ruoka

Vegaaniset browniet – makeutettu taateleilla

Teksti: Xenia

Mä yritän aina etsiä uusia reseptejä, joiden avulla voin nauttia aavistuksen terveellisemmistä herkuista. Kyllä minäkin rakastan salmiakkia ja suklaata, mut toisaalta on myös kiva jos voi tehdä sellaisia herkkuja, joidenka sisällön tiedät täsmälleen. Esimerkiksi näissä ei ole mitään huonoa ja kohtuudella nautittuna ne ovat hyvinkin terveellisiä – mutta syntisen hyviä. Meillä upposi koko pelti ensimmäisenä päivänä ja mieheni pyysi tekemään näitä lisää – se jos mikä kertoo paljon. Resepti on täältä, minä muutin sitä aavistuksen taateleiden määrän ja työvaiheiden osalta! 🙂

Tarvitset:

    • n.350g kivettömiä taateleita
    • lämmintä vettä
    • n.130g maapähkinävoita  (sokeroimaton/suolaamaton)
    • ripaus suolaa
    • 30ml sulatettua kookosöljyä
    • reilu 30g makeuttamatonta kaakaojauhetta
    • 60g tummaa suklaata pieninä palasina (mulla oli käytössä 70%)

_DSC7104

Työvaiheet:

    • Liota taateleita lämpimässä vedessä n.10 minuuttia
    • Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja vuoraa uunivuoka (mulla oli käytössä Ikean lasinen 17x26cm uunivuoka) leivinpaperilla.
    • Lisää taatelit tehosekoittimeen ja painele seosta aina reunoilta alas. Lisää vettä kunnes seos muodostaa paksun tahnan. Tähän voi mennä taateleiden tuoreudesta riippuen vajaa dl:sta huomattavasti suurempaan määrään.
    • Lisää maapähkinävoi, kookosöljy, kaakaojauhe ja sekoita kunnes seos näyttää tasaiselta. Minä käytin tässä hyväksi tehosekoittimen mukana tullutta vartta, jolla saa työnnettyä massaa tehosekoittimen käynnissä ollessa alaspäin.
    • Lisää lopuksi vielä hienonnettu tumma suklaa ja sekoittele käsin.
    • Painele seos vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes reunat alkavat hieman ”kuivahtamaan”.
    • Nosta browniet vuuasta tasolle ja odota jäähtymistä ennen kuin leikkaat ne. Nämä paranevat mielestäni jääkaapissa oltuaan, joten jos maltat, jätä hieman myös seuraavalle päivälle. 😛

 

Lue myös

X