IMG_2136

Vauva-arki ei tosiaan ole sieltä hohdokkaimmasta päästä. Tulipa vain muutama juttu mieleeni:

 • Yrität nuuhkutella vauvan päälakea ja vauva heiluu niin paljon, että lyöt nenäsi joko hänen päähänsä tai hän pukkaa suurin piirtein päällään sulta silmän mustaksi. Kun kannat vauvaa, vauva kääntää itseään menosuuntaan niin että hänestä on vaikea pitää kiinni. Jos vauva saisi päättää, hän sukeltaisi pää edellä sylistä pois..Missä on ne ihanat halit? 😀
 • Ruokailun aloittaminen on hauskaa…Ja pesukone laulaa. Ihan sama mitä ruokalappuja käytät, hihat ja sitä myöten joka ikinen paikka on ihan maississa, porkkanassa, perunassa ja ties missä.
 • Vauvat ovat pieniä porsaita ja kehut heitä heidän röyhtäyksistään tai paukuttelusta. Vähän olisi eri meininki vaikka omaa miestä kohtaan. 😀
 • Oman vauvan pää tosiaan tuoksuu maailman parhaalta ja kaikki muukin hänessä on omaan silmään suloista. Hieman kaljuuntuva päälaki ja takatukka saavat mut huokailemaan ja sama juttu on niiden michelin säärien kanssa. Ai että, kyllä se vain on suloinen.
 • Öisin taas herättyäsi laittamaan tuttia suuhun vannot, ettet enää koskaan toivo lisää lapsia, mutta vauvan väläyttäessä hymyn aamulla ihmettelet, miten voisit jättää tämän tähän..
 • Yöheräämisiin mulla on kaksijakoinen fiilis. Periaatteessa olen ihan koomassa ja väsynyt, mutta toisaalta en tiedä mitään parempaa kuin sen fiiliksen kun vauva suurin piirtein hyökkää rintaan kiinni lähes unissaan ja nuhahtaa siinä ruokaillessa. Liikuttavaa!
 • Vaippojen vaihto ei hetkauta sit yhtään. Oli se sisältö sit mitä hyvänsä tai suurin piirtein niskassa asti. Se on elämää.
 • Joka ikiset vaatteet ovat puklussa ja kun ne ovat tarpeeksi likaiset, käytät omia hihoja suurin piirtein vauvan kuolan pyyhkimiseen. Sitähän nimittäin tulee. Paljon.
 • Vaihdat lakanat ja ehdit nauttia niistä puhtaana about 5 sekunttia. Joko siellä on maitoa, puklua tai muuten vain hikoilet kuin pieni porsas imettäessäsi.
 • Jos olet kotoa poissa, joudut pumppaamaan maitoa rinnoista pois. Tai lypsämään rintoja lavuaarin päällä kun tuntuu siltä, että ne räjähtävät ihan kohta. Been there done that. 😀
 • Olet täynnä naarmuja kun vauva raapii niillä pienillä kynsillään joiden leikkaaminen on ehkä työläintä ikinä. 😀

Ja loppujen lopuksi lapseni ovat parasta mitä elämässäni on, miehen ja muiden perheenjäsenteni lisäksi. Parhaat asiat elämässä eivät ole niitä helpoimpia asioita, päinvastoin oikeastaan. Arki palkitsee yllättävissä kohdin. Kun huomaat rutiinien tuovat tulosta ja vauva nukkuu yönsä. Tai kun huomaat miten vauva nauttii sinun tekemääsi ruokaa, kun näet miten sisarukset tulevat hyvin toimeen keskenään ja isosisko tanssii pikkuveljelle. Tai kun tyttö tulee aamulla meidän sänkyyn, jossa loikoillaan jo valmiina pojan kanssa (minä yleensä ihan silmät ristissä ja poika aivan virkeänä) ja makoillaan kaikki yhdessä hetki ennen ylösnousemista. Pieniä, mutta niin suuria asioita, jotka merkitsevät kaikkein eniten!<3
 

X