Xenia's day

Vierashuone

Teksti: Xenia

Siitä taitaakin olla jo pidemmän aikaa kun olen kuvannut meidän vierashuonetta, mutta ajattelin, että nyt on sopiva hetki. Verhotangot odottaa yhä edelleen Narniaksi ristimämme vierashuoneen komeron perällä. Sen komeron sisällöstä kun on suuri osa muuttamassa autotalliin jahka se on valmiimpi. Ajatuksena olisi laittaa tähän joko kevyet valkoiset verhot, tai sit harmaat pimennysverhot. Aurinko kun nousee just tästä kulmasta, joten tämä on aika valoisa huone aamuisin.

P8160208

Meillähän oli tässä huoneessa alunperin sellaiset sinivihreät seinät, mutta koettiin ne sit kuitenkin liian kylmiksi tässä huoneessa, johon aamun jälkeen tulee ns kylmä valo. Sama maali olisi etelän suunnalla varmaan oikein mukiinmenevä, mutta kaivattiin huoneeseen aavistus enemmän lämpöä, joten maalattiin seinät hyvin neutraalilla harmaan sävyllä. Itseasiassa tämä harmaa on niin kovasti mieleeni, että olen harkinnut sitä olkkarin ja ruokatilan yleissävyksi, pistetään harkintaan.

Tuo Höyhen -sävy on mun makuuni tässä olkkari-ruokahuone-keittiö -tilassa vähän pliisu, se ei oikein ole valkoinen, muttei myöskään harmaa.

P8160210

Meillä on tuolla myös vaaterekki, jäännöksenä aupair -ajasta ja olen siihen lisäillyt mun takkeja. Kummasti kun tuo eteisen kaappi täyttyy lasten takeista, haalareista, kuravaatteista, pipoista, hankoista ja muusta tarpeellisesta, joten luovutin sen jälkeen kun kaikki oli niin tiukassa paketissa, että hyvä kun sai yhden vaatteen sieltä pois, ilman että kaikki muukin tuli perässä. Tarkoituksena on myöhemmin siirtää takkeja tuohon yläkuvassa näkyvän oven takana olevaan Narniaan, ja ehkä hankkia esim piano, jos lapset siihen osoittavat innostumisen merkkejä myöhemmin. Jos ei niin lipasto voisi olla todella kiva tuossa ja sen päällä vaikkapa kaunis lamppu ja peili! 🙂

P8160203

Edelliseen postaukseen viitaten. Haluaisin tuoda tännekin vähän viininpunaista tyynyjen tai viltin muodossa. Mustia yksityiskohtia jo löytyykin ja ne tuovat kivasti kontrastia, mutta vähän kaipaisin tähän huoneeseen lisää sitä jotain. Noh, verhot tekevät varmasti jo paljon, tässä menee kuitenkin varmaan toiset 2.5 vuotta ennen kuin ne saadaan ylös. Tuollaiset pienet jutut on välillä kauhean vaikeita tehdä. Ne kun eivät muuta elämää mitenkään, mutta silti pitää kaivaa tarvikkeet esiin jne. Pitäisi tehdä lista pienistä jutuista ja tehdä kaikki saman päivän aikana. Ehkä se olisikin muuten järkevää.

P8160216

Oven viereisessä valkoisessa laatikossa majailee mun kuntoilutarvikkeet, joita poika käy alvariinsa näpelöimässä. Ihan vielä ei kuitenkaan jaksa nostaa 12 kilon kahvakuulaa, se olisikin jo melkoista! 😀 Mä otin muuten keittiön maton nyt hetkeksi pois, enkä vielä tiedä laitanko sitä takaisin ollenkaan. Se on nyt ulkona pestävänä kun maidot lensi sen päälle, mutta lets face it: tätä tapahtuu meillä harva se päivä ja sen lisäksi poika ei ole vielä tuossa syömisessa mitenkään kovinkaan siisti. Ja pakkohan sitä on kuitenkin harjoitella! 🙂

P8160218

Ihan rehellisyyden nimissä siistin tuota työpöytää hieman ennen kuin otin kuvan. Se on nimittäin aina kaaoksen vallassa. Näette tuossa myös mun luokattoman hyvät photoshoppaus -taidot. En vain halunnut mieheni post -it muistutuksia työhön liittyen tänne.

Sellainen vierashuone meillä. Pikkuhiljaa sekin on menossa siihen suuntaan, että siellä on kotoisaa olla. Se on muuten nimenomaan aina se tunne mitä haen takaa kun sisustan. Mikään muu ei merkitse kuin se, että omassa kodissaan viihtyy! 🙂

Mukavaa alkavaa viikonloppua teille kaikille!<3

Lue myös

X