Xenia's day

Viikon parhaat & huonoimmat

Teksti: Xenia

PARHAAT

 • Sain eilen varattua niin lauttaliput kuin autovuokran Englannin ja Kroatian reissun ajalle. Puolet ajasta poika marisi sylissä minkä kerkesi samalla kun minä heitin korttitietoja nettiin. Mä olen aina rakastanut järjestellä asioita (paitsi vaatekaappeja, heh), ja esimerkiksi reissujen ja häiden järkkääminen on mun juttu. Se fiilis kun voit vetää yli yhden asian listalta on aivan paras. Ja toki se on myös kiva tapa asennoitua tulevaan matkaan.
 • Satuin eilen myös katsomaan lentoja joulun ajalle Enkkuihin ja varasin ne saman tien kun olivat sen verran edulliset. Mahtavaa kun nykyisin suoria lentoja Heathrowlle saa sellaiseen hintaan, ettei todellakaan harmita maksaa. Meidän lennot kaikilta oli yhteensä jotain 419€ ja kun käytin Amexin pointseja, maksettavaa jäi enää 120€. Siitä tulikin edullisempi joulu, ei haittaa yhtään.
 • Keskiviikko oli aivan ihana päivä ja se antoi mulle voimaa ja paljon. Pojan ensimmäinen vuosi on ollut perheen osalta suurta kasvua, kun tytön on pitänyt omaksua uusi rooli ja hyväksyä myös se, että tässä on nyt toinenkin silmäterä perheessä. Nyt kuitenkin ollaan jo siinä vaiheessa, että välillä nämä kaksi saattavat jopa leikkiä keskenään, ainakin hetken aikaa. Ja uskon, että esimerkiksi parin vuoden päästä tilanne on jo vieläkin parempi kun tyttö on 6 ja poika 3. Pikkuvauva-aika on periaatteessa aivan ihanaa, mutta ainakin omalla kohdalla myös todella raskasta. Mä lukeudun niihin, jotka ei vaan osaa nukkua kun on vastasyntynyt talossa ja näin jälkikäteen sitä ihmettelee, miten ihmeessä sitä vaan jaksaa. Varmaan hormoneita kiittäminen.
 • Edessä oleva viikonloppu saa mut iloiseksi. Kunhan poika tuolta herää lähdetään lasten kanssa synttäriruokaostoksille ja huomenna pitäisi hakea pojan kakkukin ja koristella koti – toinen asia mitä rakastan. Ylipäänsä juhlien järjestäminen on ehkä parasta mitä tiedän. Kaikki alkaa teemasta ja jatkuu aina koristeista tarjoiltaviin ja kakkuun. Mä olen varmaan enemmän innoissani kuin synttärisankarit..
 • Banaanipannukakut, joista on pikavauhtia tulossa myös perheen pienimmän suosikki. Mahtavaa kun löytyy tällainen iltapala/aamupala/herkku, joka maistuu kaikille. Lapset rakastavat näitä maapähkinävoin kanssa, minä Kreikkajugun ja erilaisten marjojen tai hedelmien kanssa ja mies Nutellan kanssa. Hyi häntä! 😀 Vaikka myönnän, että välillä jos on kauhea sokerihimo, olen käynyt Nutella -purkilla lusikan kanssa ja ei muuten ole jäänyt yhteen lusikalliseen.
 • Öö näin, että on tulossa turkinpippurisuklaa Fazerilta. En edes lähde tästä eteenpäin. Haluan! Heti! (ks huonoimman listan ensimmäinen kohta)
 • Alakerta loistaa puhtauttaan. Päädyin jopa hinkkaamaan keittiön kaapinovet puhtaiksi. Mulla on täällä onneksi kaksi apulaista, jotka rakastavat sitä kun siivoan. Saapa siis jotain kotitöitäkin tehtyä samalla kun lapset leikkivät aina siellä missä minä olen. Illasta vielä yläkerran vuoro!

IMG_1189

HUONOIMMAT

 • Se siitä juhannuksen jälkeisestä detoxista. En tiedä mikä mussa on, mutta luulen, että mun viimeisinkin itsehillinnän ripe katosi jonnekin tuonne kotiinpaluumatkalle. Oikeasti. Olen jokaikisenä päivänä syönyt joko suklaata tai juuston makuisia ruissipsejä. Totesinkin eilen miehelleni, että ainut keino tähän on se, ettei meillä olis mitään kaapissa. Helpommin sanottu kuin tehty kun sunnuntaina on synttärijuhlat.  Muita kohtalontovereita? Ehkä ensi viikolla?
 • Maanantai oli ihan kauhea päivä. Nyt jälkikäteen ajateltuna. Mä olin varmaan kiukkuinen kaiken viikonloppuna vedetyn karkin jäljiltä ja lapset muuten vain huonolla tuulella. Ei muuten mikään paras kombo. Taisin maata suurimman osan päivästä tuossa eteisen matolla samalla kun lapset leikkivät ympärillä. Jos edes nousin hetkeksi, pojalle tuli ikävä ja pakko myöntää, että mietin siinä jo hetken miten ihmeessä saan kaiken tarvittavan tehtyä nyt kun olen heidän kanssaan ihan yksinään kotona pari viikkoa. Sitä kun ei haluaisi missään tapauksessa myöskään istua sisällä vaan ottaa ilon irti meidän yhteisestä lomasta. Onneksi tuli tiistai, keskiviikko ja torstai ja nyt viikonloppu!<3
 • Mun kahvin lipittely on taas saavuttanut omat sväärinsä eli rajat, jonka jälkeen ei enää hyvää seuraa. En vain voi sille mitään, että aamusta on aivan super kiva juoda paaaaljon kahvia ja samaten lounaan jälkeen. Kröhöm. Kahvikuppi tässä vieressä tälläkin hetkellä. Oikolukiessa mennään jo toista kupillista..
 • Uni. Tällä viikolla on ollut tosi kuuma ja olen hikoillut öisin kuin pieni porsas. Ei muuten varmaan auta asiaa ne suolaiset ruissipsit.. NYT täällä on onneksi taas ihanan viileä, jes!<3

 

IMG_1191

Mitä ihaninta viikonlopun alkua kaikille!<3 Palaillaan sit juhlaherkkujen ja kakkujen ynnä muiden koristeluiden kera hyvin pian!

Alla viikonlopuksi päivitetyt kesäalekampanjat! 🙂

X