elämä

Viikonlopun kuulumiset

10.9.2016 Teksti: Xenia

Meillä on tänään jo pidemmän aikaa suunnitteilla olleet iltamat. Neljä paria ja kaikkien lapset jää tällä kertaa isovanhempien luokse hoitoon. Ystäväni on tekemässä aivan älyttömän hyvää ruokaa, mietin tässä just erilaisia vaatevaihtoehtoja jotka sopii tähän illan teemaan – eli rauhassa syötyyn isoon illalliseen! <3

Tää viikko meni välillä tosi hyvin ja välillä tosi huonosti. Eilen mulla oli niin saamaton olo ettei mitään järkeä. Meinasin nukahtaa tähän koneen ääreen ja vedin sitä vastoin sit varmaan kolme kupillista kahvia. Illalliseksi tein niinkin hienoa ruokaa kuin nakkeja ja ranuja ja sen jälkeen energiaa olikin vaikka muille jakaa ja vedin vielä tytön ja Maxin kanssa pitkän lenkin illalla niin että annoin tytön aina välillä päättää mihin suuntaan jatketaan. Ilmeisesti siis tarvitsin vain kunnon hiilaritankkauksen kerta väsymys katosi sen sileän tien.

P9090222

kattolamppu /pöytälamput / sängynpääty (40%/50% alekoodit alla)

Tämän viikon aikana me ollaan käyty läpi vähän sitä mitä meidän toiveena on tässä parin vuoden sisällä. Puhumme nyt siis sellaisista asioista, joihin voimme vaikuttaa. Molemmilla taitaa olla aika selkeät suunnitelmat muun muassa siitä missä me halutaan asua ja halutaanko vielä rakentaa jne. Vastaus viimeiseen on ehdottomasti kyllä. Tottakai rakentaminen on aika kuluttavaakin välillä, mutta lopputulos, puhumattakaan siitä säästöstä mikä syntyy kun tekee itse, tekevät valinnan kyllä helpoksi. Sanotaanko näin ettei minulla ole mitään tarvetta olla mikään super varakas, mutta jos asuntolainasta pääsisi eroon tällä tavalla hieman nopeammin niin olisi hassua olla näin toimimatta. Jos ei ole asuntolainaa, niitä normaalisti asumiskuluihin meneviä varoja voisi sijoittaa vaikka muihin asuntoihin, joka ei ole tulevaisuus ja esimerkiksi eläkeikä ajatellen yhtään sen hassumpia vaihtoehto.

P9090234

Päätettiin myös eriyttää meidän säästötilit niin että meillä on erikseen for future ja for fun. Toisaalta kyllä tähän taloon vielä meneekin. Ensi kesäksi pistetään autotalli pystyyn ja tehdään pihasta viimeistelty. Mutta, esimerkiksi autotalli kyllä nostaa talon arvoa ja tekee tuosta pihastakin yhtenäisemmän, joten kannattaahan se.

Mitäs muuta tällä viikolla on tapahtunut. Ainiin, auto on menossa taas korjaukseen. Kerroinko siitä kun rusakko juoksi mun auton eteen? Ajelin ihan rajoitusten mukaan taajama-alueella niin että edessä ja takana oli auto ja sekunnin murto-osan näin jonkun juoksevan ja sit bum, kauhea tömähdys. Rauha sen rusakon sielulle, jäi kyllä melkonen lommo puskuriin etten ihan heti unohda. Toisaalta näinhän sitä opetetaan autokoulussakin. Pienempiä eläimiä ei pitäisi lähteä ainakaan vilkkaalla tiellä väistämään. Eri asia jos kyse on jostain peuraa isommasta. Jäi kyllä mieleen ja oli tosi huono fiilis vaikkei omaa syytä ollutkaan.

Olen siis taas viikon ilman autoa, onneksi saan äidiltä heidän toisen autonsa lainaan kun eivät sitä niin paljon eläkkeellä tarvitse (paitsi et äiti ei malttanutkaan olla täysin eläkkeellä vaan tekee keikkaa:D). Sit kun auto on korjattu niin pistetään tuo nykyinen auto vaihtoon. Vähän on vielä kysymysmerkki et mitä halutaan mut joku pari vuotta vanha, sopivasti ajettu, tilava farmari-malli. Pitääkin perehtyä enemmän, mutta saa antaa vinkkejä hyväksi koetuista merkeistä! 🙂

Noniin, tulipas sepustukset. Nyt vielä pieni kuppi kahvia ja sit metsälenkille. Mitä parasta lauantaita teille kaikille! 🙂

Ne alekoodit! 🙂

  • 345418 – Tervetuliaistarjous! 50% alennusta tilauksesi kalleimmasta tuotteesta + säästät toimituskulut! Edut koskevat vain uutta asiakasta ja uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Edut ovat voimassa 30.9.2016 asti, ja ne voi käyttää vain kerran. Etuja ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin.
  • 345422 – 40% alennusta tilauksesi kalleimmasta tuotteesta! Alennus koskevat uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennukset ovat voimassa 11.9.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin.

sisältää kaupallisia linkkejä.

Xenia

Instagram

  • Olen yrittänyt siirtyä yhä enenevissä määrin luonnonkosmetiikkaan ja halusinkin jakaa teille tämän meikin, jossa ei ole käytetty mitään synteettistä!☺️ lisää blogissa😘 #makeup #naturalmakeup #organicmakeup #hairstyles #lob

xeniasday

Kommentit (35)

No siis tänäänhän käytiin ko autoa katsomassa ja taitaapi olla meidänkin seuraava auto. Me mietittiin kanssa superbia joka on kyllä upea, mutta luulen että sille olisi vasta tarvetta jos koiria olisi useampi ja lapsiakin 2-3. Eli octavia it is ja juurikin siinä farmarimallissa! 🙂 haha, jos olis rahaa ku roskaa niin mä hankkisin audin q7:n. 😀

Minkälainen talo teillä olisi tulevaisuudessa haaveena ja mistä päin maailmaa? Olisipa itselläkin noin paljon jaksamista (tai ehkä ennemminkin rahaa :D) että voisi alkaa jo rakentamaan 🙂

Ja autoista sen verran, Skoda octaviasta olen kuullut paljon hyvää ja taitaahan se olla suosituimpia perheautoja Suomessa! Itse oon just haaveillut sellaisesta qashqaista joka teillä nyt on, saako kysyä et miksi vaihdatte tai voisitko suositella sitä autoa muille?

Itse olen vähän vanhempien autojen kannalla korjattavavuutensa takia. Esimerkiksi volkkari on oma suosikki. Jos vähänkin osaa autoille tehdä jotain itse niin ostaisin vanhemman volkkarin. Ei ole LÄHESKÄÄN yhtä paljon korjattavaa kun uusilla autoilla, ja lisäksi niihin autoihin voi vielä jotain tehdä itse. Omat vanhemmat ovat säästyneet monien tuhansien maksuista kun isäni on perus tee se itse mies! Vaikka oma ammatti ei olekaan mitenkään autoihin liittyvä, silti se vaan teki älyttömän säästön tekemällä moottorin vaihdonkin itse kaverin avustuksella. Mutta mikäs siinä jos osaa.. ?

No siis ei mekään uutta haluta, mutta meidän kilometriraja on se 80 000. Sen verran tässä oli kun ostettiin eikä ole ollut ongelmia. Mieluummin ostan siis hieman uudemman (en kuitenkaan uutta, tyyliin 2-3 vuotta vanha), joka on edullisempaa merkkiä (esim skoda, joka on nykysin kirinyt suosiossa ja ilmeisesti myös ominaisuuksissa golfin oh) mutta kuitenkin niin sanotusti hyvin luotettava auto. 🙂

Nykyään kylläkin tuntuu jos vähänkään lehtiä lukee, että volkkareissa ei ole muuta kuin vikaa! (Huom! Uusissa) mutta nää vanhemmat mallit mitä mun porukoilla on ollut useampi ja siihen lisäksi vielä Toyota, niin yli viidessä vuodessa ja kolmessa autossa isoja vikoja ei ole ollut kun se moottori remontti ja tietenkin kuluvien osien vaihdot. Kun vertaa näihin uusiin volkkareihin joista tulee takaisinkutsuja tehtaalle vähän väliä uutena! Taitaa tosiaan olla toi skoda parempi vaihtoehto jos vähän tuoreempaa haluaa.. vaikken merkkinä siitä pidäkään. ?tosin itse pidän 2-3 vuotta vanhoja autoja uusina! ? itsellä aina ollut sen verran vanhempia autoja..

Moikka, pakko laittaa autoista kanssa! Olen siis töissä audi-vw-seat liikkeessä, ja kun vw ainakin on ollut keskusteluissa niin menkää ihmeessä ajamaan, vwltä löytyy mallit moneen lähtöön, ja kannattaa käydä ehkä tsekkaamassa myös uusi seat ateca,citymaasturi hyvällä hinnalla (sopii aikalailla samaan hintaluokkaan kun mainitut pari v vanhat). Eli ehdottamasti autokauppoja kiertelemään, ja ajamaan erilaisia autoja!

No siis skoda octavia on meidän yksi vaihtoehto tällä hetkellä, mun mielestä kauniin mallinenkin farmarina!! 🙂 Qashqai on ollut loistava, ei ole valitettavaa, mut halutaan kokeilla jotain muuta! 🙂 Voisin suositella, tämän kolmen vuoden aikana ei ole ollut mitään ongelmia (paitsi pari kolhua, mutta sitä ei voi auton syyksi laittaa. :D)

Seuraava talo olisi varmaankin Porvoossa tai lähempänä Helsinkiä. Varmaan hyvin samantyyppinen talo kuin tämäkin, mutta mies meinasi että tekisi sen alusta asti itse. Pieniä muutoksia toki tehtäisiin, onhan se kiva vähän vaihdella kerta alusta asti tehdään ja tokihan kaikki huoneiden sijainnit yms menee sen mukaan missä mikäkin ilmansuunta on jne.

Tuntuuko teistä että olisi kuitenkin kivempi asua Porvoossa kuin Helsingissä? Vai viihdyttekö edelleen Porvoossa niin hyvin että sinne haluatte jäädä? Itse mietimme Porvoota asuinpaikkana etenkin kun tontit ovat siellä halvempia mutta emme tunne sieltä ketään. Helsingistä olemme lähtöisin. Näin suuri askel pelottaa mutta toisaalta houkuttelee kun Helsingin hinnat tonteissa on älyttömät… Onkohan Haikkoo liian kaukana kaikesta? Tontteja tarjolla ka kaunis alue mutta epäröin onko liian kaukana harrastusmahdollisuuksista jne.

Jeps, kun siis Helsingissä mä miellyn erityisesti keskustaan ja siellä ei sit taas ole mahdollisuutta pihaan ja tilaan samalla tavalla kuin täällä Porvoossa. Ja sit jos lähtee keskustasta kauemmas tontit on niin kalliita ja ajomatka etenkin ruuhka-aikaan sen verran pitkä että miksipä ei sit asuisi täällä, onhan meillä kuitenkin koko perhe täällä! 🙂

Tänä päivänä suomi on niin kallis maa ja taatusti tulevaisuudessa kaikkia tukia, myös eläkettä leikataan. En siis voi tietää mutta voisin näin kuvitella kun seuraa hieman uutisia.
Miksi ei siis voisi jo suunnitella miten sitä vanhana pärjää. Tai jäädä jo aiemmin pois työelämästä jos taloudellisesti se olisi mahdollista.
Itse olen haaveillut että jos viimeistään 50v voisi olla vapaa velvoitteista ja saada toteuttaa itseään ja omia haaveita. Ainakin puolet vuodesta voisi asua muualla, jossain lämpimässä. Päivä kerrallaan kohti tarvoitteita.

Moikka!

Autoista kun oli puhe, niin perheeni kokemuksista suosittelisin ehdottomasti Passatia. Isälläni on 3 vuotta vanha Passatti DSG-automaatilla. Kilometrejä hänelle kertyy vuosittain yli 60 000km ja hyvin on auto toiminut! 🙂 Ystävälläni on Skoda Octavia,myöskin hyvin toiminut. Sama autohan Skoda ja VW melkein nykyään on, sama moottori yms. Itselläni 10v vanha Corolla, toiminut ilman murheita ja hyvin on startannut ilman lämmitystäkin -27 -asteessa:) Vaihtoon menee kun on varaa…ja seuraava auto on ehdottomasti VW. Muutkin perheenjäsenet luottaa VW. Silti täytyy mainita, että paras auto, joka on äidilläni ollut, on Volvo V70. Sitä parempaa saa hakea! Ei vain ollut enää tarvetta toiselle isolle diesel -autolle enää. Välillä häntä harmittaa, että luopui siitä. 🙂 Itse olen niin autotyttö kyllä, autokaupoissa on kiva kierrellä! 🙂 Mukavaa viikonloppua! 🙂

Järkeviltä kuulostavat teidän suunnitelmat tulevaisuutta ajatellen. Milloin olette ajatelleet taas rakentaa ? Haluaisitteko rakentaa samankaltaisen talon uudestaan vai jotain ihan erilaista? 🙂 Itsekin haaveilen omasta talosta, mutta tonttien hinnat täällä (Sipoo) ovat aika päätä huimaavia, ja hyvällä paikalla jo kuusinumeroinen summa. 🙁 Autoista puheenollen: voin suositella Passatia lämpimästi. Meillä on kyseinen auto, ja ollaan tykätty kovasti. Toinen vaihtoehto meilläkin oli Octavia, joka hyvä sekin, mutta Passat oli vielä parempi ajettava. 🙂 Mukavaa iltaa !

Perheen kasvaessa tuli meillekin autonvaihto ajankohtaiseksi. Arvottiin Toyotan ja Mazdan välillä ja päädyttiin lopulta pari vuotta vanhaan Mazda6 farkkuun. Ollaan kovasti tykätty ja jotenkin mun silmää kovasti miellyttää näitten uudempien Mazdojen muotoilu.

Autoista sen verran, että tehtiin samaa vertailua pari vuotta sitten, ja päädyttiin Toyota versoon vm. 2010 jota oli silloin ajettu 66 000km. Vaihtoehtoina oli Skoda octavia ja Qashqai, mutta molemmat olivat versoon verrattuna ahtaan tuntuisia ja haluttiin sitäpaitsi istua vähän enemmän ylhäällä kuin perus farkussa. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä, mitään ongelmia ei ole ollut (yksi syy miksi myös päädyimme toyotaan) ja takapenkkiosasto sekä takaluukku ovat älyttömän tilavat! Eniten tykkään siitä, että takapenkillä keskellä ei ole jalkatilassa sitä ”mötikkää”, niin on mukavasti tilaa kun pitää vauvan kanssa siellä takana istua 🙂 Takapenkkiriville mahtuu hyvin kaksi lasten turvaistuinta sekä aikuinen keskelle ja takaluukkuun kahdet vaunut, testattu on 😀

Anteeksi mutta tuo moderni/ ”industrial” tyylinen kattolamppu ei kyllä sovi ei sitten yhtään teidän hempeään ja romanttiseen sisustukseen!! Riitelee aika kovin teidän pehmeän tyylin kanssa. Varsinkin makkarissa!

No ehkä me siitä pidämme ja pidämme vastakohdista, se riittänee. 🙂

Minun täytyy taas sanoa teidän sisustuksesta, että tykkään tykkään tykkään!! Juurikin tällaset kontrastit ja erilaisilla tyyleillä leikkien tuovat sisustukseen särmää. Esim makuuhuoneen valaisin käy täydellisesti juurikin pehmeän romanttisen kanssa yhteen. Toki makuja on monia, mutta minä inspiroidun Xenian sisustusmausta 🙂

Olen samaa mieltä, mutta toki makuja on monia! 🙂

Asuntolainasta puheenollen, mikä pankki teillä on käytössä? 🙂

Op. 🙂

Skoda suberbista tykkäsin. Hyvin mahtuu aikuinen taakse istumaan ja koira takaboxiin. Nyt jouduttiin ite vaihtamaan neljännen lapsen myötä 7paikkaseen, mutta muuten ois suberbi saanu jäädä. 🙂

Meillä on VW touareg ja on ihan paras auto mitä on ollut, se on 2013 mallia. Iso, tilava ja älyttömän hyvä ajaa.

Täytyy kommentoida tuosta autojutusta sen verran, että kannatta tsekata Hyundai i40 farmarimallia! On nimittäin ollut todella hyvä auto! Uutena ostettiin ja ei ole ollut mitään ongelmia näiden noin 3 vuoden aikana. Käynnistyy hyvin pakkasellakin! Ja plussana tietenkin (ainakin omasta mielestä) ulkonäkö 😀

Hei!
Olen lueskellut kauan blogiasi ja ihailen myös kotianne. Olette tehneet kodistanne todella kauniin, upeat viimeistelyt ja ihanan valoisa! <3

Mutta näin autonaisena (mies myös autoalalla) on kommentoitava auton hankintaan. Meillä on 2 lasta ja 2 isoa koiraa.
Uusin Ford Mondeo. Ajettavuus on mitä parhain (tosi hiljainen), ei tyyppivikoja,tilava (meillä farmari, koirat matkustavat yleensä takatilassa ja tilaa jää vielä ylikin), ja toki myös hyvännäköinen auto! Suosittelen ainakin kokeilemaan! 🙂

Kiitoksia suuresti!<3 piti ihan googlettaa ja on kyllä kaunis auto, pitää kurkkia enemmänkin! 🙂

Siis Suunnitteletko uuden talon rakennusta ja muuttoa? 😀

Ei vielä, mutta todennäköisesti jonain päivänä sekin tapahtuu. 🙂

Meillä on nyt 3 vuotta vanha golffi, joka kuitenkin pian käy ahtaaksi, tuo kun ei ole farmari 🙂 on ollut erittäin toimiva ja edullinen ylläpitää, sillä ei kuluta paljon mitään ja ylimääräisiä huoltoja ei ole ollut. Nyt ollaan koeajettu farmari octavia, passatti, hybridi auris ja farmari civic. Noista suosikki on tällä hetkellä civic, mutta ei sekään ihan sellainen mitä haemme. Seuraavaksi koeajetaan varmaan sitten audi a4 ja uskon että Siihen ei petytä…

No siis me ollaan miellytty toistaseksi eniten passattiin, octaviaan ja superbiin. Kauheasti on valikoimaa eli valinta ei tosiaan ole helppo! 😀

Mä jaksan aina ihmetellä ja ihastella (siis ihan hyväntahtoisesti :)), että miten jotkut jaksaa lähteä talon rakentamiseen aina uudelleen ja uudelleen. Me rakennettiin meidän koti ihan sillä ajatuksella että tämä on se koti joka tulee pysymään. Rakennusprojektissa oli ulkopuolisia, mutta silti se oli mielestämme sen verran rankka, että ei ole kyllä mitään innostusta lähteä samaan hommaan uudelleen. Ehkä sitten jos olisi selkeitä juttuja jotka tekisi toisin, mutta kun ei ole. Toki tässä välissä on rakennettu yksi kesämökkikin, että ehkä sekin hillitsee intoa uuteen projektiin. Lisäksi meillä on se, että rakensimme talon mun lapsuudenmaisemiin, joten tunneside jo pelkästään paikkaan tekisi luopumisesta tosi vaikeaa. Jos ajattelisi vain rahaa, niin sitten, mutta itse en siihen pysty.

Teillä tilanne toki siinä mielessä erilainen että miehesi on ammattilainen, joka varmasti vaikuttaa päätökseen.

Mietin että olet puhunut monta kertaa miten rauhalliseksi tunnet itsesi tuolla teidän nykyisessä kodissa, ja miten se on juuri sellainen mitä olette toivoneet. Onko yhtään sellaista ajatusta/pelkoa että mahdollinen uusi koti ei sitten olisikaan sitä? 🙂

En usko että mekään tehtäisiin kahta-kolme enempää ja silleen että mies tekisi sitä sapattivapaalla eli aikaa ei tietysti mene sit yhtä paljon. Ja en usko, mä luulen että se rauha täällä johtuu siitä että tontti on miellyttävä, tilaa on ympärillä ja se että mieheni on sen omin käsin rakentanut. <3

Autoasiaan; me ollaan pian kaksi vuotta ajettu Octavialla ja ei ihan vähällä vaihdeta pois, pelkkää rakkautta! 😀 Olen tainnut tästä joskus sinulle kommentoidakin, mutta teen sen nyt toistekin 🙂

Teidän talo on todella kaunis! <3 Useaan kertaan olen ääneen huokaillut, kuinka taitava miehesi onkaan!

Tuohon autoasiaan: itse ole kyllä BMW:n kannattaja henkeen ja vereen, tällä hetkellä alle vuoden vanha 530 diesel farkku ja ajo-ominaisuudet on huikeat! Tätä ennen oli 3-sarjan GT. Se olikin varsinainen tila-ihme, takapenkin tilat lähes suuremmat kuin tuossa nykyisessä, loistavasti mahtui turvakaukalo/-istuin ja viistoperästä huolimatta kyytiin sai huoletta labbiksenkin 🙂 Ja kaikenlisäksi ko. aito miellyttää edelleen silmää 😉 Vaihtoon meni vain koska halusimme dieselin. Makuasioita tosin nämäkin 🙂

No kyllähän sellainen kelpaisi, mutta ei taida liikkua meidän budjetissa! 🙂

Minä suosittelen lämpimästi Skoda Octavia farmaria! Kuten joku jo aikaisemmin taisi kirjoittaa niin Skoda on lähes sama auto kuin VW, mut halvempi. Me päädyimme joskus juuri tuosta syystä Skodaan ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Vaihdoimme juuri uuteen Skoda Octavia kombiin (farmariin) ja edellinen oli myös samanlainen. Suberb on vielä hieman tilavampi kuin Octavia, mutta meidän neljähenkinen perhe mahtuu kyllä paremmin kuin hyvin ko. autoon. Pohdimme myös Suberbin hankkimista, mutta päädyimme kuitenkin uuden Octavian hankkimiseen, koska se on riittävän tilava meille. Emme siis halunneet maksaa ylimääräistä vaan siitä, että auto on hieman isompi, kun todellista tarvetta Suberbin kokoiselle autolle ei meillä ole.

Jos rahaa olis ku roskaa niin sitten huristelisin Mersulla! ?

No siis tänäänhän käytiin ko autoa katsomassa ja taitaapi olla meidänkin seuraava auto. Me mietittiin kanssa superbia joka on kyllä upea, mutta luulen että sille olisi vasta tarvetta jos koiria olisi useampi ja lapsiakin 2-3. Eli octavia it is ja juurikin siinä farmarimallissa! 🙂 haha, jos olis rahaa ku roskaa niin mä hankkisin audin q7:n. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *