Xenia's day

Vege Tikka Masala

Teksti: Xenia

Resepti on alunperin täältä. Olen muuttanut mitat meidän yksikköihin ja muokannut reseptiä aavistuksen. Tätä on tehty jo kahdesti ja toimii ihanasti etenkin näin kylminä pakkaspäivinä! Lämmittää ja on kaikin puolin hygge ruoka!

Tarvitset

  • Iso keltainen sipuli
  • 2 keskikokoista valkosipulin kynttä
  • 2-3cm kuorittua inkivääriä
  • 10 tuoreen korianterin vartta lehtineen
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl kuminaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/4 tl kanelia
  • 1 tl paprikamaustetta
  • 1 1/2 tl garam masala maustetta
  • 400g tölkki kokonaisia tomaatteja (esim Mutti)
  • 400g tölkki/pullo paseerattua tomaattia (esim Mutti)
  • noin 1,5dl soijajugurttia/kaurajugurttia/maitoon tehtyä jugurttia
  • 400g tölkki kookosmaitoa tai kookoskermaa
  • sokeria tai hunajaa maun mukaan
  • puolikas kukkakaali
  • 3 isoa porkkanaa
  • noin 400 g tölkki/purkki kikherneitä
  • 200g pakasteherneitä

IMG_1300

1. Survo sauvasekoittimella puolikas sipuli, valkosipulit, korianteri, raastettu inkivääri ja 1 rkl oliiviöljyä tasaiseksi tahnaksi. Tämän voi tehdä myös tehosekoittimessa, mutta omani kohdalla määrä oli niin pieni, että tasaisempaa jälkeä tuli sauvasekoittimella.

2. Lämmitä oliiviöljy keskilämmöllä isolla paistinpannulla ja lisää toinen puolikas sipulia silputtuna ja mausteet perään. Sekoittele ja anna makujen ja tuoksujen muodostua noin kymmenen minuuttia. Älä kuitenkaan polta seosta!

3. Lisää tämän jälkeen tölkkitomaatit mehuineen, paseerattu tomaatti, jugurtti, aluksi tekemästi korianteritahna ja puolet kookosmaidosta tai kermasta. Minä lisäsin alkuperäisestä reseptistä poiketen aavistuksen hunajaa, joka taittaa tomaattien kitkeryyttä pois. Lämmitä keskilämmöllä viisi minuuttia.

4. Lisää suupaloiksi paloitellut kukkakaalit ja pieniksi viipaloidut porkkanat ja anna kiehua miedolla lämmöllä mieluiten kannen alla vähintään 20 minuuttia kunnes vihannekset ovat sopivan pehmeitä.

5. Lisää huuhdellut ja siivilöidyt kikherneet, pakasteherneet ja loput kookosmaidosta tai kermasta ja anna kiehua hiljakseen vielä viisi minuuttia.

6. Tarjoile riisin tai kvinoan kaverina ja koristele korianterilla.

Niin hyvää, ettei sanotuksi saa ja uppoaa myös meidän perheen pienimpiin. Tästä tulee sellainen satsi, että me syötiin tätä kaksi päivää illalliseksi, eli halutessasi voit pienentää annosta tai pistää puolet valmiista kastikkeesta vaikka pakkaseen! 🙂

 

Lue myös

X