Xenia's day

Vaunuasiaa uuden tulokkaan myötä

Teksti:

Meillä on täällä melkoinen pähkäily meneillään. Nimittäin se, mitenkä toimitaan vaunujen suhteen kun uusi tulokas syntyy.
Tyttäreni tulee olemaan just sen 3 vuotta ja osan matkasta kyllä kävelee jo nyt hyvin. Mutta, me käydään päivittäin koiran kanssa lenkillä epätasaisemmassa maastossa ja olisi kiva kuitenkin jo koirankin takia kävellä ihan hyviä ja välillä myös ripeitä lenkkejä, jotka 3-vuotiaalle ovat liikaa. Eri asia sit kun mennään vaikkapa puistoon tai ollaan kaupungilla. Sit toki mennään vaikka kuinka hitaasti.
Niinpä mietinnässä on ollut joku sellainen sporttinen ratas, mihin mahtuisi peräkkäin sekä vastasyntynyt että tarvittaessa myös tyttäreni. Sellaiset, jotka kävisi myös pitkien päivien aikana kaupungilla tai vaikkapa matkalla. Mietittiin myös seisomalautaa tai ”satulaa”, mutta monet sanovat ettei se ole välttämättä paras vaihtoehto pidemmille kävelyille/epätasaisemmassa maastossa kun askelia pitää koko ajan varoa ja sitä seisomalautaa ”potkii” helposti.
Mä olen nyt googletellut aivan valtavasti ja tähän mennessä nämä kaksi allaolevaa ratasta kiinnostaa ainakin. Mulla ei ole siis mitään käsitystä näistä, joten kertokaa mielellään kokemuksia ja toisiakin vaihtoehtoja jos teillä sellaisia on. Kiinnostaa siis nimenomaan sellainen, jossa vauva on työntäjän puolella taaperon istuin osoittaa menosuuntaan ja jossa ratas itsessään on mahdollisimman kompakti ja myös lenkkeilyyn sopiva.
vaunupohdintaa
Miten vaikeita juttuja. Jos ikäeroa olisi vaikka 2 tuskin edes kyselisin, mutta meillä on kyllä edelleen vaunut käytössä ja usein tyttö kävelee tosiaan osan matkasta ja osan sit lepuuttelee jalkoja. Välillä myös ottaa tirsat rattaissa, joten sekin olisi hyvä huomioitava jos olemme pidemmän päivän liikenteessä, kuten hyvin usein tapahtuu. Toki voi olla ettei 3-vuotias enää välttämättä nukukaan päikkäreitä, mutta vaikea kuvitella että tässä 6 kuukauden aikana unentarve nykyiseen verrattuna vähenisi niin suuresti..
Kokemuksia kaivataan, kuten varmasti huomaatte! Paljon maastossa liikkuvat ja muutenkin paljon ripeästi ulkoilevat: Oliko satula/seisomalauta teille hyvä vaihtoehto vai oliko se ”tiellä” koko ajan?

Lue myös

X