Yhteistyössä Elivon kanssa

P8240152

Sitä jotenkin kuvittelisi, että kaikkein väsyneimmillään äiti olisi siinä vaiheessa kun vauva on syntynyt ja useat yöt menevät valvoessa. Mä muistan esikoisen ajalta sen kuinka silloin meni juurikin näin päin, ehkä johtuen siitä, että silloin mun hemoglobiini pysyi raskausaikana hyvissä lukemissa enkä tarvinnut lisärautaa, en sitten lainkaan.

P7100069

Raskaudet ovat kuitenkin todella erilaisia ja tällä kertaa minunkin hemoglobiini kääntyi aika tiukkaan laskuun raskauden puolivälissä. Kyllä muuten väsytti! Se raudanpuutteen aiheuttama väsymys on jotain niin kokonaisvaltaista ja lamaannuttavaa, ettei siinä mitkään pienet päikkärit enää autakaan. Tärkeintä olisikin saada hemoglobiini nousuun ennen synnytystä sillä siinä saattaa menettää enemmänkin verta, joka puolestaan pahentaa anemiaa.

P8240157 P7100074 P8240154 P8240160

Minä kokeilin raskausaikana nestemäistä rautalisää, joka ei silloin ainakaan sopinut vatsalleni. Suoraan sanottuna en väsymyksen lisäksi jaksanut älyttömiä vatsakipuja, joten raskausaikana pyrin lähinnä syömään mahdollisimman rautapitoisia ruokia eli vihreitä kasviksia, lihaa, kananmunaa ja niin edelleen. Raskauden jälkeen minulla oli kuitenkin aikeissa aloittaa rauta uudestaan ja siihen samaan saumaan sainkin mahdollisuuden yhteistyöhön Elivon rautavalmisteen kanssa, jota olen nyt napsinut siitä lähtien kun vauva oli viikon ikäinen.
Elivo Rauta kokoaa yhteen tablettiin 25 mg rautaa ja sen lisäksi B ja C-vitamiinia. Tärkeimpänä speksinä mulle henkilökohtaisesti oli lupaus valmisteen vatsaystävällisyydestä ja minä voin sen allekirjoittaa täysin. Elivon rautavalmisteessa käytetty rauta on ferrofumaraattia, joka ärsyttää vatsaa vähemmän kuin usein käytetty ferrosulfaatti. Valmiste sisältää runsaasti raudan imeytymistä edistävää C-vitamiinia ja punasolujen muodostukseen tarvittavia B-vitamiineja.
Otan tätä yleensä yötä vasten tai vaihtoehtoisesti aamupalan ja lounaan välissä, Elivo rautavalmisteen voi myös nauttia ruoan yhteydessä, mutta ei maitotuotteiden kanssa, ne kun heikentävät raudan imeytymistä.
Mulla on jälkitarkastus ihan pian ja sit mitataan samalla hemoglobiinit, josta saa enemmän osviittaa siitä miten arvot ovat muuttuneet. Lukemia ei kuitenkaan tarvitse kertomaan sitä, että olen yöheräilyistä huolimatta ollut varsin energinen ja jaksan oikein hyvin päivät ilman päiväunia, samaa ei tosiaan voi sanoa raskausajasta. 😀 Sitä väsynyttä fiilistä ei todella ole ikävä!
Harmin paikka kun en tähän tuotteeseen tutustunut jo raskausaikana, ehkä siinä olisi selvitty hieman pirteämmällä fiiliksellä. Turha kuitenkaan jossitella, tärkeintä että nyt olo on hyvä ja energiat ovat takaisin, jaksaapa pitää hyvin huolta tuosta pienimmästä ja isosiskosta myös!<3
Voin lämpimästi suositella kokeilemaan Elivon rautavalmistetta, jos anemia vaivaa teitä ja olette kokeneet monen rautavalmisteen kaikkea muuta kuin vatsaystävälliseksi vaihtoehdoksi! Mikään ei nimittäin ole turhauttavampaa kuin päästä yhdestä vaivasta, mutta saada siinä paljon pahemmalta tuntuva vaiva vaihtokauppana.

X