P4110043 P4110046 P4110050 P4110008

Hyvin monet varmasti raskautta ennen pohtivat sitä, millä tavoin raskaus vaikuttaa kehoon. Mitään absoluuttista vastausta ei tiede voi asiaan kuitenkaan antaa, sillä geenit määrittävät niin paljon. Toisella kasvaa vatsa suureksi kohdun ollessa eteenpäin kallellaan, tai jos tilaa ei muuten vain ole. Joillakin mahaa ei näy puolestaan lainkaan, vaikka vauva ihan normaalikokoinen olisikin.
Raskausarvet taitaa olla toinen hyvin yksilöllinen juttu, että joko niitä tulee tai sit ei. Mulle ei niitä ensimmäisessä raskaudessa rintoja lukuunottamatta tullut, eikä tässä toisessakaan ole vielä niitä näkynyt.
En oikein tiedä miten ajattelen siitä, onko ulkoisilla tavoilla mitään merkitystä, mutta olen ottanut omaksi tavakseni rasvailla vatsaa päivittäin jo ihan senkin vuoksi, että iho tuntuu kuivuvan nyt paljon helpommin. Ulkoisia juttuja tärkeämpänä pitäisin kuitenkin sisäisiä asioita eli esimerkiksi sitä, että juo tarpeeksi vettä ja syö paljon hyviä rasvoja.
Mä kyselin tästä äidiltäni joka kertoi, ettei hänelle tullut yhtään raskausarpea, joten taidan kallistua siihen, että meidän kaikkien ihot on vain erilaisia. Joillakin iho on niin kimmoisa ja paksu, ettei siihen tulee arpia vaikka venyminen tapahtuisi yössä (kuten esim maidon nousu, joka mulla aiheutti joitain arpia) ja toisilla niitä tulee puoletaan helpommin.
Jos tässä niitä vielä ehtii tulla, niin sitten tulee, onpahan hyvästä syystä ainakin!<3  Kuvassa muutama käyttämäni rasva, joista vasemmanpuolimmainen ja ylimmäinen saatu kokeiluun blogin kautta. Little butterfly london merkin rasva on aivan ihana tuoksultaan ja tekee ihosta todella pehmeän. Toinen todella paksu ja hyväksi havaittu on tuo Love Boo Mummy, joka todella kosteuttaa! Organiquen voide on puolestaan aavistuksen kevyempää, mutta silti tarpeeksi paksua kosteuttamaan. Tuoksu on tuossa aivan taivaallinen! Mummy Tummy tuoksuu sekin aivan todella hyvältä ja on helposti levittyvää ja paksua. Jokainen näistä on ajanut asiansa erittäin hyvin ja jatkankin samalla rasvauslinjalla loppuraskauden. Yksi yhdistävä tekijä näissä on muuten se, että olen suosinut luonnonkosmetikkaa ihan huomaamattani mitä tulee vatsan kosteutukseen, ja sehän ei ole hassumpi juttu ollenkaan.
Mitä mieltä te olette: uskotteko että ulkoisilla elämäntavoilla (veden juonti, kosteutus yms) on vaikutusta siihen ilmaantuuko arpia, vai onko kyse puhtaasti geneettisistä jutuista?

X