Yleinen

Vatsaystävällinen rautavalmiste

7.9.2017 Teksti:

Yhteistyössä Elivon kanssa

P8240152

Sitä jotenkin kuvittelisi, että kaikkein väsyneimmillään äiti olisi siinä vaiheessa kun vauva on syntynyt ja useat yöt menevät valvoessa. Mä muistan esikoisen ajalta sen kuinka silloin meni juurikin näin päin, ehkä johtuen siitä, että silloin mun hemoglobiini pysyi raskausaikana hyvissä lukemissa enkä tarvinnut lisärautaa, en sitten lainkaan.

P7100069

Raskaudet ovat kuitenkin todella erilaisia ja tällä kertaa minunkin hemoglobiini kääntyi aika tiukkaan laskuun raskauden puolivälissä. Kyllä muuten väsytti! Se raudanpuutteen aiheuttama väsymys on jotain niin kokonaisvaltaista ja lamaannuttavaa, ettei siinä mitkään pienet päikkärit enää autakaan. Tärkeintä olisikin saada hemoglobiini nousuun ennen synnytystä sillä siinä saattaa menettää enemmänkin verta, joka puolestaan pahentaa anemiaa.

P8240157

Minä kokeilin raskausaikana nestemäistä rautalisää, joka ei silloin ainakaan sopinut vatsalleni. Suoraan sanottuna en väsymyksen lisäksi jaksanut älyttömiä vatsakipuja, joten raskausaikana pyrin lähinnä syömään mahdollisimman rautapitoisia ruokia eli vihreitä kasviksia, lihaa, kananmunaa ja niin edelleen. Raskauden jälkeen minulla oli kuitenkin aikeissa aloittaa rauta uudestaan ja siihen samaan saumaan sainkin mahdollisuuden yhteistyöhön Elivon rautavalmisteen kanssa, jota olen nyt napsinut siitä lähtien kun vauva oli viikon ikäinen.
P7100074
Elivo Rauta kokoaa yhteen tablettiin 25 mg rautaa ja sen lisäksi B ja C-vitamiinia. Tärkeimpänä speksinä mulle henkilökohtaisesti oli lupaus valmisteen vatsaystävällisyydestä ja minä voin sen allekirjoittaa täysin. Elivon rautavalmisteessa käytetty rauta on ferrofumaraattia, joka ärsyttää vatsaa vähemmän kuin usein käytetty ferrosulfaatti. Valmiste sisältää runsaasti raudan imeytymistä edistävää C-vitamiinia ja punasolujen muodostukseen tarvittavia B-vitamiineja.
Otan tätä yleensä yötä vasten tai vaihtoehtoisesti aamupalan ja lounaan välissä, Elivo rautavalmisteen voi myös nauttia ruoan yhteydessä, mutta ei maitotuotteiden kanssa, ne kun heikentävät raudan imeytymistä.
P8240154
Mulla on jälkitarkastus ihan pian ja sit mitataan samalla hemoglobiinit, josta saa enemmän osviittaa siitä miten arvot ovat muuttuneet. Lukemia ei kuitenkaan tarvitse kertomaan sitä, että olen yöheräilyistä huolimatta ollut varsin energinen ja jaksan oikein hyvin päivät ilman päiväunia, samaa ei tosiaan voi sanoa raskausajasta. 😀 Sitä väsynyttä fiilistä ei todella ole ikävä!
P8240160
Harmin paikka kun en tähän tuotteeseen tutustunut jo raskausaikana, ehkä siinä olisi selvitty hieman pirteämmällä fiiliksellä. Turha kuitenkaan jossitella, tärkeintä että nyt olo on hyvä ja energiat ovat takaisin, jaksaapa pitää hyvin huolta tuosta pienimmästä ja isosiskosta myös!<3
Voin lämpimästi suositella kokeilemaan Elivon rautavalmistetta, jos anemia vaivaa teitä ja olette kokeneet monen rautavalmisteen kaikkea muuta kuin vatsaystävälliseksi vaihtoehdoksi! Mikään ei nimittäin ole turhauttavampaa kuin päästä yhdestä vaivasta, mutta saada siinä paljon pahemmalta tuntuva vaiva vaihtokauppana.

Kommentit (8)

Syön! 🙂 Biotiini strongia aina kausiluonteisesti! 🙂 Ihan ehdoton ja vauvatukkaa pukkaa oikein urakalla kun valmistetta on syönyt jonkun aikaa! 🙂

Hauska sattuma, että kävin juuri eilen ostamassa lisää rautatabletteja, jotka loppuivat mulla jo kuukausi sitten! Olo oli todella väsynyt, kunnes muistin että en ole ottanut rautatabletteja pitkään aikaan. Juoksen pitkiä matkoja, joten lisärauta ei ole ollenkaan pahitteeksi.

Kaikista harmillisinta ettei neuvola (useinkaan) huolehdi varastoraudan eli ferritiinin mittaamisesta, se kun on parempi mittari raudanpuutokseen kuin hb. (Ensin elimistö käyttää varastot ha vasta sen jälkeen alkaa laskea hb).
Itselläni oli hb 150, mutta ferritiini vain 5 (pitäisi olla yli 50) joten söin lisärautaa 200mg/pv kok raskauden ja ny sen jälkeenkin.

Voi kun olet kaunis! Ja niin terveen näköset hiukset! 🙂

Tuote sisältää c vitamiinia kuten suurinosa rautavalmisteista. C vitamiini piristää joten ei kannata yöksi ottaa 🙂

Jos tahtoo että rauta imeytyy parhaiten, kannattaa herätä paria tuntia normaalia aiemmin, vetäistä huiviin appelsiinimehun kanssa ja palata unille. Näin pääsee hyvin imeytymään. 🙂

Nämä Elivon rautatabletit ovat kyllä huippuja! Olen kanssa käyttänyt näitä, eikä ole kyllä tullut maha kipeäksi, mikä on todella ihanaa 🙂

Heissan! Syötkö jotain lisäravinnetta/vitamiineja hiusten hyvinvointiin? Sulla on todella upeat ja paksunnäköiset hiukset! Itse oon nyt viimeisilläni raskaana ja oon kuullut monelta kauhutarinoita hiusten katkeilusta ja ohentumisesta imettämisen aikana.

Syön! 🙂 Biotiini strongia aina kausiluonteisesti! 🙂 Ihan ehdoton ja vauvatukkaa pukkaa oikein urakalla kun valmistetta on syönyt jonkun aikaa! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *