Xenia's day

Verot ja tulot

Teksti: Anna.fi
Voin väittää jo valmiiksi, että pelkästään otsikko koukuttaa ihmisten mielenkiinnon.. 😀
Olen etuoikeutettu siinä mielessä, että tiedän opiskelujen puolesta miten mun asiat pitää hoitaa, ja mitkä on asioiden hoitamatta jättämisen seuraukset. Tienaan blogillani, mutta en saa sitä ilmaiseksi. Lopullinen postaus on murto-osa siitä, mitä minä teen päivisin. Laskin yksi viikko, että mulla menee keskimäärin noin 4-5 h päivässä blogin ylläpitoon, jokaikisenä päivänä. Mutta, tiedättekö miksi teen sitä? Siksi, että mä nautin siitä. Mä istuin sunnuntaina noin kymmenen tuntia koneella tekemässä postauksia matkojen ajaksi, jonka lisäksi olen suunnitellut jo valmiiksi Dubain matkan postauksia. Mä pohdin, ideoin ja suunnittelen hommia valmiiksi, ja sen lisäksi otan koneen minne menenkin.
Älkää kuvitelko, että mä valitan, sillä sitä en suinkaan tee. Sen lisäksi, että suunnittelen asioita, otan kuvia, kirjoitan sähköposteja, vastailen kommentteihin, teen videoita yms. Mutta, koska mulla on toiminimi, teen myös kausiveroilmoituksia, arkistoin kuitteja, maksan arvonlisäveroja, tuloveroja ja yrittäjäeläkemaksuja. Kukaan ei niitä maksa mun puolesta, Tradedoubler kun on saanut vapautuksen julkaisijoiden verojen maksuista. Toisin sanoen, kaikki Tradedoublerin kanssa yhteistyötä tekevät joutuvat itse miettimään, miten veronsa maksavat, ottamaan selvää asioita, laskemaan ja ylipäänsä ottamaan vastuun omien veroasioidensa hoidosta. Sanottakoon nyt tähän väliin vielä, etten ole saanut penniäkään blogista ilman, että olisin siitä maksanut veroa. 
Jokaisella työllä on huonot ja hyvät puolensa. Ja kyllä, lasken bloggaamisen työksi; saan siitä elantoni ja maksan siitä veroa, joten eiköhän se työn kriteerit täytä. Tiedän, että Suomessakin on monilla aloilla palkkataso aivan persiillään, ja siihen toivottavasti tuleekin muutosta vielä joskus. Haluaisin kuitenkin korostaa, että Suomi on vapaa maa. Jokainen meistä voi tehdä mitä lystää. Ja minä todella olen sitä mieltä, että meistä jokaisella on mahdollisuus mihin vain. Vaikka kovin moni luuleekin minun elävän isäni, poikaystäväni, perinnön tai lottovoiton turvin (se siitä feminismistä, eihän nainen voi Suomessa tienata.. :DD), olen saavuttanut tämän hetkisen taloudellisen asemani puhtaasti omalla työlläni.
Se, että Suomi on tasa-arvoinen maa, näkyy muun muassa koulutuksen maksuttomuudessa. Jokainen meistä saa ilmaiseksi opiskella vaikka lääkäriksi, jonka tienestit kuitenkin ovat korkeinta kastia Suomessa. Jotta tämä olisi mahdollista, joutuu meistä jokainen maksamaan veroja. Minä olen saamastani ilmaisesti koulutuksesta kiitollinen, ja siksi maksankin mielelläni oman osuuteni tämän yhteiskunnan tuloista. Ja ihan tosissaan, kukaan ei voi sanoa sitä, että valmennuskurssi-instituutio tekee Suomesta epätasa-arvoisen maan. Kurssin kun saa parilla sadalla, joten tuskinpa siitä jää kiinni. Toki, perhetaustat ja kasvatus vaikuttavat paljon siihen, mihin ihminen pyrkii elämässään, mutta se on asia, mihin on hyvin vaikea yhteiskunnan tasolla puuttua. Jokatapauksessa, objektiivisesti tarkasteltuna meistä jokaisella on mahdollisuudet mihin hyvänsä.
Mulla olisi niin paljon sanottavaa tästä asiasta, mutta kaikkea en viitsi sanoa ääneen. Mua ihmetyttää se ajattelumalli, että koska itse tienaan tämän ja tämän verran, on se väärin, että toinen saa ”helpolla työllä” rahaa. Korostan edelleen sitä, että jokaisella on varmaan käsitys siitä, mitä omassa tavoiteammatissaan tienaa. No, tässä vaiheessa ihmiset ajattelevat, miksei bloggaajien tulotasoa kerrota? Se johtuu ensinnäkin siitä, että bloggaamisella on Suomessa saanut tienestinsä niin vähän aikaa, joten luotettavaa ja oikean suunnan antavaa pohjalukemaa ei vielä ole edes verottajan tiedossa. Miksei sitten yksittäinen bloggaaja halua kertoa bloggaajien tuloja:? Tuloihin vaikuttaa uniikkien käyntien lisäksi sivun näytöt, komission tasot, erityisdiilit yms. Toisin sanoen, saman lukijamäärän tavoittavilla blogeilla voi olla täysin erilaiset tulot. Toiset bloggaa eri portaaleissa, joista saa suoraa palkkaa, toiset on omillaan, ja kukaan ei ole välikätenä viemässä mitään. Toisaalta portaaleissa saa omaa blogiaan esille ja saa säännöllisen ja tasaisen tulon, joten ymmärrän erittäin hyvin, miksi joku haluaa niissä olla. Mä henk.kohtaisesti tykkään siitä, että oon ainut ihminen jolle loppupeleissä vastaan omasta työstäni. Toki, teillehän sitä blogia tehdään itseni lisäksi, mutta ymmärtänette pointtini.
Tää on hemmetin arka aihe, mutta jos ajattelee aivan yksinkertaistaen niin miksi? Minä teen tätä työkseni, saan siitä palkkaa. Toinen tekee jotain muuta ja saa siitä palkkaa. Se, että teen tätä työksi, ei poista sitä, että mä rakastan tätä juttua yli kaiken. En toki laske tämän varaan koko loppuelämäkseni, mutta eiköhän mun koulutuksella ja tällä pohjalla ihan hyvä duuni vielä joskus saada. Itse uskon siihen, eikä muulla olekaan väliä. Lisäksi mun täytyy sanoa ihmisille, jotka ovat kovin huolissaan siitä, että bloggaaminen on niin noloa CV:ssä, get over it! 🙂 Miten se voi teitä haitata jos on hei yksi ihminen vähemmän hakemassa sitä samaa duunipaikkaa, kun ei se kuitenkaan voi päästä edes haastatteluun nolattuaan itsensä koko kansan keskuudessa.;D Loppu oli sit ironiaa ja huumoria, ei pidä ottaa tätä niin vakavasti!
Keskustelu on sallitty, asiallinen sellainen tietenkin!:)

Lue myös

X