaaleanpunainen ja maastonvihreä toimivat omaan silmääni todella kauniisti rintarinnan ja ovat kelpo yhdistelmä esimerkiksi muuten mustaa asua piristämään.

Musta on nimittäin niiiin helppo, mutta samalla itseasiassa myös aika petollinen väri lapsen kanssa. Etenkin musta paita on hyvin nopeasti ties minkä puklujen ja maidon peitossa ja sitä näyttää hyvin nopeasti aika epäsiistiltä. Niinpä suosin arjessa yleensä muun väristä yläosaa, joka kyllä sekin päätyy illasta lähes poikkeuksetta pyykkikoriin. Ne porkkatahrat kun ei kuitenkaan ole kauhean kivan näköisiä.

P4110155

En tiedä kerroinko muuten teille jo siitä, että alan suorittaa myös sisustussuunnitelijan tutkintoa ensi syksynä oikisopintojen ohella? Mummy brain ja sitä rataa, muisti pätkii!

Olen aika monesti puhunut siitä, kuinka oikis ei ole enää nykyisin yhtään minua ja siksi sitä tässä kaiken muun ohella olenkin hitaasti sivussa tehnyt. Todennäköisesti kun en tutkintoa siinä perinteisessä mielessä tule koskaan käyttämään, mutta haluan sen kuitenkin saada loppuun, onhan se nimittäin jo ihan kivaakin saada todistus siitä, että on sen tehnyt ja näen tuon koulutuksen muutenkin aika yleissivistävänä, joka ei missään nimessä mene hukkaan.

Intohimoni ovat kuitenkin jossain aivan muualla. Kaunis ympäristö, valaistuksen suunnittelu ja ylipäänsä tilojen ja kodin visuaalisuus ovat asioita, jotka saavat mut innostuneeksi. Olen sitä vuosikaudet miettinyt, mutta jotenkin aina jättänyt sen väliin.

P4110150

Elämässä on kuitenkin tehtävä valintoja nimenomaan sen perusteella mitä sydän sanoo. Tai näin mä sen ainakin koen. Olen aikalailla hyväksynyt sen, että tulen kaikella todennäköisyydellä tienaamaan paljon vähemmän kuin jos työllistyisin juristina, mutta en vaan kerta kaikkiaan osaa tehdä valintaa rahan perusteella. Yksi elämä aikaa tehdä juuri niitä juttuja, jotka tekee meidät onnelliseksi, joten mitä järkeä siinä on kuluttaa valtaosa ajastaan niin, ettei se tunnu omalta?

P4110162

neule: H&M

takki: Zara

housut: Bubbleroom

kengät: Toms

Tottakai voi tulla elämässä eteen tilanteita, joissa ei voi valita. Mutta hyvin usein meillä on siihen mahdollisuus.    Ja minä valitsen sen, että rakastan sitä mitä teen joka ikisenä päivänä kun sen nyt ehkä vihdoin tässä jo lähes kolmekymppisenä olen hoksannut. 😀 Vaikka mitäpä siinä. Koskaan ei ole liian myöhäistä opiskella tai oppia uutta – päinvastoin!

Paljon unelmia mulla on vielä toteuttamatta, mutta tämä tutkinnon aloittaminen on yksi steppi kohti niitä. Kenties oikistutkinto ja sisustussuunnittelijan tutkinto tulevat tulevaisuudessa toimimaan yhdessä esimerkiksi omaa firmaa pyörittäessä. Siinä nimittäin vasta olisikin unelma. Elämä näyttää ja se siinä parasta onkin!

Mukavaa keskiviikkoa kaikille! Hah, meni oikein! 🙂

Lue myös

X