Xenia's day

Verikokeiden tulokset ja mahdollinen uusi tontti

Teksti: Xenia

Kävin maanantaina verikokeissa ja sain niiden tulokset nyt.  Vastauksena, että kaikki ovat viitearvojen sisällä, mutta tarkempi tutkiminen aiheuttikin sit melkoisia ahaa-elämyksiä.

Ei tarvinnut paljon yllättyä kun huomasin ferritiinien olevan 13. Menee nimittäin yksyhteen sen kanssa, mikä olotila on. Hyvin nukutuista öistä huolimatta olo on välillä tosi tahmainen tai sellainen sumea. Tosi vaikea selittää. Hengästyy nopeasti ja välil pitää ”haukkaa happea ihan tekemättä mitään vaikka olenkin ns ”hyväkuntoinen”. Aloin sit tutkimaan tarkemmin omaa hemoglobiinia, sillä multa ei ole ferritiinejä ennen otettukaan. Näyttää siltä, että mulle ”ominanen” hemoglobiini on noin 150, mikä mulla on ollut ennen tyttöä lähes aina(kiitos kanta.fi) ja jopa tytön raskauden aikana hemppa on ollut siellä 130-140. Lucky me. Toisaalta silloin vedin kyllä kaksin käsin punaista lihaa, että ilmankos.

Sen jälkeen otetuissa verikokeissa voi nähdä selkeää laskemista. Pojan raskautta ennen hemoglobiini oli alempi kuin tyttöä ennen ja nyt vieläkin alempi. Tässä on siis taidettu tankata rautavarastot loppuun lasten jälkeen ja niiden kasvattaminen ei ole naisena niin helppoa.

Asiasta enemmän luettuani mulla on melkoinen ajatuspohdinta päällä sen suhteen mitä tehdä. Rautatabletteja pitäisi vetää olan takaa, mutta vatsa menee niistä mulla todella sekaisin ja mulle sopivimmassa muodossa saatava rauta on vuorokausiannokseltaan niin pieni (20 mg), ettei auta tässä tilassa muuhun kuin ehkä ylläpitämään nykyistä tilaa, jos sitäkään. En nyt oikein tiedä mitä tehdä. Kilpirauhasarvot oli hyvät, samoiten muut arvot kuten kolesteroliarvot hyvän kolesterolin ollessa huonoa korkeampi mikä on ilmeisesti todella hyvä. Ilmankos toisaalta kun vedän hyviä rasvoja ja kalaa aika runsaasti.

Nyt siis pohdinta päällä. Pitäisikö harkita raudan suonensisäistä tiputtamista (missä?!), vetää sen lisäksi kaksin käsin punaista lihaa vai mitä. Sen kuitenkin tiedän, että näillä oireilla ja tiputteluilla ei varmaan asiaan mitään positiivista muutosta tule ilman että tuo arvo saadaan nostettua. Sekin tuli mieleen, että nyt kun asiaa luen niin moni oire sopii kuvaan. Olen nämä kaikki kierron sekoillut pistänyt aina vaan kaiken muun piikkiin, mutta mitä jos ongelma on koko ajan ollut nimenomaan tuo puutteellinen rauta, joka monella oirelee kierron sekoiluna?

Kuulisin todella mielelläni teiltä neuvoja yms. Laitoin jo kyselyä yhdelle lääkäriasemalle tähän liittyen, sillä jotenkin tämä on saatava hoidettua.

Ja ainiin. Talo pitäisi pistää myyntiin nyt. Tehtiin nimittäin ehdollinen tarjous tontista ja se hyväksyttiin. Ai samperi kuinka jännää!!!! 🙂

ps. Siirsin tuon Artekin penkin meidän eteiseen ja sehän on kuin luotu siihen. Piti myös hyödyntää tämä ihana auringonpaiste ja kuvata koko talo niin voi tarvittaessa antaa kuvia myös välittäjille! 🙂 Jänniä aikoja eletään!

Lue myös

X