xenia's day

Vastauksia Part II

Teksti: Anna.fi

S:lle. Mihin ihastuit Xenin ulkonäössä, entä luonteessa? Kauniisiin sinisiin silmiin ja kauniisiin kasvoihin. Xenia on hauska, älykäs ja sosiaalinen ja ne ovat kaikki piirteitä, jotka sopivat minun luonteeseeni täydellisesti. X&S: Koska aiotte mennä kihloihin ja naimisiin?:) Vai oletteko miettineet vielä niin pitkälle? Olemme puhuneet asiasta ja ajankohdan näkee sit myöhemmin. 🙂 Oliko päätös helppo että S muuttaa Suomeen eikä toisinpäin? Oletteko aatelleet asua vielä 10 vuoden päästä Suomessa? Entä onko teillä ajatuksia siitä minkälaiseen kouluun laitatte tyttönne, ihan suomalaiseen vai kenties kansainvälisempään? Millon olet ajatellut alkaa tekemään töitä, siis lakipuolen töitä? Loppupeleissä oli oikeastaan. Aloimme keskustella asiasta ja tajusimme, että minulla on tänne enemmän sidoksia tällä hetkellä. Tarkoitan siis lähinnä opiskeluja ja omistusasuntoa. Lisäksi koimme, että Suomi on tällä hetkellä varsinkin parempi paikka asua kun ottaa huomioon terveydenhuollon yms. Itseasiassa S oli se, joka sanoi, että muutetaan Suomeen, mä olin vielä kahden vaiheilla. Luulen, että asutaan kymmenenkin vuoden päästä Suomessa, lapsemme on silloin kouluiässä ja luotamme suomalaiseen koulutussysteemiin niin paljon, että haluaisimme hänet tänne kouluun. Haluaisimme laittaa lapsen edes osittain englanninkieliseen kouluun, saapi nähdä minkälaisia vaihtoehtoja on tarjolla seitsemän vuoden päästä! 😀 En ole varsinaisesti miettinyt asiaa sitten lainkaan, omat yritykset pitävät tällä hetkellä kiireisenä ja niin kauan kuin olen tyytyväinen tilanteeseeni, en etsi varsinaisesti muita töitä.

Mr.S what is your profession? In your opinion what are the strangest habits/norms in the Finnish culture/people? What do you miss about England the most? Was it an easy decision for you to move to Finland or were you pursuing Xenia to move to England as well? Thank you and all the best!
Back in the UK I was a self employed builder and property renovater which is something I eventually hope to start again over here in Finland once I get my head around your property market a bit better.  I don’t particularly find anything strange here, there are some different norms though such as the saunas! In the UK you might find a tiny sauna tucked away in the corner of the gym but here I recently read there are more saunas than cars!!  I love the sauna though so that suits me.  Also your summer places, again pretty different to the UK but again I love that idea too.  It was a very easy decision to move to Finland, im not particularly patriotic and to be honest I never intended to live there forever and having visited Finland and spoken with Xeni about it, it was a very easy decision.  The only thing I miss is family and friends I suppose.
S : What is the weirdest thing about finland? Something we do or talk or anything?
Salmiakki!!!

P1010015

Oliko raskaus suunniteltu? Kauan olitte silloin seurustellut, kun saitte positiivisen raskaustestin? Mitä te teette työksenne?
Ei ollut ehkäisyä käytössä eli mentiin sillä ajatuksella, että tulee jos on tullakseen, oltiinkin sitten älyttömän onnellisia, että onnistui niin nopeasti. Oltiin seurusteltu siinä vaiheessa puolisen vuotta. Me tehdään yhdessä töitä yhteisessä yrityksessämme (nettikauppa), jonka päivittäistä asiointia S hoitaa. Lisäksi mä teen blogia Costumen alla ja kirjoittelen välillä juttuja myös heidän lehteensä. Mä olen kuitenkin vielä opiskelija, joten teen opintoja tässä samalla.
sulle: onko sun nimi ihan oikeasti Xenia? Minkä maalainen nimi se on? Onko sun suku ihan suomalaisia?
Kyllähän se on, nimi on alkuperältään Kreikasta ja vanhempani olivat siihen ihastuneet kun näkivät jonkun kaukaisen perheenjäsenen toisen nimen olleen tämä. Sukuni on suomalainen.
S: Kummassa maassa on kivempi olla/asua, edelliseesä kotimaassa (oliko se englanti?) vai suomessa? 
Suomessa, siksi tänne päädyinkin! 🙂

P1010034

S: Xenian parhaat ja huonoimmat puolet?
Parhaimpana puolena se, että Xenia on rakastava huolehtija joka tekee kaiken täydestä sydämestään. Huonoina puolina se, että välillä Xenialla on kiukkukohtauksia, nämä tulivat tutuksi erityisesti ensimmäisen kolmanneksen aikana. Siihen kun yhdistää jääräpää luonteen niin olen todennut, että kannattaa vaan olla hiljaa. 😀

P1010273

S:lle!Ennen kuin tutustuit Xeniin, niin tunsitko ketään suomalaista/olitko käynyt suomessa? jos et, niin mitä suomalaisista ajattelit? 😀 ja mitä ajattelit Xenistä ensimmäisen kerran kun näit hänet ja ensimmäisen ”kunnon tapaamisen” jälkeen?
En tuntenut ketään suomalaista enkä myöskään ollut käynyt Suomessa. Suomalaiset on viikinkejä, se oli ajatus ennen kun tutustuin Xeniin. Ajatuksia Xenistä ensimmäisen tapaamisen jälkeen voi lukea ensimmäisestä vastauspostauksesta! 🙂
S:Mitkä ovat Suomen parhaita puolia S:n mielestä? Entä sinun Englannista? Lähinnä tarkoitan sellaisia asioita, mistä, ette aikaisemmin olleet tietoisia ja yllätyitte positiivisesti kuullessanne siitä.
Järvien ja metsien määrä ja luonnon kauneus oli asia joka kiinnittää huomioni yhä uudelleen ja uudelleen! 🙂 Mun täytyy sanoa, että vaikka Englannissa onkin paljon ihmisiä, on siellä monesti tosi ihanan kotoisia kyliä, joista mä tykkään kovasti! 🙂

P1010433

Xenia: Kenelle kerroit raskaudestasi S:n jälkeen? Oliko uuteen kotii muuttaminen stressaavaa, kun täytyi ostaa vaikka mitä kalusteita? Kenelle suosittelet oikista? Olitko hyvä lukiossa? Aiotko osallistua äiti-vauva jumppiin jne? Tuntuiko, kun näit S:n ekaa kertaa ”tuo se on”?
Kahdelle ystävälleni, ajattelin ensin, että odotan siihen 12 viikkoon ennen kuin mitään kerron, mutta en sitten pystynyt salaamaan! 🙂 Uuteen kotiin muuttaminen on aina stressaavaa, ei niiden kalusteiden oston vuoksi vaan siksi, että kaikki pitää siirtää paikasta A paikkaan B ja samalla yrittää siirtää yrityksen toiminta tänne Porvooseen postinjakelua myöten. 😀 Ei enää vähään aikaan! 🙂 Suosittelen oikista sellaiselle ihmisille, jota ala kiinnostaa, muuten opiskelu ei luonnollisesti ole mielekästä! 🙂 Olin kyllä mielestäni aika hyvä lukiossa, toki olisin voinut enemmänkin panostaa, mutta ihan hyvin olen pärjännyt. Keskiarvoni oli jotain 9:n luokkaa päättötodistuksessa. Kun olin jutellut S:n kanssa jonkun aikaa ja oleskellut viikon tiesimme kumpikin, että haluamme ehdottomasti nähdä uudestaan vaikka se hankalaa tulisikin olemaan. ja siitä se sit alkoi!<3
S: Epäröitko kaukosuhteen toimimista?  Miten reagoit, kun sait kuulla Xenian olevan raskaana? En oikeastaan koska meillä oli mahdollisuus olla niin usein yhdessä. Olin raskaudesta kuullessani onnellisempi kuin koskaan. Molemmille: Millaista on ollut oman nettikaupan kanssa? Kumpi päätti Maxin nimen? Olisitteko vuosi sitten uskoneet tähän? Tulevatko vanhempanne hyvin juttuun keskenään? Nettikauppa on tuonut meille kummallekin paljon tietoa ensinnäkin vaatebisneksestä yleensä, mutta myös yrityksen pyörittämisestä joka on mun mielestä ehkä se arvokkain asia tässä. Me kumpikin tykättiin Maxin nimestä, se oli jotenkin yhteinen idea ja sopi täydellisesti kummankin suuhun! 🙂 Ei oltaisi vuosi sitten uskottu tähän, niin paljon upeita juttuja on sattunut, että harvoin niin elämässä käy! :)<3 Tulevat kyllä hyvin toimeen keskenään, mikä on tietenkin hyvä juttu! 🙂
Mistä saitte idean yhteisen yrityksen perustamiseen? 🙂
Mä olin miettinyt nettikaupan perustamista jo kauan ja sitten juteltiin asiasta viime keväänä useampaan otteeseen kunnes päätettiin, että tehdään se yhdessä. Vastuu on kuitenkin mahtavaa jakaa kahden ihmisen kesken eikä tehdä kaikkea yritystoimintaan kuuluvaa täysin yksin! 🙂
S: Besides your family and friends, what do you miss from England?
I suppose I miss the English countryside, dont get me wrong I love the Finnish nature but I hold a special place in my heart for the English countryside, I suppose it comes from spending so many years out in the middle of nowhere climbing.
S:Miksi olit valmis muuttamaan Suomeen niin lyhyen seurusteluajan jälkeen? Eikö pelottanut muuttaa kokonaan toiseen maahan ”vain” naisen takia?
Minulla oli siihen työni puolesta mahdollisuus ja se tuntui hyvältä ratkaisulta meitä ajatellen.
  S:Onko nettikauppa ollut kannattava idea? 🙂 (molemmille oikeastaan) Ja saako S hankittua siitä elantonsa?  Minä hoidan nettikaupan päivittäisen pyörittämisen ja Xenia osallistuu sit varaston valintaan jne. Minä nostan yrityksestämme palkkaa, joten kyllä. Kuinka monesta lapsesta haaveilet? Me ollaan yleisimmin puhuttu kahdesta lapsesta!<3 Suunnittelittko raskautta? Oltiin kumpikin sitä mieltä, että lapsi saa tulla jos olisimme niin onnekkaita ja oltiinhan me. 🙂 Oletko ikinä saanut pysäköiti-/ylinopeussakkoja? Jep, kerran, mutta sain sen oikaisupyynnöllä poistettua, olin siis maksanut pysäköinnistä, mutta väärään tötsään. 😀 Onko teillä kivat naapurit? En tunne heitä, joten vaikea sanoa. 🙂 Mikä toisessa on parasta ja mitä arvostat toisessa eniten? S:ssä parasta on ehdottomasti se, että hän ottaa minut huomioon kaikessa mitä tekee. Hänellä on tapaamistani miehistä ehdottomasti suurin sydän ja siihen minä hänessä rakastuinkin. Hän on luotettava ja meillä on hauskaa keskenään. Hänen kanssaan tuntuu siltä, että ollaan tiimi eikä kaksi erillistä ihmistä!<3 Arvostan hänessä monia asioita mutta päällimmäisenä tulee mieleen se kuin mieletöntä musta oli, että hän halusi muuttaa tänne mun vuoksi. Lisäksi arvostan suuresti sitä, kuinka upeasti hän jo nyt suhtautuu tulevaan pienokaiseemme. S pitää lapsista suuresti ja olen varma, että hänestä tulee meidän lapselle maailman paras isä!<3 P1010563 Miten teidän perheen arjessa näkyy se, että olette S:n kanssa eri kulttuureista? Haha, ruokailussa, ei oikeastaan muuten. S tykkää hieman erilaisesta ruuasta kuin minä, varsinkin jos kyseessä on aamiainen ja lounas. 😀 Onko kuinka selkeää, millaisia perinteitä toistenne kotimaiden kulttuureista haluatte omaksua omalle perheellenne ja opettaa lapsellenne? Esimerkkejä? Haluaisimme yhdistää perinteitä esimerkiksi juhlapyhien osalta. Englannissahan on tapana juhlia esim joulua vasta 25 päivä, joten saatamme tehdä tänä vuonna siten, että 24 päivä syödään suomalaista jouluruokaa ja 25. päivä englantilaista jouluruokaa.  Tässä vain yksi esimerkki joka nyt tuli mieleen. 🙂 Tuleeko usein toisen kotimaan kulttuurista esiin piirteitä, jotka aiheuttaa toiselle hämmästelyä? Välillä! Esim keskusteltiin tossa pari päivää sitten siitä, kuinka englantilaisissa kouluissa saatetaan lähteä omakustanteiselle hiihtoretkelle koulun kanssa, mutta jos ei lapsen vanhemmilla ole varaa, jää lapsi sit kotiin. Mä oli tästä ihan järkyttynyt. Meille kun tasa-arvo ja samat mahikset koulujärjestelmän sisällä on kuitenkin todella suuressa asemassa verrattuna moneen muuhun maahan ja olen sitä jotenkin pitänyt melkeinpä itsestäänselvyytenä. Mä kerroin sit S:lle kuinka sitä lapsena myytiin keksejä ja kortteja luokan voimin ja tehtiin yhdessä matkakassaa, jonka turvin mentiin jonnekin luokkaretkelle. Mitäs muita juttuja on. Ehkä pubikulttuuri, johon mäkin olen itseasiassa ihastunut. Välillä olis kiva mennä lasilliselle ja illalliselle lähipubiin, mutta täällä ei sellaisia ole.. 🙂 Kun S muutti Suomeen, niin oletteko ajatelleet, että pysyisitte täällä vai oletteko ajatellut joskus muuttoa S:n kotimaahan koko perheellä? Olemme puhuneet, että pysyisimme täällä. Koskaan ei voi kuitenkaan sanoa ei koskaan, saapi nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan! 🙂

Lue myös

X